Is affiliate marketing betrouwbaar?

Online geld verdienen kun je tegenwoordig op heel veel verschillende manier. Maar niet alle vormen van online inkomen zijn even veilig en betrouwbaar. Soms loop je grote risico’s en moet je vooraf flink investeren, zoals bij crypto beleggen.

Het is daarom ook niet vreemd dat mensen zich afvragen of affiliate marketing betrouwbaar is. Het lijkt tenslotte te mooi om waar te zijn, geld verdienen terwijl je slaapt en zonder het hebben van je eigen product.

Daarom geef ik je hieronder het antwoord op deze belangrijke vraag.

[toc]

Is affiliate marketing betrouwbaar?

Ja affiliate marketing is betrouwbaar. Niet alleen als je online geld wil verdienen, maar ook voor adverteerders is het een betrouwbare vorm van marketing. Alleen bij de betrouwbaarheid voor consumenten kun je soms vraagtekens zetten. Er zijn helaas altijd rotte appels die op een oneerlijke manier producten promoten met affiliate marketing.

Is geld verdienen met affiliate marketing betrouwbaar?

Geld verdienen met affiliate marketing is absoluut betrouwbaar. Je hoeft geen grote bedragen te investeren en je loopt vrijwel geen risico. Als je zou willen kun je gratis starten en anders ben je voor 100 euro al klaar.

Als je voortijdig afhaakt ben je daarmee dus maximaal 100 euro kwijt en vaak wat tijd. Want tijd is de grootste investering die je doet. Vooral het schrijven van teksten voor je affiliate website kost tijd, maar dit verdient zich later ruimschoots terug.

Online geld verdienen met affiliate marketing kun je ook doen als particulier. Je hebt dus ook geen inschrijving bij de kvk nodig of een btw nummer bij de Belastingdienst. Eventuele winst geef je op als inkomen uit overige werkzaamheden.

Al met al loop je dus geen risico wanneer je start met affiliate marketing. Wat het één van de meest betrouwbare manieren van online geld verdienen maakt.

Is affiliate marketing betrouwbaar voor bedrijven?

Ook voor bedrijven die willen adverteren is affiliate marketing betrouwbaar. In tegenstelling tot veel andere vormen van marketing, of adverteren, hoef je pas te betalen als er een product verkocht is.

Tot er daadwerkelijk een sale plaatsvindt hoef je de blogger die over jouw product schrijft niet te betalen. En voor er iemand over jouw product schrijft, met affiliate links, moet je deze eerst toelaten tot je affiliate programma.

Je hebt dus niet alleen pas kosten als er iets verkocht wordt, maar je kunt ook nog zelf kiezen wie jouw producten promoot en op welke manier dit gebeurt.

Is affiliate marketing betrouwbaar voor consumenten?

Ook voor consumenten is affiliate marketing betrouwbaar. Het kost je niets extra’s bij je aankoop, maar het levert je wel de mogelijkheid op tot vergelijken of het lezen van reviews. Het maakt dus zelfs het doen van online aankopen meer betrouwbaar.

Helaas zijn er ook binnen affiliate marketing rotte appels, zoals bij alles. Er zijn mensen die schrijven reviews over producten die ze nog nooit gezien hebben of maken lijstjes met de beste producten/diensten waarbij de hoogste commissie altijd bovenaan staat.

Dit gebeurt trouwens niet alleen bij affiliate marketing, ook bij webwinkels als Bol.com en platformen als Booking.com gebeurt het dat de best betalende bovenaan staat. Ook bij advertenties in Google staat de hoogste bieder bovenaan.

De oplossing hiervoor is dat je als consument meerdere vergelijkingen maakt en meerdere reviews leest. Zo voorkom je dat je informatie uit 1 bron haalt die misschien niet helemaal eerlijk is.

Ook de aanwezigheid van eigen foto’s bij een review kan een duidelijk teken zijn dat je dit artkel wel kunt vertrouwen. Dat betekent namelijk dat de schrijver het product ook echt in handen gehad heeft.

Conclusie, is affiliate marketing betrouwbaar?

De eindconclusie is nog steeds dat affiliate marketing betrouwbaar is. Alle partijen hebben voordeel bij deze vorm van marketing en voor alle partijen is het een betrouwbare methode.

Had je dit zetje nodig om te starten met geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan de startersgids en maak jouw eigen eerste affiliate website! Op weg naar je eerste affiliate commissie.