5 praktische tips voor online geld verdienen in 2020

5 praktische tips voor online geld verdienen in 2021

Er zijn online zoveel kansen en zoveel verschillende manieren om geld te verdienen dat het soms lastig of overweldigend is om te kiezen. Omdat ik iedereen de vrijheid gun van een online passief inkomen en alle voordelen van online geld verdienen heb ik wat praktische tips op een rij gezet. Het zijn 5 tips die ik graag had willen weten toen ik begon.

[toc]

1. Een passief inkomen is hard werken

Slapend rijk worden met affiliate marketing en een online passief inkomen. Dat is de perfecte droom toch? Het is ook de waarheid, een affiliate website levert nog steeds inkomen op wanneer je niet achter je laptop zit. De andere kant van de waarheid is dat je hard zult moeten werken voor het zover is en zelfs wanneer je website geld oplevert zal je deze moeten onderhouden.

2. Wil je online miljonair worden? Neem de tijd.

Online geld verdienen is eenvoudig en daarom kun je op zoveel plekken lezen dat je er morgen miljonair mee kunt worden. Vergeet het maar, ja je kunt miljonair worden en online een goed inkomen verdienen, maar niet morgen. Het is een weg van de lange adem. Met je eerste affiliate website kun je vaak niet direct ontslag nemen, maar door te blijven ontwikkelen en ondernemen lukt dit uiteindelijk wel.

Stel voor jezelf een doel waar je naartoe kunt werken. Dit helpt je om kleine stappen te zetten en ook vol te houden als het minder snel gaat dan je had gehoopt.

3. Basiskennis van Online Marketing gaat je redden

Hoe maak je een website vindbaar, hoe laat je bezoekers op een knop klikken en hoe overtuig je klanten? Wanneer je basiskennis hebt van online marketing kun je deze vragen beantwoorden. Deze kennis gaat het een stuk makkelijker maken om online geld te kunnen verdienen. Het is niet noodzakelijk om een specialist te zijn, maar iedereen die met online geld verdienen bezig is zal het belang van basiskennis bevestigen.

Weet je nog niet zoveel van online marketing? Lees dan het boek De Online Marketing Tornado. Hierna weet je meer dan genoeg om aan de slag te gaan met online geld verdienen. Als lezer van Dumpthatdek kun je het boek voor minder dan 10 euro bestellen via de onderstaande knop.

4. Er is meer dan alleen affiliate marketing

Affiliate marketing is de manier waarop ik leerde om online geld te verdienen. Wat mij betreft is het ook nog steeds de meest toegankelijke manier, maar er zijn genoeg alternatieven. Haak dus niet te snel af wanneer er bijvoorbeeld geen affiliate programma’s zijn. Online geld verdienen kan nog op zoveel andere manieren, door het verkopen van een ebook, via social media, door marketing te doen voor andere bedrijven.

5. Je hoeft niet alles alleen te doen

Wanneer je start komt er soms zoveel op je af dat het overweldigend kan zijn. Het opzetten van een website, teksten schrijven, bijpassende afbeeldingen maken. Help! Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen, ook wanneer je online wil gaan ondernemen zijn er mensen om je te helpen. Misschien heb je in je vriendenkring mensen die wel handig zijn met het maken van een website, of grafisch goed zijn. Voor ervaringen en tips kun je online terecht in de vele affiliate marketing communities. (Zoals bijvoorbeeld the Dumpthatdesk Community).