8x succesvolle affiliate websites

8x succesvolle affiliate websites in 2022 + wat kun jij er van leren?

Ik heb al vaker geschreven dat 99% van de mensen die begint met affiliate marketing er nooit geld mee gaat verdienen. Om bij die 1% te horen moet je weten wat je doet, volhouden en er ook helemaal voor gaan. Ondanks dat het aantal succesvolle websites niet zo heel groot is zijn er wel genoeg voorbeelden van succesvolle affiliate websites. Dus om niet alleen te blijven waarschuwen voor de grote kans op falen, in dit artikel 8 succesvolle affiliate websites in 2022 + wat jij van hun kunt leren.


[toc]

The Points Guy

1. The Points Guy

Laten we beginnen met misschien wel de grootste affiliate website die er bestaat. Uitgegroeid van een blog over creditcards naar een miljoenenbedrijf. De website is inmiddels de autoriteit op het gebied van reizen met creditcard punten en air miles.

De huidige CEO Brian Kelly begon ooit een blog met advies over creditcards, deals en hoe je punten zo effectief mogelijk kon gebruiken. Door elke dag, jaar in jaar uit nieuwe content en waarde toe te voegen is de website uitgegroeid tot wat het nu is. Een website met gemiddeld 12 miljoen bezoekers per maand.

Verdienmodel van The Points Guy

Door de financiele niche en de Amerikaanse regelgeving is het overduidelijk dat The Points Guy geld verdient op basis van affiliate marketing. In de content en door banners worden verschillende creditcards gepromoot. Via deze links wordt de commissie binnengehaald voor iedere nieuwe (succesvolle) aanvraag.

Wirecutter

2. Wirecutter

Wirecutter is het ultieme bewijs dat review websites booming business zijn. De populariteit van Wirecutter zit niet alleen in de volledigheid van de reviews, maar ook in het feit dat zij elk product daadwerkelijk testen.

Dus geen fake reviews die geschreven zijn voor de aanbieder met de hoogste commissie. Maar eerlijke reviews van producten die getest zijn door echte mensen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kwaliteit van de content uitstekend is, maar dat er zelfs een hele community ontstaan is.

Dat de website populair is en een goed verdienmodel is was ook terug te zien bij de overname door de New York Times in 2016. De Amerikaanse uitgever betaalde 30 miljoen dollar voor de website.

Ondanks de populariteit zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Zo zijn er artikelen die vertellen over situaties waarin het beste product niet als beste op de website kwam, omdat er geen commissie aan verdiend kon worden. Zoals bij deze review over een sta bureau.

Verdienmodel van Wirecutter

Wirecutter verdient geld aan het promoten van de producten in reviews. Afhankelijk van de aanbieder wordt je doorgestuurd naar o.a. Amazon, Home Depot en Target.

Nerdwallet

3. Nerdwallet

Het begon als een eenvoudige creditcard vergelijkingswebsite, maar is inmiddels een personal finance website met meer dan 20 miljoen bezoekers per maand.

Ook Nerdwallet maakt gebruik van meer dan uitstekende content en helpt bezoekers met het vinden van de beste creditcards, verzekeringen en alles rondom personal finance.

Verdienmodel van Nerdwallet

Hoewel Nerdwallet geen simpele creditcard vergelijkers meer is wordt hier nog wel een groot deel van het geld mee verdiend. Bezoekers worden vanuit vergelijkingen en reviews doorgestuurd naar de aanbieder voor commissie.

Wanneer je een account aanmaakt krijg je ook toegang tot cashback deals. Hiermee wordt er ook commissie verdiend op aankopen buiten de financiele sector.

Koffiemachine.org

4. Koffiemachine.org

Ben je op zoek naar een nieuwe koffiemachine voor thuis, of op kantoor? De kans is groot dat je Koffiemachine.org dan al eens tegengekomen bent. De makers van deze website zoeken alles uit over de meest populaire koffiemachines en schrijven uitgebreide reviews.

Alles om te zorgen dat jij de beste koffiemachine voor jou kunt kopen. Zij onderscheiden zich van andere websites door uitgebreide inhoudelijke content te schrijven. Iets dat niet alleen door Google, maar vooral ook door lezers gewaardeerd wordt.

Verdienmodel van Koffiemachine.org

Wanneer je de artikelen en reviews leest zie je al snel de links naar onder andere Bol.com, Amazon, Coolblue en Wehkamp voorbij komen. De inkomsten worden dus gegenereerd door jou zo makkelijk mogelijk te laten doorklikken naar de webwinkel.

Skyscanner

5. Skyscanner

Tijdens een zoektocht naar goedkope vliegtickets ben je Skyscanner vast al eens tegengekomen. Een mooi voorbeeld van het sprookje over een zolderkamer website die uitgegroeid is tot een succesvol bedrijf.

Het begon allemaal met het zoeken van de laagste prijs voor vliegtickets, ongeacht de bestemming. Door hier de beste in te zijn en dit uit te breiden met goede content heeft Skyscanner een flinke groei doorgemaakt.

Dat de website een groot succes was, en is, bleek wel toen de Chinese gigant Ctrip in 2016 de website voor 1.4 miljard pond kocht.

Verdienmodel van Skyscanner

Het verdienmodel van Skyscanner is gebaseerd op het oplossen van een groot probleem, dure vliegtickets. Door de goedkoopste optie aan te bieden verdient de website commissie voor elk gekocht vliegticket.

Zorgkiezer

6. Zorgkiezer.nl

Zorgkiezer, een website die de meeste mensen in de maanden november en december wel tegen zullen komen. Als zorgverzekering vergelijker wordt in zo’n 2 maanden het geld verdiend, namelijk de periode waarin de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Zorgkiezer is een voorbeeld van vele prijsvergelijkers van zorgverzekeringen, energie of andere diensten. Het is een populair affiliate businessmodel met hoge commissies en misschien nog wel nog grotere concurrentie.

Sinds de oprichting in 2005 is Zorgkiezer uitgegroeid tot een grote speler in de markt van zorgverzekeringen en hebben zij dus iets minder te vrezen van nieuwkomers op de markt.

Verdienmodel van Zorgkiezer.nl

Het is niet helemaal duidelijk wat na 15 jaar het verdienmodel van Zorgkiezer is, maar zij stellen wel hun geld pas te krijgen wanneer er een verzekering afgesloten wordt.

Wanneer je kijkt naar affiliate programma’s van zorgverzekeringen dan ligt de commissie tussen de 35 en 80 euro per verzekering. Met een groot aantal overstappers elk jaar dus een goed verdienmodel.

Ferdy Korpershoek

7. Ferdy Korpershoek

Niet zomaar een website, maar ook een compleet youtube kanaal, waarop Ferdy je meeneemt in alles rondom het maken van websites met WordPress.

De content is meer dan uitgebreid te noemen en een combinatie tussen tekst en videomateriaal. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een beginnerstutorial, of een vergelijking tussen pagebuilders. De kans dat je Ferdy voorbij ziet komen is erg groot.

Zijn youtube kanaal heeft inmiddels meer dan 130.000 reviews en groeit nog steeds hard. Zijn populariteit bewijst opnieuw dat het maken van de beste content echt het verschil maakt.

Verdienmodel van Ferdy Korpershoek

Ferdy maakt heel slim gebruik van het plaatsen van affiliate links op de meest passende plekken. In plaats van een product te promoten legt hij uit hoe je het kunt gebruiken en geeft dan ook een link waar je het product kunt kopen. Enkele affiliate partners zijn Elementor, Divi en hostingpartijen.

Adviesjagers.nl

8. Adviesjagers.nl

Adviesjagers.nl is een website waar je terecht kunt voor advies over vrijwel alles. Of je nu op zoek bent naar de beste keyfinders, ultrabooks, babyfoons, of het beste zwembad voor in de tuin. De kans is groot dat er een artikel over is.

De mensen achter deze website schrijven over ieder product een uitgebreid artikel waarin ze je volledig meenemen langs de beste of goedkoopste opties. Naast deze selecties worden de artikelen aangevuld met informatieve content zodat je welingelicht een keuze kunt maken.

Inmiddels staan er meer dan 600 artikelen op de website die allemaal even uitgebreid zijn. Een kleine kanttekening is wel dat hier een grote organisatie achter zit die in Duitsland al een vergelijkbare website had. Alle research kon dus vertaald worden naar het Nederlands.

Verdienmodel van Adviesjagers.nl

Adviesjagers is een Amazon en Bol.com affiliate. Bij de aanbevolen producten staan links naar de webwinkel. Op deze manier kun je als lezer snel het beste product uit het artikel bestellen.

Een voordeel van online warenhuizen als Amazon en Bol.com is dat er ook commissie gegeven wordt op andere delen van het assortiment. Bovenop de producten die gepromoot worden. Een grote kans op bijvangst dus.

Wat kun je van deze websites leren?

Een lijstje met succesverhalen is leuk, maar wat heb je eraan? Door te kijken waar het succes van deze websites in zit kun je het copy-pasten naar jouw succesverhaal. Beter goed gejat dan slecht bedacht toch?

Het succes van deze 8 websites zit in drie punten:

  • Consistentie
  • De bezoekers geven waar zij om vragen
  • De beste en meeste waarde leveren

Consistentie

Als eerste het struikelblok van volhouden. Doorgaan wanneer er geen resultaat te zien is en dat net zo lang doen tot er wel succes is. Consistent waarde blijven toevoegen aan je blog of website levert uiteindelijk resultaat op.

Maar is consistent zijn genoeg dan?

Nee, naast consistent zijn is jouw bezoekers geven waar zij om vragen het volgende punt. U vraagt, wij draaien gaat op wanneer je wil dat jouw website gevonden wordt in Google.

Oke dat klinkt logisch, wat nu?

Als belangrijkste punt is er het leveren van de meeste toegevoegde waarde. Zodra je een bezoeker echt geeft wat hij zoekt en zijn/haar verwachtingen overtreft. Dan heb je goud in handen.

De bezoeker komt terug, gaat je vertrouwen en levert uiteindelijk geld op. Een kip met gouden eieren!

Hmm, is dit makkelijk?

Nee het is niet makkelijk en lijkt simpeler dan het in werkelijkheid is. Maar! In deze lijst kun je zien wat het op kan leveren.

Conclusie

Deze lijst met 8 websites laten hopelijk zien dat het absoluut mogelijk is om goed geld te verdienen met affiliate marketing. De voorwaarde is wel dat je jezelf weet te onderscheiden van de concurrentie en ook gaat voor alleen de beste content.

Wil jij weten hoe je start met geld verdienen met affiliate marketing? Vraag dan hieronder de gratis startergids aan en start vandaag nog!

Over de auteur