Affiliate Held Thema review

Affiliate Held Thema Review: Is dit hét thema voor affiliate marketeers?

Een WordPress thema is een onmisbaar onderdeel voor het maken van een succesvolle affiliate website of blog. Het zorgt ervoor dat je website een verzorgde uitstraling heeft en dat geeft je lezers al snel meer vertrouwen in de content die je maakt en schrijft. Er zijn (te)veel WordPress thema’s om uit te kiezen, maar niet alle thema’s zijn even geschikt voor een affiliate website.

De makers van de Affiliate Held plugin vonden dat dit opgelost moest worden en hebben daarom het Affiliate Held WordPress thema ontwikkeld.

In deze review kijken we naar dit thema en geef ik antwoord op de vraag of het de beste keuze is voor jouw (nieuwe) blog/affiliate website, of niet?

Wat is het Affiliate Held WordPress thema?

Het Affiliate Held WordPress thema is ontwikkeld door de makers van de Affiliate Held plugin, zodat je sneller kunt starten en eenvoudiger een succesvolle en winstgevende affiliate website kunt bouwen. Het thema heeft de focus op snelheid, vindbaarheid in Google en het “kunnen bieden van waarde voor je bezoeker”.

Het zijn claims die veel grote WordPress thema’s maken, dus tot zover weinig nieuws.

De Nederlandse support en 100% focus op het bouwen van een affiliate website zijn wel twee punten waarop dit thema zich kan onderscheiden van de duizenden thema’s die er al zijn. Ook de eenmalige betaling van €47 voor een licentie, zonder jaarlijks abonnement, is in deze tijd uniek te noemen.

Wie zit achter het Affiliate Held WordPress thema?

De makers van het Affiliate Held thema zijn Jari Dohmen en Dennis van de Ven, dezelfde jongens die de Affiliate Held plugins ontwikkeld hebben om zo eenvoudiger producten toe te voegen en te updaten op je affiliate website.

In de showcase van het thema zie je een website van Jari staan en de klant beoordelingen van Affiliate Held zijn ook positief, dus je kunt vertrouwen op de kennis en kunde van deze twee.

Wat is de belofte van het Affiliate Held thema?

Er worden op de productpagina van het Affiliate Held thema nogal wat beloftes gedaan over wat het thema te bieden heeft. Waaronder “creëer de mooiste layouts”, “bevrijd je creatieve geest met talloze styling opties” en “laat jouw content hoog scoren in Google”.

Dit zijn nogal grote, en redelijk loze, beloftes. Zo heeft een WordPress thema maar minimaal effect op hoe hoog je content scoort in Google, de kwaliteit van je content, de topical authority van je website en het aantal backlinks spelen een veel grotere rol. Het is met vrijwel alle WordPress thema’s mogelijk om hoog te scoren in Google.

De mooiste layouts is iets wat nogal subjectief is, over smaak valt tenslotte niet te twisten. En ook de talloze styling opties mis ik in de voorbeeld websites en de showcase, los van andere kleuren lijken alle websites sterk op elkaar.

Snelheid lijkt een belofte te zijn die wel ingelost wordt. De showcase websites scoren hoog op een Google Pagespeed test en dat lijkt erg mooi. Tot je verder kijkt en blijkt dat WP Rocket op de achtergrond meedraait, één van de grootste en beste WordPress caching plugins. De snelheid van de website lijkt dus een andere oorzaak te hebben dan het thema.

Showcase website Affiliate Held thema
Het thema wordt verkocht als lichtgewicht en snel, wat lijkt te kloppen uit de pagespeed test. Maar deze hoge score wordt mede mogelijk gemaakt door WP Rocket.

Het geen zorgen maken over de techniek lijkt de enige belofte te zijn die het thema daadwerkelijk kan inlossen. Maar dat doen alle WordPress thema’s en een groot deel hiervan komt door gebruik te maken van het WordPress cms.

Mijn indruk van het Affiliate Held thema

Ik heb het thema niet actief getest, persoonlijk verwacht ik meer flexibiliteit van een WordPress thema en draait mijn portfolio al perfect op de combinatie van Astra Pro en Elementor. Dus ik heb geen reden om de overstap te maken.

Daar komt bij dat, ondanks de mooie verkooppraatjes op de landingspagina, er ook weinig unieks overblijft dat het Affiliate Held thema wel heeft, en andere WordPress thema’s niet. Er wordt gebruik gemaakt van Gutenberg, de standaard editor, en alle demo/showcase websites lijken voor 95% op elkaar.

Het resultaat is dus een prima affiliate blog, maar zonder creativiteit of herkenbaar design.

Zeker nu met de opkomst van AI search is het nog belangrijker geworden om een onafhankelijk merk op te bouwen met jouw website, binnen jouw niche. Een herkenbaar, origineel design is daarvoor een belangrijk fundament. Iets wat compleet lijkt te missen in het Affiliate Held thema.

Voor- en nadelen van het Affiliate Held thema

Voordelen
  • Nederlandstalige ondersteuning
  • Eenmalige betaling van €47 zonder abonnement
  • Maakt gebruik van Gutenberg, je hebt dus geen extra plugins nodig
  • Haalt hoge scores in Google Pagespeed tests
  • Je kunt betalen met iDeal
Nadelen
  • Het thema biedt weinig ruimte voor origineel design
  • Je bent beperkt in de keuze voor plugins
  • Eigen producten verkopen met Woocommerce kan niet

Voor wie is het Affiliate Held WordPress thema?

Als je net begint aan een nieuwe affiliate website en dit wil doen volgens de oude strategie waarbij alles draait om gratis verkeer vanuit Google. Zonder het willen opbouwen van een eigen naam binnen jouw niche, dan kun je met het Affiliate Held thema prima uit de voeten.

Het is een basisthema waar niet veel mis mee is, maar waarmee je ook snel tegen de limieten van het thema aanloopt. Als je geen technisch gedoe wil, graag Nederlandstalige ondersteuning hebt en nu al zeker weet dat je in de toekomst geen webwinkel wil toevoegen, of andere plugins wil gebruiken.

Dan is het Affiliate Held thema een goede en betaalbare start voor je blog.

Alternatieven voor het Affiliate Held thema

Als je weinig waarde hecht aan de Nederlandse ondersteuning dan zijn er betere alternatieven voor het Affiliate Held thema. Dit zijn WordPress thema’s die zich allang bewezen hebben op affiliate websites en blogs wereldwijd, en die jou veel meer flexibiliteit geven voor het vormgeven van jouw website.

Het laatste wat je wil is een blog die niet te onderscheiden is van andere websites.

Astra Pro

Zelf gebruik ik voor mijn websites het Astra Pro thema, met dit thema kun je gratis starten en voor 47 dollar per jaar kun je uitbreiden met de Pro versie die meer mogelijkheden biedt voor het aanpassen van je design.

Het grote voordeel van Astra is de flexibiliteit van het thema zelf, maar nog meer van de (vrijwel eindeloze) mogelijkheden om te combineren met andere plugins, pagebuilders, bijvoorbeeld Elementor, en de eenvoudige integratie met Woocommerce.

Het nadeel t.o.v. het affiliate held thema is dat je jaarlijks moet blijven betalen voor nieuwe updates en ondersteuning. Maar daar staat tegenover dat je blog op basis van het Astra thema klaar is voor de toekomst en voor alle ideeën die je mogelijk nog krijgt. (Het verkopen van je eigen product bijvoorbeeld)

Een ander populair thema is Generatepress, ik heb dit zelf ook uitgeprobeerd, maar persoonlijk ging mijn voorkeur uit naar Astra. Voor Generatepress gelden dezelfde voordelen t.o.v. het affiliate held thema.

Generatepress is flexibel in design, in de mogelijkheden om jouw blog te laten groeien en in de samenwerking met andere WordPress plugins. Daarmee is het voor serieuze bloggers een meer geschikte kandidaat.

Conclusie, is het Affiliate Held thema iets voor jouw blog?

Is het Affiliate Held thema een goede start voor jouw blog, of niet? Als je weinig waarde hecht aan origineel design, en geen flexibiliteit wil in de toekomstige groei van je blog (bijvoorbeeld via Woocommerce) dan is Affiliate Held een prima thema voor jouw blog. Het wordt snel geladen en heeft alle minimale functies die je van een modern WordPress thema mag verwachten.

Wil je een meer origineel design, en flexibel kunnen zijn in het kiezen van je eigen WordPress plugins, zoals pagebuilders of Woocommerce? Dan kun je beter kiezen voor een ander thema zoals Astra Pro of Generatepress.

Deze twee thema’s vormen de basis van veel (internationale) affiliate websites en bieden je alle vrijheid en flexibiliteit om in de toekomst je website uit te breiden.

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.