11x de beste email marketing software voor affiliate 2

10x de beste email marketing software voor affiliate (met gratis periode)

Heb je inmiddels al flink wat bezoekers op je affiliate website, maar komen die na 1 bezoek vaak niet meer terug? Dan ben je niet de enige!

Het is afhankelijk van je niche, maar er zijn veel niches waarbij je het probleem van een bezoeker oplost, waarna hij/zij je niet meer nodig hebt. Dat is natuurlijk jammer, want op deze manier heb je ook maar 1 kans om affiliate commissie te verdienen.

Gelukkig is er email marketing als oplossing. Door bezoekers (na aanmelding) een nieuwsbrief te sturen kun je er voor zorgen dat zij vaker terugkomen naar jouw website. En hoe vaker zij terugkomen, hoe meer kans je hebt op commissie.

Om dit te doen is er bizar veel email marketing software op de markt. Daarom help ik je door de bomen het bos weer te zien. Met de top 10 beste email software voor affiliate websites. (Met allemaal een gratis proefperiode).
[toc]

1. Mailerlite

De email marketing software die ik zelf gebruik en waar ik ook de grootste fan van ben. Het platform is makkelijk in gebruik, ook als je nooit eerder iets met email marketing gedaan hebt.

Er is een WordPress plugin beschikbaar, dus koppelen met je website is in een paar klikken geregeld. Verder krijg je toegang tot uitgebreide mogelijkheden op het gebied van automatisering en het samenstellen van je nieuwsbrieven.

Let er wel op dat je bij je aanmelding niet het woord “affiliate” gebruikt. Dat betekent automatische afwijzing en gedoe met de klantenservice.

Wat krijg je gratis bij Mailerlite: De uitgebreide gratis versie van Mailerlite is de reden dat het voor mij de nr 1 op deze lijst is. Je krijgt toegang tot 1000 subscribers en 12.000 e-mails per maand. Maar belangrijker, je kunt vrijwel alle functies van Mailerlite gebruiken, inclusief het bouwen van geautomatiseerde funnels.

2. Aweber

Aweber is misschien wel een van de meer bekende tools. Het is software die zich specialiseert in het versturen van emailmarketing en dat ook erg goed doet. Volgens Aweber zelf is hun service een van de meest betrouwbare op het gebied van deliverability. (Of de nieuwsbrieven ook in de inbox aankomen.)

Wat krijg je gratis bij Aweber: Bij het gratis plan van Aweber krijg je 500 subscribers en 3000 e-mails per maand.

3. Bigmailer

Bigmailer wordt wat mij betreft niet vaak genoeg genoemd wanneer het 0ver email marketing gaat. Het grote voordeel van Bigmailer zijn de integraties met o.a. Zapier en Amazon SES.

Wat krijg je gratis bij Bigmailer: 1000 subscribers per maand en 2000 nieuwsbrieven. Je hebt wel een account voor Amazon SES nodig om Bigmailer te gebruiken.

4. Mailchimp

Mailchimp was een van de eerste email marketing software aanbieders en is nog steeds een grote naam. De laatste jaren ben ik zelf afgehaakt bij Mailchimp. Voornamelijk omdat groeien erg duur is en in de gratis versie is tegenwoordig zwaar beperkt.

Zo kun je bij de gratis versie geen automatische funnels bouwen, iets dat Mailerlite bijvoorbeeld wel kan.

Wat krijg je gratis bij Mailchimp: Als je wel voor de gratis versie van Mailchimp kiest dan krijg je 2000 subscribers en 10.000 mails per maand. Waarmee je max 2000 mails per dag kan versturen.

5. Flodesk

Flodesk is een nieuwe naam in dit lijstje. Bij een nieuwe naam horen voor- en nadelen. Zo zijn er minder integraties dan bij andere aanbieders. Daar staat tegenover dat het pakket veel beter betaalbaar is dan bijvoorbeeld Mailchimp.

Wat krijg je gratis bij Flodesk: Er is een gratis trial van 30 dagen met onbeperkte toegang tot alle onderdelen van Flodesk. Je hebt geen creditcard nodig om de trial te gebruiken.

6. Activecampaign

Van een nieuwe naam, naar een oude gevestigde naam. Activecampaign is een aanbieder die groot geworden is met email marketing. Inmiddels is het meer dan dat, je kunt er crm en sales automatiseren.

Activecampaign is een betaalbare tool en is flexibel te gebruiken door de vele integraties. Door gebruikers zijn er soms wel klachten over de deliverability van nieuwsbrieven.

Wat krijg je gratis bij Activecampaign: Je kunt gebruikmaken van een 14 dagen trial met 100 subscribers om 100 e-mails te versturen.

7. Sendinblue

Een andere populaire aanbieder is Sendinblue. Een tool die een goede gratis oplossing heeft en beschikt over uitgebreide functies. Wat ik persoonlijk minder vind aan Sendinblue is de gebruiksvriendelijkheid, je moet aan de bak om te leren hoe het systeem werkt.

Los daarvan krijg je wel een uitgebreide email marketing oplossing, met de mogelijkheid om automatische funnels te bouwen.

Wat krijg je gratis bij Sendinblue: In het gratis pakket krijg je ongelimiteerde subscribers en de mogelijkheid om 300 mails per dag te versturen.

8. Drip

Bij Drip krijg je niet alleen een email marketing oplossing, maar ook toegang tot een tool voor uitgebreide bezoekersdata van jouw affilate website. Zo kun je nog meer affiliate commissie verdienen!

Wat krijg je gratis bij Drip: Je kunt Drip 14 dagen gratis uitproberen.

9. Sendgrid

Sendgrid prijst zichzelf op de hoge deliverability. Dus een nieuwsbrief die je verstuurt komt ook echt aan bij je lezers. Ook gebruikers van Sendgrid beamen dit succes van deze software.

Wat krijg je gratis bij Sendgrid: Je kunt 100 mails per dag gratis versturen bij Sendgrid.

10. Convertkit

Convertkit is de laatste jaren snel gegroeid en is erg populair bij mensen die willen bouwen aan een passief inkomen. Zo is het bijvoorbeeld een van de aanbevelingen van Pat Flynn van Smart Passive Income.

Naast het versturen van nieuwsbrieven krijg je ook toegang tot tools om geautomatiseerde funnels en landingspagina’s te bouwen. Binnen convertkit vind je ook een uitgebreide rapportage module, dus je hebt altijd inzicht in wat er gebeurt.

Wat krijg je gratis bij Convertkit: De gratis versie van convertkit geeft je de mogelijkheid om 1000 subscribers te verzamelen en toegang tot een deel van de mogelijkheden. Wil je toegang tot meer functies, dan betaal je voor 1000 subscribers $29 per maand.

Waarom email marketing gebruiken voor jouw affilate website?

Aan het begin van dit artikel benoemde ik al dat het soms lastig is dat bezoekers maar 1x komen en je dus maar 1x de kans hebt op affiliate commissie. Door gebruik te maken van email marketing kun je de kans op terugkerende bezoekers vergroten.

Neem als voorbeeld een website over smartphones. Na het uitkomen van een nieuwe smartphone komen de bezoekers. Bezoekers die daarna nog interesse kunnen hebben in accessoires en het jaar later zelfs het volgende nieuwe model.

Op deze manier kan email marketing je helpen om jouw affiliate website nog verder te laten groeien.

Mag ik zomaar affiliate mails versturen?

Dat hangt af van het soort nieuwsbrieven dat je wil gaan versturen.

Wil je in een nieuwsbrief direct een aanbod van een adverteerder opnemen en ook direct naar de adverteerder linken. Dan mag je deze mail vaak alleen versturen na toestemming en goedkeuring van de adverteerder. Goedkeuring aanvragen kan via het affiliate programma.

Wil je nieuwsbrieven versturen die gaan over jouw eigen website, met daarin links naar bijvoorbeeld je blog. Dan kun je deze zonder problemen versturen. Je doet namelijk niets dat nadelig kan zijn voor de adverteerder.