6 lessen van een website verkocht voor 150 miljoen

6 lessen van een website verkocht voor 150 miljoen

Er zijn nog steeds veel mensen die enthousiast beginnen, maar nooit geld verdienen met een nieuwe affiliate website. Daar staat tegenover dat er ook websites zijn die zo succesvol worden dat ze voor extreem veel geld verkocht worden.

Extreem heel veel geld… in dit geval 150.000.000 dollar (ruim 142 miljoen euro)

De website waar het over gaat is VPNmentor.com, de website is gekocht door Kape Technologies het bedrijf achter verschillende VPN aanbieders zoals Cyberghost en ZenMate.

150 miljoen dollar is een bizar bedrag, maar ik wil daar wel de kanttekening bij maken dat er naast de Engelse website nog 27 vertalingen zijn, waaronder Nederlands. Het gaat dus om een groot aantal websites.

Maar los van het bedrag, wat kun je leren van het succes dat VPNmentor.com groot heeft gemaakt en een deal van 150 miljoen heeft opgeleverd?

Hieronder de 6 belangrijkste lessen die je kunt leren van VPNmentor.

Wil je meer succes voorbeelden? In dit artikel lees je wat je kunt leren van 8 succesvolle affiliate websites of ontdek doe mee met de gratis Affiliate bootcamp en maak jouw niche-site in 5 dagen meer succesvol!

1. Optimaliseer voor vindbaarheid en conversie

De belangrijkste les die je kunt trekken uit deze verkoop is dat het geheim van een succesvolle affiliate website in 2 onderdelen zit. Door deze 2 tot het uiterste te optimaliseren is succes bijna gegarandeerd.

Optimaliseren doe je voor:

1. Vindbaarheid in Google en dus het trekken van zoveel mogelijk bezoekers
2. Conversie, verdien zoveel mogelijk geld aan elke bezoeker

Door deze 2 te combineren trek je niet alleen een hoop verkeer naar je website, maar verdien je ook zoveel mogelijk geld aan elke bezoeker. Hoe beter je beide onderdelen doet, hoe meer geld dit elke maand oplevert.

Daar komt nog bij dat je bij genoeg sales de mogelijkheid krijgt om exclusieve deals te sluiten met je affiliate partners. Hiermee krijg je dus de kans om exclusieve kortingen aan te bieden, of een hogere commissie te krijgen.

En… om dus nog meer geld te verdienen

2. Er is meer in het leven dan alleen reviews

Veel affiliate content bestaat vandaag de dag uit reviews. Zoveel zelfs dat Google hier losse updates voor uitgebracht heeft, omdat er teveel fake reviews in de zoekresultaten verschenen.

VPNmentor.com laat zien dat er meer in het leven van een affiliate publisher is dan het schrijven van reviews.

Top 14 meest bezochte artikelen op VPNmentor.com
Top 14 meest bezochte artikelen op VPNmentor.com

De meest bezochte pagina’s van VPNmentor zijn helemaal geen reviews, dit zijn allemaal informational artikelen en tutorials. Het meest bezochte artikel in de VS gaat over de beste Torrent websites, niet eens over VPN aanbieders.

De meest bezochte pagina’s gaan over onderwerpen die wel aan gelinkt zijn aan het onderwerp vpn. Het is tenslotte aan te raden om een vpn te gebruiken wanneer je wil downloaden via torrents.

Andere artikelen gaan over online privacy en veiligheid. Het overkoepelende thema en de reden waarom veel mensen op zoek gaan naar informatie over het gebruik van vpn.

3. Voor elk artikel een persoonlijke CTA

Dat de lijst met top artikelen niet voornamelijk uit reviews bestaat wil niet zeggen dat er niets verkocht wordt. VPNmentor heeft de kunst om geld te verdienen met informational content uitstekend begrepen en geperfectioneerd.

Ook informational artikelen hebben een cta
Ook informational artikelen hebben een cta op VPNmentor.com

Neem als voorbeeld dit artikel over het vinden van werkende torrent websites. Het begint met een bangmaker om jou als lezer vast te houden. Door het woordgebruik denk je ineens “oh shit, gevaarlijk? Help wat nu?”.

Daarna volgt al snel de oplossing en het antwoord op de search intent. Als je gaat zoeken op de beste of werkende torrent sites dan wil je een overzicht van de beste. Door te benoemen dat ze de top 12 op een rij hebben gezet wordt hieraan voldaan.

Direct na de search intent volgt de eerste call-to-action. Het benoemen dat torrents niet altijd veilig zijn en dat een vpn je hierbij kan helpen. Uiteraard met een behulpzame affiliate link erbij.

Hierna volgt nog de waarschuwing dat torrents in veel landen verboden zijn. Met daaronder een grote knop om alsnog veilig gebruik te maken van torrent websites. Niet geheel toevallig, ook met een affiliate link.

Deze stappen worden voor elk informational artikel doorlopen en zijn in ieder artikel aangepast op het onderwerp. Zo biedt VPNmentor je nuttige informatie en ook direct een oplossing via affiliate links.

Overigens houdt het plaatsen van affiliate links niet op na de intro. Ook in de losse paragrafen vind je steeds links die je wijzen op het veilig gebruiken van torrent websites. (in het geval van dit artikel)

4. Weg met lappen tekst, hallo scanbare content

Heb je dat ook weleens dat je een website opent en overweldigt wordt door een lap tekst die je scherm van links naar rechts en van boven naar beneden vult?

Helaas schrijven sommige copywriters nog steeds zo, maar het is een ramp voor de leesbaarheid en veel bezoekers van je website haken hier op af.

Om te voorkomen dat lezers afhaken en dus zoveel mogelijk affiliate links te zien krijgen is het belangrijk dat je tekst scanbaar is en er voldoende afwisseling in beeld is.

VPNmentor lost dit op door alinea’s af te wisselen met lijstjes en afbeeldingen. Maar ook door belangrijke zinnen dikgedrukt te maken.

Op deze manier blijven je ogen bezig met alles wat er continu verandert en blijf je dus steeds verder lezen zonder verveeld te raken.

De intro is zo opgebouwd dat je de belangrijkste informatie van het hele artikel direct kunt vinden, zonder verplicht het complete artikel te moeten lezen. Dus zelfs als je geen zin hebt om te lezen vind je nog steeds alles wat je zoekt + de nodige affiliate links.

Tip: Wil je weten hoever lezers bij jouw artikelen komen? Gebruik dan een tool als Hotjar om een heatmap te maken van je website. In de scrollmap kun je vervolgens zien hoever bezoekers komen op je website.

Haalt meer dan 50% de onderkant van de pagina niet? Dan is het tijd om iets te doen aan je opmaak en/of schrijfstijl.

5. Altijd een call-to-action in beeld

Niet alleen bevalt iedere paragraaf een affiliate link, maar ook buiten de tekstlinks is er altijd wel een call-to-action in beeld. Dus voor ieder moment dat een gebruiker besluit om te kopen, VPNmentor maakt het mogelijk.

Het meest opvallende voorbeeld is de sidebar die in beeld blijft tijdens het lezen, waardoor er altijd de top 3 beste vpn deals in beeld staan. Hoe ver je ook bent in het artikel.

Altijd een call to action in beeld
Altijd een call to action in beeld

Op het moment dat je de pagina wil verlaten, of het moment dat de website dat denkt, krijg je nog een pop-up te zien met daarop een aanbieding voor een vpn aanbieder. Nog een laatste kans om geld te verdienen aan je bezoeker.

Hoewel het ongetwijfeld effectief is ben ik persoonlijk geen fan van dit soort pop-ups. Als ik mijn muis naar een ander tabblad beweeg, dan denkt de website dat ik wegga en krijg ik die pop-up te zien.

Terwijl ik helemaal niet van plan ben om de website te verlaten, ik wil alleen wisselen van tabblad…

Om die reden blijf ik weg van dit soort pop-ups op mijn projecten, maar het is natuurlijk aan jou om te kiezen of dit bij je website past.

6. Verpak je affiliate links in gebruiksvriendelijke content

Ik heb al veel gezegd over de affiliate links die in de content verwerkt worden. De meeste links zijn helemaal niet overduidelijk commercieel, maar juist gebruiksvriendelijk.

Hier zit ook een geheim in van het helpen van je bezoeker om hier vervolgens geld aan te verdienen. Alle in-content affiliate links zijn zo verpakt dat ze passen in de paragraaf en direct een oplossing (of antwoord) bieden voor iets dat in de zinnen ervoor genoemd is.

Door je affiliate links in de content te verpakken voorkom je dat bezoekers blind worden voor de zoveelste truc om iets te verkopen. En belangrijker, de kans dat ze kopen is een stuk groter.

Wat dan weer goed is voor jouw inkomen.

Conclusie

Oke heel eerlijk, de kans dat je een website maakt die voor 150 miljoen dollar verkocht gaat worden is klein. Zeker wanneer je in het Nederlands schrijft, dan is de doelgroep simpelweg te klein voor dit soort enorme bedragen.

Toch kun je de bovenstaande lessen van VPNmentor wel toepassen op jouw website en zo meer geld verdienen met de website die je hebt.

Ben jij er ook aan toe om echt geld te verdienen met je affiliate website en dit op een manier te doen je telkens opnieuw kunt herhalen? Ga dan aan de slag met de Affiliate Lifestyle cursus en leer hoe je systematisch een succesvolle affiliate website bouwt om daarna te leven van passief inkomen.

Over de auteur