7 redenen om vandaag nog een affiliate website te starten

7 redenen om vandaag nog een affiliate site te starten

Er zijn een hoop verschillende redenen om een affiliate site te starten, omdat je zelf niet de juiste informatie kunt vinden in Google of omdat je graag extra geld wil verdienen bijvoorbeeld. Maar er zijn nog veel meer redenen om vandaag nog te starten met jouw eigen niche website en om online geld te verdienen met affiliate marketing.

Hieronder heb ik 7 redenen opgenoemd om vandaag nog te starten met jouw eigen niche site.

Ben je overtuigd en wil je starten? Bekijk hier de startersgids geld verdienen met affiliate marketing.

1. Je leert nieuwe (digitale) skills

Afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt met online marketing en het maken van je eigen website leer je digitale skills, maar ook met het uitdiepen van je niche zal je steeds meer over het onderwerp leren. Dus in alle gevallen levert het werken aan een niche website je een nieuwe schat aan informatie en kennis op.

Dit betekent niet dat je een wizzkid moet zijn om een niche website te bouwen, met deze affiliate marketing handleiding en de moderne technieken kun je eenvoudig een website maken zonder te kunnen coderen.

2. Je bouwt een asset

Als je het boek Rich Dad, Poor Dad gelezen hebt dan weet je al wat het belang is van assets. Als je het boek nog niet gelezen hebt dan kan ik het alleen maar aanraden!

Rich Dad, Poor Dad

In elk geval zijn assets een belangrijk deel om persoonlijke financiële waarde te creëren die verder gaat dan het ontvangen van je salaris. Hoewel het bij assets vaak gaat over vastgoed is een niche site ook een vorm van asset, je zou het kunnen vergelijken met online vastgoed.

Als je het goed doet levert je affiliate site als asset niet alleen de komende jaren steeds meer passief inkomen op, maar je kunt je website later ook voor een leuk bedrag verkopen om zo geld veilig te stellen voor je pensioen of bijvoorbeeld de studie van je kinderen. Daarmee wordt je website ineens een betere investering dan je Netflix abonnement.

3. Je krijgt meer inkomsten

Het zal vanaf de start een tijdje duren, snel geld verdienen is er met een niche site niet bij, maar als het zover is dan verdien je al snel een extra inkomen met je affiliate site. En hoe beter je content is in het helpen van je doelgroep, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Een niche site is daarmee een fantastische manier om aan een passief inkomen te bouwen. Ja je moet nog steeds aan je website werken om geld te verdienen, maar je hoeft niet actief te zijn op het moment dat je affiliate sale gemaakt wordt.

4. Je wordt minder afhankelijk

Als je meer dan 1 inkomstenbron hebt dan ben je onderweg naar echte vrijheid en minder afhankelijk. Heb je een baan die je niet leuk vindt? Met een succesvolle affiliate website in je zak ben je vrij om ontslag te nemen wanneer dat jou uitkomt.

Maar dit werkt ook andersom, als in economische onzekere tijden je baan op het spel staat dan loop je ook minder risico om in de problemen te komen als je ontslagen wordt. Je hebt dan tenslotte nog een ander inkomen om op terug te vallen.

5. Je bouwt aan je cv

Het hangt af van je vakgebied of dit waar is of niet, maar als je werkt met online marketing of zoals ik SEO specialist bent, dan is het hebben van een portfolio waarmee je jouw ervaring kunt tonen een goede aanvulling op je cv.

Als je nu in loondienst bent dan is het misschien wel goed om met je werkgever te bespreken wat je van plan bent. Om later narigheid over contractafspraken te voorkomen.

6. Je kunt er aan werken waar, en wanneer jij wil

Er is een groep die zwaar teleurgesteld is als je vertelt dat je voor passief inkomen nog steeds moet werken. Maar diezelfde groep mist daarmee wel alle voordelen van werken waar, wanneer en hoeveel je zelf wilt.

Je kunt het op de studeerkamer doen, maar ook in je lokale koffietentje. Op vakantie als de kinderen in het zwembad spetteren, of juist als je op wereldreis bent.

7. Het is van jou, doe het zoals jij dat wil

Niet alleen waar, wanneer en hoeveel ligt in jouw handen, maar ook de hoe ligt in jouw handen. Bij jouw eigen affiliate website ben je niet gebonden aan vaste procedures “omdat we het al jaren zo doen” maar kun je het werk zo uitvoeren zoals jij denkt dat je het beste resultaat kunt behalen.

Als je die behoefte hebt kun je uitgebreid experimenteren met nieuwe technieken, maar als je jouw niche site wil starten (of laten groeien) volgens een bewezen stappenplan dan kun je ook bij deze affiliate marketing cursussen terecht.

De grote vraag die overblijft is wat jou nog tegenhoudt om je eigen affiliate site te beginnen?

(Als je geen onderwerp weet, bekijk hier dan een lijst met de beste affiliate niches)

Over de auteur