De beste affiliate marketing cursus

De beste affiliate marketing cursus voor beginners en gevorderden (2023 update)

Online geld verdienen met affiliate marketing is populair en dat is niet zo gek want het is laagdrempelig en een eenvoudige manier om een passief inkomen te verdienen. Toch gaan veel beginners op zoek naar een affiliate marketing cursus.

Ook dat is begrijpelijk, want de hoeveelheid informatie die je op internet terugvindt kan nogal overweldigend zijn. Een affiliate marketing cursus of training biedt je deze informatie in hapklare brokken zodat je stap voor stap kunt beginnen.

Maar wat is de beste affiliate marketing cursus? En zijn er ook cursussen voor gevorderden in plaats van beginners?

Hieronder vind je de beste affiliate marketing cursus voor beginners en voor gevorderden. Met extra informatie over hoe je een affiliate cursus kunt beoordelen.

TLDR; In het kort:

  • Beste affiliate marketing cursus voor beginners: Affiliate Marketing Revolutie
  • Beste affiliate marketing cursus voor gevorderden: Affiliate Lifestyle
  • Een goede affiliate marketing is compleet, up-to-date en heeft goede reviews
Affiliate Marketing Revolutie - Jacko Meijaard

Beste affiliate marketing cursus voor beginners: Affiliate Marketing Revolutie

De kans is groot dat je deze affiliate marketing cursus al eens tegengekomen bent. Jacko Meijaard is regelmatig geinterviewd door grote media, zoals het AD, en daar kwam ook de Affiliate Marketing Revolutie ter sprake.

Het is een cursus die je vanaf 0 helpt opstarten om geld te verdienen met affiliate marketing. In de 7 modules doorloop je stap voor stap voor stap alles wat er bij affiliate marketing komt kijken.

Deze 7 modules zijn onderverdeeld in 63 video’s. Je krijgt alle informatie dus echt gedoseerd, iets wat ik zelf erg prettig vond toen ik net begon met online geld verdienen en mijn eerste affiliate website.

Deze affiliate marketing cursus voor beginners gaat verder dan alleen kennis over online marketing. Jacko Meijaard deelt ook een stuk over mindset, het volgen van regels als je voor jezelf werkt en het uitbesteden van werk aan (freelance) schrijvers.

Affiliate marketing cursus voor beginnersWat ik persoonlijk een nadeel vind van deze cursus is dat Jacko de nadruk sterk legt op zijn eigen producten, zoals het WordPress thema dat hij gebruikt. Dit is niet echt onafhankelijk, er zijn namelijk veel meer alternatieven op de markt.

Al met al is de Affiliate Marketing Revolutie de plek om te beginnen als je nieuw bent met affiliate marketing. De cursus is volledig, up-to-date en bereid je voor op het leven van passief inkomen.

Oh en voor de prijs van 47 euro hoef je het ook niet te laten. Het is de meest betaalbare affiliate cursus voor beginners die je op dit moment kunt kopen.

Beste affiliate marketing cursus voor gevorderden: Affiliate Lifestyle

Na het starten van mijn eerste affiliate website, met de Affiliate Marketing Revolutie als begeleiding. Kwam ik uiteindelijk op een dood punt, ik wilde graag van mijn commissie kunnen leven, maar ik wist niet meer hoe.

In die tijd heb ik allemaal verschillende technieken geprobeerd en ben ik verzopen in alle verschillende technieken die online te vinden zijn. Door steeds iets nieuws te proberen kwam ik niet verder.

Toen ik hiermee stopte en koos voor 1 vaste strategie ging mijn affiliate inkomen wel de goede kant op. Dit heb ik omgezet in het systematisch bouwen van affiliate websites en sindsdien leef ik volledig van passief inkomen uit affiliate marketing.

Nadat ik dit ook geleerd had aan mensen om mij heen, die graag iets anders wilden dan tot hun 70e vastzitten op kantoor. Besloot ik om mijn ervaring en systeem in een cursus te gieten, ik ben niet de enige die vastloopt bij de stap van beginnen met affiliate marketing, naar leven van affiliate marketing.

In de Affiliate Lifestyle cursus vind je geen informatie over hoe je begint met je eerste website en hoe de basis van SEO werkt. Wat je wel leert is hoe je systematisch kunt bouwen aan jouw affiliate portfolio, om zo een lifestyle te creeeren die draait op basis van passief inkomen.

Wil je ook leren hoe je systematisch een affiliate portfolio opbouwt waar je van kunt leven? Meld je dan hieronder aan en je ontvangt een e-mail op het moment dat de Affiliate Lifestyle cursus live gaat!

Hoe beoordeel je een goede affiliate marketing cursus?

Hierboven vind je de beste affiliate cursus voor beginners en die voor gevorderden, maar er zijn nog veel meer affiliate cursussen te koop. Hoe weet je nu of je een goede en betrouwbare cursus gevonden hebt, of dat je beter verder kunt zoeken?

  1. Is de cursus up-to-date?
  2. Is de cursus volledig gericht op affiliate marketing?
  3. Is de uitleg in logische stappen opgedeeld?
  4. Krijg je begeleiding of ondersteuning?
  5. Zijn er klachten of reviews?

1. Is de cursus up-to-date?

Ontwikkelingen op het gebied van online marketing en affiliate marketing gaan razendsnel. Je hebt dus niet zoveel aan een cursus die al jaren niet is bijgewerkt. De kans is dan groot dat de informatie verouderd is en technieken niet meer werken.

Een goede affiliate cursus wordt tenminste jaarlijks bijgewerkt. Zodat jij als deelnemer altijd aan de slag kunt met iets dat vandaag en ook morgen nog werkt.

Is een cursus al jaren niet bijgewerkt, dan is het beter om deze over te slaan.

2. Is de cursus volledig gericht op affiliate marketing?

Er zijn een hoop algemene online marketing cursussen of “online geld verdienen” cursussen. Daar is niets mis mee, maar als je geld wil verdienen met affiliate marketing is het belangrijk dat je een cursus hebt die volledig ingaat op dit onderwerp.

Online geld verdienen gaat veel breder dan affiliate marketing en mist daardoor meestal de diepgang die je nodig hebt voor succes. En een online marketing cursus kan helpen bij het opzetten van je eerste affiliate website, maar mist vaak specifieke aandacht voor affiliate marketing.

Kies een cursus uit die 100% gaat over affiliate marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Dan zit je direct op de goede weg!

3. Is de uitleg in logische stappen opgedeeld?

Gelukkig is dit bij de meeste cursussen wel het geval, maar kijk voor je koopt of je een overzicht kunt vinden van de modules en lessen. Zeker als beginner heb je er niets aan als er in 1x een enorme bak informatie gegeven wordt.

Stap voor stap lessen of in elk geval een logische opbouw maakt de kans van slagen en dus jouw kans op succes en affiliate inkomen een stuk groter.

4. Krijg je begeleiding of ondersteuning?

Dit is geen harde eis, je koopt tenslotte een online cursus en geen coachingsprogramma. Maar afhankelijk van je voorkeuren kan het prettig zijn om begeleiding of ondersteuning te krijgen bij het doorlopen van de cursus.

Als er geen inhoudelijke ondersteuning is, kijk dan of je wel terecht kunt voor klantenservice. Zoals vragen over betalingen of technische problemen. Is er geen mogelijkheid tot klantenservice, zoek dan verder.

5. Zijn er klachten of reviews?

Dit punt staat onderaan de lijst omdat ik uit ervaring weet dat het niet de meest betrouwbare factor is. Klachten of artikelen over oplichting zijn lange tijd erg populair geweest en reviews zijn ook niet altijd onafhankelijk. Zo vind je in veel reviews over webhosting namelijk de partij die het meeste betaalt bovenaan. Ondanks dat dit kwalitatief vaak niet de beste is.

Daar komt nog bij dat reviews vaak beperkt zijn tot een aantal grote cursussen die al langere tijd bestaan. Als nieuwe cursus heb je deze nog niet, maar dat zegt dan weer niets over de kwaliteit.

Toch is het altijd goed om bij Google te zoeken naar ervaringen, klachten en/of reviews, voor je iets koopt.

Heb je een affiliate marketing cursus nodig?

Nee, je kunt heel goed beginnen met affiliate marketing en succesvol geld verdienen zonder een affiliate marketing cursus te volgen. Maar het kan wel helpen als je niet bekend bent met online marketing, of als je vastloopt in de zee van informatie die er is.

Ik heb zelf ook ervaren dat het kan werken als stok achter de deur. Deels omdat je geld hebt uitgegeven en daar wil je dan toch waarde voor terug. Deels omdat er iemand meekijkt met wat je doet en wat je met de cursus gedaan hebt.

Het echte antwoord is dus vooral “hangt er vanaf”. Je kunt zonder, maar voor een kickstart naar succesvol geld verdienen met affiliate marketing kan een cursus een goede keuze zijn.

 

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.