5x een beter affiliate website in 5 minuten

5x een betere affiliate website in 5 minuten

Een betere affiliate website, de beste die er is. Meer bezoekers, hogere rankings en meer affiliate commissie. Wie wil dat nu niet?

Sommige verbeteringen kosten veel tijd om uit te voeren. Maar er zijn ook genoeg verbeteringen die je kunt doen in een paar minuten. Hoe makkelijk is dat? 5 minuten werken en direct resultaat?

In dit artikel deel ik mijn 5 beste tips voor een betere affiliate website, die je kunt uitvoeren in 5 minuten of minder.

[toc]

1. Stop starting, start finishing

Hoeveel websites werk je aan en hoeveel artikelen ben je al aan begonnen zonder het af te maken? En hoeveel hiervan heb je al afgemaakt?

We leven in een wereld waar de focus vaak ligt op ergens mee starten, maar het afmaken wordt vaak vergeten. Ik kan ook eerlijk zeggen dat dit 1 van mijn valkuilen is. Veel projecten tegelijk oppakken en uiteindelijk maar half afmaken.

Een website of artikel dat maar half afgemaakt is brengt niet half zoveel geld op als een artikel dat compleet is. Het is dus een snelle manier om meer bezoekers te trekken, je bezoekers beter te helpen en meer affiliate commissie te verdienen.

Stop starting, start finishing is een principe uit de kanban-theorie. Het gaat erover dat je maar aan 1 ding tegelijk werkt. Dus je werkt maar aan 1 artikel, tot het af is. Daarna kun je weer 1 ding van je to-do lijstje kiezen om mee te starten.

Probeer het eens, het afmaken van dingen doet wonderen voor jouw affiliate website!

2. Verbeter de On-page SEO

Heb je de beste content gemaakt die er is voor jouw niche? Maar sta je nog steeds niet op een nummer 1 positie? Dan kan het zijn dat bezoekers, en dus Google, iets missen op jouw webpagina.

(Of je content is nog te nieuw en je moet nog even geduld hebben voor Google het een plek geeft. Dit kan vaak 3 tot soms zelfs 6 maanden duren.)

Je hebt wel alle onderwerpen die er zijn besproken. Dus hoe kan het dat er nog iets mis in je content? Dit zit ‘m dan vooral in de on-page seo. Alle websites boven jou hebben niet perse betere informatie, maar vaak een beter volgorde, opmaak, of structuur.

Dus… hoe kom je erachter wat er mist? Ga eens langs bij de websites die wel op pagina 1 ranken. Hoe hebben zijn de content opgemaakt, in welke volgorde behandelen zijn de sub-topics en maken ze gebruik van lijstjes, video’s of tabellen?

Maak een lijstje en vergelijk dit met jouw artikel. Pas de ontbrekende onderdelen aan en je biedt de bezoeker (en Google) waar hij naar op zoek is.

3. Maak gebruik van expert power words

De beste, de goedkoopste, de laagste prijs, de hoogste korting, volgens experts, volgens onderzoekers, volgens gebruikers. Gebruik jij deze woorden al in je affiliate content?

Het gebruik van expert en power words is het geheim van grote affiliate websites als The Wire Cutter. Waarom? Omdat je wil voorkomen dat een lezer denkt “hmm, goed stuk, maar ik zoek toch nog even verder”.

Zodra ze dat doen ben je jouw kans op een sale kwijt. Een sale, en dus commissie, die naar een andere website in de top resultaten van Google gaat. Eeuwig zonde!

Door een aantal expert of power words toe te voegen aan je content geef je de lezer het gevoel dat er nergens anders betere informatie te vinden is. Het is een soort “magic dust” dat jouw website in een paar klikken meer geld oplevert.

4. Verlaag je titels naar niveau roddelblad

Ieder zijn ding, maar ik vind persoonlijk de titels in een gemiddeld roddelblad niet echt van hoog niveau. En toch werkt het, door de titels zo spannend mogelijk te maken worden er elke week flink wat bladen verkocht.

RTL Boulevard vult er zelfs al jaren zendtijd mee. Maar wat heeft dit met jouw affiliate website te maken? Door de titels van je content een hoger roddelblad gehalte te geven kun je eenvoudig meer bezoekers trekken.

Laten we kijken naar de zoekterm “best table saw” door de toevoeging van best wordt het een affiliate keyword en krijg je dus een lijst met review artikelen en buying guides als resultaat in Google.

Verbeter je meta titles, voorbeeld

Zoals je ziet lijken de titels van al deze websites heel veel op elkaar. Allemaal bevatten ze het zoekwoord, wat ook noodzakelijk is, maar ook de rest van de titels lijken sterk op elkaar.

Door je titel persoonlijker te maken, door je bezoeker direct met je/jou aan te spreken. Of door een vraag te stellen “Zoek je de beste xx met de laagste prijs?”. Maak je jouw titel uniek, val je veel meer op in Google en geef je bezoekers een extra reden om naar jouw website te komen!

5. Maak een keuze!

Heb jij je weleens afgevraagd waarom The WireCutter zo succesvol is? En waarom je review of buying guide wel hoog scoort in Google, maar lang niet zoveel oplevert als je zou willen?

Het antwoord is dat The WireCutter een keuze maakt in zijn reviews en jij niet.

Stel je voor dat je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine. Je weet er niks van dus je gaat online zoeken naar de beste wasmachine. In Google kom je een koopgids tegen, waarin de nummer 1 goed is, net als de nummer 5 en de nummer 10 is ook gewoon goed.

Hoeveel ben je na het lezen van dat artikel opgeschoten? Niets! Je hebt nu dan een lijstje van 10 wasmachines, maar die zijn allemaal goed. Je moet dus nog steeds verder zoeken om een keuze te maken.

Als jouw lijstjes er ook zo uitzien, dan gaat je lezer vaak weg zonder een product te kopen. Dit kun je eenvoudig oplossen door een keuze te maken voor je bezoeker. Kies voor een top 3 die je het liefste verkoopt en maak je artikel als volgt op:

  1. De nummer 1 is het beste wat er te koop is, vaak met een hoge prijs.
  2. De nummer 2 is de budget keuze, een goed product voor een lage prijs.
  3. De nummer 3 is een alternatief voor de nr 1. Een ander merk, iets lagere prijs met vergelijkbare functies, of bijvoorbeeld privacy.

Op deze manier maak je voor jouw lezer al een keuze. Het wordt ineens makkelijker om uit te zoeken welk product voor jou het beste is. Zeg maar hallo tegen extra inkomsten!

Heb je voor een hoge ranking meer nodig dan 3 artikelen? Maak dan je 4,5-10 minder interessant dan de top 3. Je wil tenslotte die top 3 producten verkopen!

Conclusie

Het maken en vullen van een affiliate website kost al snel een hoop tijd. Met nog meer tijd voor je resultaat ziet. Met deze 5 tips kun je jouw bestaande content in een paar minuten verbeteren en je ziet snel resultaat van je werk.

Ga je nieuwe content schrijven, neem deze tips dan direct mee. Zo maak je van jouw affiliate website de beste die er is!

Over de auteur