De beste digital nomad boeken

11 must-have Digital Nomad boeken voor reizigers die op zoek zijn naar vrijheid en succes

Of je al besloten hebt om digital nomad te worden, of je nog wil laten inspireren. Er is online genoeg informatie te vinden over het leven als digital nomad. Inspirerende video’s vanaf Thaise stranden of tips om werk te vinden als digital nomad. Deze inspiratie is mooi, maar het is ook handig om je goed voor te bereiden voor je de knoop doorhakt.

In deze post heb ik mijn 11 beste digital nomad boeken van 2023 voor je op een rij gezet. Dit zijn de boeken die mij hebben geïnspireerd of geholpen tijdens mijn reis naar een passief inkomen. Ik mag dan ik zijn, maar een groot deel zijn internationale bestsellers, dus ik vertrouw erop dat jij er ook wat aan hebt!


.

1. Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor DadIn de huidige maatschappij worden de meeste mensen opgevoed met het principe van naar school gaan, studeren en daarna een goede baan zoeken waar je blijft tot je pensioen. Nu is het hebben van één baan tot je pensioen door de werkelijkheid achterhaald, maar ook de rest van het systeem zorgt ervoor dat de meeste mensen voor altijd vastzitten aan salaris en schulden.

In het boek Rich Dad, Poor Dad leert de schrijver Robert Kiyosaki, je hoe je anders om kunt gaan met geld om uit de middenklasse mindset en de rat race van werken in loondienst te komen. Zijn visie gaat uit van het opbouwen van assets, zoals affiliate websites of aandelen, en hier inkomen uit halen. Op deze manier ben je niet meer afhankelijk van een werkgever, of de overheid en krijg je meer vrijheid.

2. Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uurDe klassieker voor iedereen die droomt over minder werken en meer reizen of een leven als digital nomad. Tim Ferris is de digital nomad goeroe als het gaat om tijd beter indelen en productiever zijn. Door beter met je tijd om te gaan zou je in staat moeten zijn om in minder tijd hetzelfde inkomen te verdienen en houd je dus meer tijd over.

Dit boek is aan te raden voor iedereen die altijd het gevoel heeft druk te zijn, ook als je geen digital nomad wil worden.

3. De online marketing tornado

De Online Marketing TornadoDe meeste digital nomad banen zijn online. Een vorm van online marketing, of code schrijven als developer. Ook geld verdienen met affiliate marketing gaat makkelijker met basiskennis van online marketing. Het boek de online marketing tornado is op dit moment de bijbel wanneer het gaat over online marketing kennis.

Het hele proces van vindbaar zijn in Google, adverteren, social media tot het converteren van bezoekers tot klanten wordt beschreven. Het taalgebruik is helder zonder ingewikkelde vaktermen. De beste manier om je in te lezen in online marketing principes voor je start met online geld verdienen.

4. Lonely Planet Digital Nomad handbook

Lonely Planet Digital Nomad HandbookHet leven van een digital nomad is voor velen een droom, maar wat komt er allemaal bij kijken? Er zijn online veel bronnen te vinden die je deze informatie geven, maar de reisgids Lonely Planet heeft het samengevat in een compact handboek.

Het Digital Nomad Handbook vertelt je niet alleen waar je rekening mee moet houden, welke apps handig zijn of wat de gevaren zijn. Het geeft ook inzicht in populaire digital nomad bestemmingen en waar je rekening mee moet houden op die bestemming. Een mooi handboek om zelf bij weg te dromen, of om cadeau te geven.

5. The 10X Rule

The 10X RuleBen je op zoek naar het geheim om succesvol te worden in het leven en om binnen affiliate marketing de concurrentie te verpletteren? Laat je dan inspireren door de Amerikaanse salesman Grant Cardone in zijn boek The 10X Rule.

Hij leert je hoe je het verschil kunt maken in jouw leven en hoe je echt succesvol kunt zijn door altijd 10X actie te ondernemen. Door altijd meer te doen dan nodig en 110% te geven bouw je elke dag verder aan jouw persoonlijke succes. Het soms wat Amerikaans, maar het 10X principe kan zeker goed van pas komen wanneer je zelf voor inkomen moet zorgen.

6. Atomic Habits

Atomic HabitsLeven als digital nomad betekent elke dag vakantie, toch? Dat betekent ook dat je zelf de discipline op moet brengen om niet weer naar het strand te gaan, maar te gaan werken. Het zelf kunnen indelen van jouw tijd is heerlijk, maar je zult zelf moeten werken om je bankrekening te vullen.

Het boek Atomic Habits van James Clear, is de ideale startersgids om nieuwe gewoontes en routines op te bouwen. Door een vaste dagelijks ritme op te bouwen hoef je niet meer te kiezen tussen het strand en werk, maar wordt het mogelijk om beide te doen. Met de juiste habits wordt het leven als digital nomad een stuk eenvoudiger.

7. Crush It

Crush It Ben je klaar met de 9-5, 40-urige ophokplicht van een kantoorbaan? Heb je die kriebels om te starten als freelancer, of als ondernemer, maar weet je niet hoe? Dan is Crush It! het boek voor jou om te lezen!

Gary neemt je mee in zijn reis van werknemer, naar succesvol ondernemer en alles wat hierbij komt kijken. Hij maakt handig gebruik van zijn eigen unieke persoon en de mogelijkheden die online marketing te bieden heeft.

Oké, sommige stukken over online marketing zijn wat achterhaald. Maar dit doet niets af aan de waarde van het verhaal en de inspiratie die het je kan geven om wel die stap te zetten naar het ondernemerschap en het afscheid nemen van je kantoorbaan!

8. Maak ze gek

Maak ze gekJe wil zelf geld verdienen als freelancer, of je hebt al een website, maar nog altijd geen klanten. Dat is een probleem want zonder klanten geen opdrachten en zonder opdrachten geen inkomen. In het boek Maak ze gek! geeft de schrijver Aartjan van Erkel je praktische tips en informatie om een stroom klanten op gang te brengen waar je nooit van had durven dromen.

Met de informatie in dit boek maak je het jezelf nog makkelijker om geld te verdienen via het internet en je vaste baan op te kunnen zeggen.

9. The Alchemist

The AlchemistHet is een klein boekje, maar voor mij enorm herkenbaar en inspirerend. Gelukkig is het maar een klein boekje, want deze gaat mee op reis in mijn backpack. The Alchemist leert je niets over online marketing, of het vindbaar maken van je affiliate website in Google.

The Alchemist leert je wel over het leven, over vallen en steeds weer opstaan. Over dromen, dagdromen en het waarmaken van al jouw dromen. Over hoe het hele universum samenwerkt om jou te helpen je dromen waar te maken.

Twijfel je nog weleens aan jouw doel in het leven, of je in staat bent om je dromen waar te maken? Laat je dan inspireren door Paulo Coelho en begin daarna met jouw reis naar een passief inkomen!

10. Handboek voor wereldburgers

Handboek voor wereldburgersOveral werken, de vrijheid hebben om te reizen en vooral ontsnappen aan het systeem van 40-uur kantoorplicht. Dat is waar dit boek van Esther Jacobs in het kort over gaat. Ze neemt je mee in de (soms moeilijke) stappen die zij heeft gezet om los te komen van het systeem en een vrij leven te hebben zonder vaste woon- of werkplek.

11. The art of non-conformity

The art of non conformityHeb je na de bovenstaande boeken nog een extra zetje nodig om te kiezen voor een leven dat afwijkt van de standaard norm? Dan Is the art of non-conformity het boek om dat zetje uit te halen. De schrijver Chris Guillebeau inspireert je om verder te kijken dan de gebaande paden en te kiezen voor het leven dat jou gelukkig maakt.

Kun je digital nomad worden met een boek?

Als je een boek gaat schrijven wel, dan kan dit een goed passief inkomen zijn. Als het gaat om leren hoe je een digital nomad wordt, dat kun je niet uit een boek leren.

De digital nomad lifestyle is er een die je moet ervaren en moet voelen. Voelen? Ja de behoefte aan vrijheid en het kunnen zien van de wereld is iets dat je voelt. Een verlangen dat diep van binnen zit en nooit helemaal weggaat. Dit is iets wat je niet uit een boek kunt leren.

Waar de beste digital nomad boeken wel goed voor zijn?

Ze kunnen je een inkijkje geven in de valkuilen die je ongetwijfeld tegen gaat komen en je leren of wat er allemaal bij komt kijken om te leven als digital nomad. Andere boeken in deze lijst kunnen je helpen om minder te werken, zonder inkomen in te leveren.

Ps: lees hier hoe haalbaar 4 uur per week werken is!

Boeken lezen, tijdens het sporten of de afwas

Denk je na het zien van deze boeken “Leuk hoor, maar zoveel tijd om te lezen heb ik niet”? Dan ben je niet de enige.

Veel mensen hebben het te druk om uitgebreid een stapel boeken te lezen, of zijn na een lange dag werken te moe om zich nog te kunnen concentreren op een boek. Gelukkig is er voor al deze mensen een oplossing!

Veel van de boeken op deze lijst zijn er ook als luisterboek op Storytel. Hiermee kun je de boeken luisteren terwijl je aan het sporten bent, de afwas doet, of tijdens je reis van/naar werk. Zo kun je toch een hoop boeken lezen zonder extra tijd nodig te hebben.

Probeer Storytel nu 14 dagen gratis

Beste digital nomad boeken conclusie

Voor mij zijn dit de beste digital nomad boeken die je op dit moment kunt kopen. Ze zijn er niet alleen op gericht om een vrij leven te leiden, maar ondersteunen je ook bij alle onderdelen die hier bij komen kijken. Uiteraard zijn er nog veel meer boeken die je kunnen helpen. Het is daarom goed mogelijk dat je bij je zoektocht nog veel meer boeken over de digital nomad lifestyle en online geld verdienen tegenkomt.


.

Over de auteur