de 20 beste affiliate marketing niches

De 20 beste affiliate niches van 2023 + de 4 slechtste

Het succes van je niche site staat of valt met de affiliate niche die je gekozen hebt. Dat is een bericht wat je binnen de affiliate marketing community vaak leest en waar een grote kern van waarheid in zit.

Wat is een goede niche, hoe voorkom je tijdsverspilling van een slechte niche. En belangrijker, hoe vind je een affiliate niche die bij jou past?

Hieronder vind je het antwoord op al deze vragen met de 20 beste affiliate niches, de 4 slechtste niches en tips om een niche te vinden die bij jou past.

Met als bonus een tip om te kunnen winnen in een niche met veel concurrentie, door aan de slag te gaan met een micro-niche.

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.


De beste affiliate niches van 2022 in het kort:

 1. Geld besparen
 2. Reizen & vakanties
 3. Smart Home
 4. Mindfulness en yoga
 5. Thuis sporten
 6. Huisdieren
 7. Tech
 8. Senioren
 9. Gezondheid en afvallen
 10. Hobby’s
 11. Sneakers
 12. Mode
 13. Speelgoed en Lego
 14. Gaming
 15. Fotografie
 16. Baby’s en kinderen
 17. Vegan
 18. Supplementen
 19. Online gokken en casino’s
 20. Duurzaamheid

1. Geld besparen

Dit is niet alleen een goede niche voor 2022, maar een niche die het vrijwel altijd goed doet. Nederlanders zijn een zuinig volkje en geven vaak liever niet meer geld uit dan noodzakelijk.

Dat is goed nieuws voor jou, want je kunt hier makkelijk op inspelen en ook de theorie van “verliesaversie” werkt onwijs goed in deze niche. Je kunt lezers dus eenvoudig overtuigen om geld uit te geven, zodat ze later besparen.

Wat deze niche ook meer dan geschikt maakt is de gemiddelde commissie. 30 tot 50 euro per sale is geen uitzondering. Het levert dus snel veel geld op.

Daar staat wel tegenover dat de concurrentie hoog is. Voor succes is het vinden van een micro niche dus noodzaak. Als je die vindt, dan kun je een flink inkomen tegemoet zien!

2. Reizen & vakanties

Reizen en vakanties is een niche die het al jaren goed doet en ook nog jaren meegaat. Oké tijdens de coronapandemie was dit de niche die als eerste compleet onderuitging, maar onder normale omstandigheden valt hier 365 dagen per jaar leuk geld mee te verdienen.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden binnen deze niche en met een focus op duurzaamheid, zoals reizen per trein, komen er nog bijna dagelijks mogelijkheden bij.

De concurrentie binnen deze niche is wel groot, dus het helpt om duidelijk je keuze af te bakenen en de focus te leggen op één doelgroep samen met één micro-niche. Zo kun je all-in gaan op een manier die de concurrentie je niet nadoet.

Als je zelf graag reist is het zelfs een extra reden om er vaker op uit te gaan. Hoeveel mooier wil je het hebben?

3. Smart home

Alles is tegenwoordig smart, je telefoon, je koelkast, verlichting en bij de voordeur hangt een slimme deurbel. Smart home tech is booming business!

Het begon ooit met de slimme lampen van Philips Hue en de voorspellingen dat koelkasten in de toekomst zelf boodschappen bestellen op basis van de inhoud. Nu zijn niet al die voorspellingen uitgekomen, maar van vrijwel alle apparaten is een smart versie te koop.

Smart home wordt van niche product steeds meer iets dat de gemiddelde consument ook koopt. Een mooi moment om op in te stappen en jouw aandeel van deze groeiende markt te pakken.

Smart producten zijn vaak flink aan de prijs, dus ondanks dat de commissie vaak minder hoog is levert het nog steeds leuk geld op.

4. Mindfulness en yoga

Het dagelijkse leven vraagt steeds meer tijd, energie en aandacht. Daarom is het niet zo gek dat de interesse voor mindfulness gegroeid is en nog steeds groeit.

Mediteren en minfulness, het is allang niet meer het zweverige onderwerp dat het ooit was. Anno nu is het juist hip en voor veel mensen de manier om het langer vol te houden zonder risico op burn-out.

Als blogger kun je inspelen op deze trend met meditatie tips, yoga oefeningen, ontspannende kaarsen of de beste meditatie app. Maak de beste content en je lezers en je bankrekening zullen je dankbaar zijn.

Namasté.

5. Thuis sporten

Aanvullend op afvallen is er natuurlijk sporten. Iets wat voorheen met een bootcamp in het park kon of zwetend in de sportschool. Sinds maart 2020 is sporten iets dat je ook thuis doet, voor de televisie of met instructies op je telefoon.

Waar je in de sportschool alles kunt vinden dat je nodig hebt om aan dat sixpack te werken is dat thuis anders. Natuurlijk zijn waterflessen redelijke gewichten, maar voor de serieuze sporter is dit niet genoeg.

Zie hier de kans voor deze niche in de toekomst. Nog steeds zijn veel mensen op zoek naar de beste producten om thuis te sporten. Een uitstekend onderwerp om over te bloggen, met legio affiliate partners.

6. Huisdieren

Nu we allemaal vaker thuis zijn is een huisdier ineens heel interessant. Steeds meer gezinnen zoeken een hond, kat of ander huisdier om de kinderen bezig te houden.

Dat je met de hond wel tijdens de avondklok naar buiten mag werkt ook mee.

Bij het aanschaffen van een huisdier komt een hoop kijken, veel meer dan mensen vaak denken. De kans voor jou als huisdierblogger om uit te leggen wat je allemaal nodig hebt voor een puppy en wat het beste biologische hondenvoer is.

Naast de vele affiliate programma’s die je kunt promoten is het ook een goed onderwerp voor infoproducts. Heb je al 40 jaar ervaring in het opvoeden van goudvissen? Schrijf er een e-book over en verkoop deze aan nieuwe goudvis eigenaren.

7. Tech

De tech niche vind je verderop ook als één van de 4 niches om vooral heel ver van weg te blijven. Dat het ook in dit lijstje met beste affiliate niches voorkomt heeft een reden en dat is dat het een uitstekende niche is, afhankelijk van de insteek.

Zodra je kiest voor de tech niche op basis van producten, dan is het een absoluut waardeloze niche. Kijk alleen al naar smartphones waarbij er elk jaar weer een nieuwe versie uitgebracht wordt, waarna je dus al je content weer aan moet passen naar deze nieuwe uitvoering.

Maar er is ook een andere insteek, mensen helpen bij het gebruiken van technologie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om senioren te helpen bij het gebruiken van een smartphone. Deze doelgroep hecht geen waarde aan de nieuwste telefoon, dus dat grote nadeel ben je kwijt.

Tegelijkertijd kun je er wel een nieuwe telefoon aan verkopen, als deze gebruiksvriendelijker is dan de oude of dan de concurrentie. Ook software zoals iOS verandert inmiddels niet meer fundamenteel, dus je content is daarmee ineens wel evergreen.

8. Senioren

Over senioren gesproken, de samenleving gaat gebukt onder toenemende vergrijzing en dat wordt vaak als een negatief feit gebracht. Maar wat houdt je tegen om geld te verdienen aan de groeiende groep senioren en pensionada’s?

60 is tegenwoordig het nieuwe 40 en deze doelgroep heeft vaak flink wat geld te besteden. Het eigen huis is afbetaald, er wordt een leuk pensioen bijgeschreven en nu de 40-urige werkweek verleden tijd is ontstaat er ruimte voor leuke dingen.

Zie hier de groeiende markt voor senioren vakanties, maar ook producten om steeds langer gezond, fit en vitaal te blijven. Je wil natuurlijk wel uitgebreid van je oude dag kunnen genieten.

Oh en als dat nog niet genoeg is, wat denk je dan van het feit dat er steeds weer nieuwe senioren bij komen? Je doelgroep raakt dus nooit op!

9. Gezondheid en afvallen

We zitten in de grootste gezondheidscrisis van de laatste decennia. Een niche die altijd al succesvol was is hiermee nog even extra gegroeid. Vooral de interesse in vitamines is met de komst van covid-19 nog eens flink toegenomen.

Een evergreen niche waar je ook in 2022 een goede boterham mee kunt verdienen. Al is het geen niche waar je zomaar instapt en vanalles kunt roepen.

Gezondheid valt bij Google onder “Your Money or Your Life” dus een niche waarbij het als nieuwkomer zonder medische achtergrond lastiger is om te ranken. Tel daar bij op dat de wetgeving op het gebied van gezondheidsclaims erg streng is.

Je kunt dus niet zomaar iets doen, maar er zijn micro niches binnen gezondheid die wel geschikt zijn. Het verbeteren van je conditie, beter slapen of het tegengaan van depressie bijvoorbeeld.

Afvallen is een grote markt die altijd al populair was en sinds de coronakilo’s weer een extra boost heeft gekregen. Laat ik direct benoemen dat de concurrentie enorm is en je dus een micro niche nodig hebt om succesvol te zijn.

Met deze kanttekening uit de weg is het een niche met eindeloze mogelijkheden. Er zijn zoveel verschillende visies op afvallen, sporten, en dieeten dat er meer dan genoeg content te maken valt.

Ook zijn veel mensen bereid om geld uit te geven aan die ene wonderpil of het dieet dat binnen 6 weken voor een strak figuur gaat zorgen. Dus veel interesse + bereidheid om geld uit te geven = een uitstekend verdienmodel!

Vind de winstgevende niches met Nichefinder.io

Heb je ook met deze lijst van beste niches nog steeds moeite met het vinden van een niche of twijfel je of er genoeg geld te verdienen valt in jouw niche?

Met Nichefinder.io vind je in een paar klikken de meest winstgevende niches en check je direct hoeveel je met jouw niche kunt verdienen!

10. Hobby’s

Of het nu gaat om bakken, koken, zelf zeep maken, vissen, of golf. Er zijn een hoop hobby’s en het grote voordeel van een hobby is dat mensen er geld voor over hebben!

Het gezegde is niet voor niets “een hobby kost geld” de meeste mensen zijn graag bereid om geld uit te geven om hun hobby uit te breiden of de beste spullen te hebben tijdens het uitvoeren van die hobby.

Het helpt enorm als je een niche site gaat bouwen over een hobby die je zelf ook hebt. Als je dit doet breng je een stuk ervaring en een lading passie mee die door vrijwel niemand te overtreffen is, je hebt dus een enorme voorsprong op de concurrentie.
Hobby’s zijn ook bij uitstek geschikt om naast affiliate marketing je geld te verdienen met info-products of het verkopen van een cursus of workshop.

11. Sneakers

Honderden euro’s uitgeven aan nieuwe sneakers in een limited uitgave en deze daarna in de kast zetten. Het is iets wat steeds vaker gebeurt en waar steeds meer interesse voor is. (Ook voor het wel dragen.)

Sneakers zijn inmiddels onderdeel van onze cultuur geworden en het groeiend aantal limited editions maakt het aantrekkelijk om op in te spelen. De prijzen van deze modellen liggen hoger en de vraag is groot.

Door het laatste nieuws van jouw favoriete limited edition te brengen kun je bij lancering zomaar een paar honderd euro verdienen. Zonder zelf in de rij te staan.

Grote affiliate programma’s in deze niche zijn o.a. Nike en De Bijenkorf.

12. Mode

Een niche die nooit uit de mode raakt of gaat vervelen. Kijk maar naar de hoeveelheid tijdschriften die al jarenlang elke maand uitgebracht wordt.

Ook in een tijd waarin onze kledingstijl verandert van stijlvol naar comfortabel is het een markt waar nog steeds veel geld te verdienen valt. Wat denk je van een blog over de beste thuiswerk outfits?

Ook dit is een onderwerp waar je het moet hebben van micro niches. Zoals bijvoorbeeld:

 • Thuiswerk outfits
 • Duurzame kleding
 • Minimalisme
 • Vegan kleding
 • Tweede hands kleding

Door je te specialiseren in een micro niche wordt je al snel de grote vis in de kleine modevijver.

lego als affiliate niche De fans van Lego zijn zo loyaal dat er al menig succesvolle niche website voor is gebouwd.

13. Speelgoed en Lego

Er zijn voorbeelden van succesvolle niche websites die volledig draaien om het onderwerp Lego. Brickwatch.net is een mooi voorbeeld, Legofans kunnen hier eenvoudig de laagste prijs voor hun favoriete Lego set vinden.

Als je dan bedenkt dat je al snel 200-300 euro uitgeeft aan een doos met bouwsteentjes, waarvan er maandelijks nieuwe gepresenteerd worden. Dan kun je wel optellen hoeveel geld je hiermee kunt verdienen.

Lego is zelfs zo populair dat er op RTL een complete tv-serie over gemaakt is, waarin fans van de Deense bouwsteentjes de strijd met elkaar aangaan om het mooiste Lego-bouwwerk te maken.

Voor andere vormen van Lego is de doelgroep misschien iets minder groot of minder bekend, maar ook over boordspellen zoals bijvoorbeeld Monopoly valt er een complete niche site te bouwen.

14. Gaming

Gaming, you love it or you hate it, maar na dit stukje denk ik dat het vooral love wordt voor deze niche. Er is veel veranderd sinds het succes van de eerste Doom. Games zijn uitgebreider, grafisch meer spectaculair en fanatieke gamers stellen steeds hogere eisen.

Er zijn wereldwijd meer dan 2,5 miljard gamers in alle soorten en maten. Aan de treinreiziger die tijdens vertraging een spelletje op zijn smartphone speelt kun je misschien niet zoveel verdienen, maar…

Wat denk je van die fanatieke gamer die niet alleen altijd de laatste grafische kaart of console wil hebben, alleen plaatsneemt in een speciale gaming stoel, een muis moet hebben die aan te allerhoogste eisen voldoet (want een beetje vertraging betekent verliezen).

Al deze producten kosten een hoop geld en daar kun jij een lekker graantje van meepikken. Oh en mocht je nog twijfels hebben, zelfs Ikea heeft tegenwoordig een eigen lijn met gamingproducten, dat zegt wel iets toch.

15. Fotografie

Voor veel mensen is fotografie een uit de hand gelopen hobby en één waar serieus geld in omgaat. Kijk maar eens naar de prijzen van camera’s en tel daar te hoeveelheid aan dure accessoires en lenzen bij op.

Het is een niche waarin je veel te kiezen hebt, zo is ook smartphone fotografie bijvoorbeeld een uitstekende niche. Maar welke richting je ook kiest, aan allemaal valt geld te verdienen.

De concurrentie is wel sterk aanwezig, dus met zomaar een lijstje met de 15 beste digitale camera’s opschrijven kom je er niet. Inhoudelijke kennis van de producten is hier noodzakelijk om succesvol te worden.

Maar als je het goed doet valt enorm veel geld te verdienen in deze niche. Kijk eens naar Expertphotography.com een extreem succesvol voorbeeld met meer dan 1,4 miljoen bezoekers per maand en meer dan 1.000.000 dollar aan inkomen per jaar.

16. Baby’s en kinderen

Ik heb zelf geen kinderen, maar voor familie en vrienden om mij heen zijn de kinderen altijd het meest waardevolle wat zij hebben in het leven. Als het voor een baby of een kind is dan is alleen het beste goed genoeg en dat mag geld kosten.

Zie je de dollartekens al hangen? Er valt veel geld te verdienen aan baby’s en kinderen in iedere fase van het leven. Alleen al aan een nieuwe baby wordt in het eerste jaar zo’n 10.000 euro! uitgegeven.

Of je er nu voor kiest om reviews te schrijven over de beste autostoeltjes, babyfoons of liever aan de slag gaat met het vergelijken van typecursussen voor kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

17. Vegan

Je hoeft alleen maar even rond te kijken in de supermarkt om te zien dat vegan tegenwoordig hip en happening is. Waar voorheen de trend glutenvrij was is dat nu vervangen door vegan.

Met als voordeel dat vegan veel verder gaat dan de supermarkt, wat denk je van vegan cosmetica, vegan kleding etc.

Als je kijkt naar voeding dan is deze niche ook geschikt om te kijken naar recepten en voedingssupplementen, je mist tenslotte een aantal stoffen die vooral in dierlijke producten voorkomen.

18. Supplementen

Supplementen zijn niet alleen geschikt voor veganisten, uit onderzoek is gebleken dat zo’n 66% van de Nederlandse volwassenen gebruikmaakt van voedingssupplementen om zich fitter te voelen of gezonder te blijven.

De markt voor supplementen is nu al zo’n 150 miljoen euro en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar gaat groeien. Er is dus ruimte voor jouw niche site om hier onderdeel van te zijn.

Let er wel op dat supplementen binnen de “your money, your life” vallen. Het is dus niet direct een geschikte niche voor beginners en voor het beste resultaat heb je de hulp van een arts of gediplomeerde voedingsspecialist nodig.

19. Online gokken en casino’s

Het is geen grap, sinds 1 oktober 2021 is het in Nederland legaal om (online) te gokken en naar casino’s te gaan. Sindsdien doen aanbieders er alles aan om zoveel mogelijk spelers te trekken.

Voor jou is het goed om te weten dat er een hoop aanbieders zijn, je hebt dus wat te kiezen en de commissies zijn enorm! Per aangebrachte speler verdien je al snel €100 commissie of je krijgt 10% tot 50% van de inleg aan commissie.

Bij sommige affiliate programma’s krijg je zelfs recurring commission, dan krijg je voor 1x aanmelden dus betaald zolang een speler actief blijft. Dat is nog eens passief inkomen!

20. Duurzaamheid

Duurzaamheid is hip, het is noodzakelijk om klimaatverandering tegen te gaan en het is oneindig veelzijdig. In vrijwel alle onderdelen van het leven is er een manier om duurzaamheid toe te passen en vaak is het hiervoor nodig om extra geld uit te geven.

Dat maakt duurzaamheid dus een uitstekende toekomstbestendige niche om mee aan de slag te gaan. Als je slim bent dan kies je een domeinnaam die breed is, zodat je later de micro-niches binnen deze niche kunt gaan stapelen.
Of het nu gaat om energie met bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen, of duurzame mode, of duurzamer eten. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wat kies jij voor een duurzaam passief inkomen uit affiliate marketing?

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.

De 4 slechtste affiliate niches van 2022

Zoals alles in het leven is het ook bij affiliate niches niet allemaal rozengeur en maneschijn. Tegenover de 20 beste affiliate niches staan ook een aantal niches waar je beter weg kunt blijven.

Hieronder vind je de 4 slechtste affiliate niches van 2022, de niches dus waar je beter ver vandaan kunt blijven als je succesvol geld wil verdienen.

 1. Kortingscodes
 2. Verzekeringen
 3. Tech algemeen
 4. Alle niches waar je alleen voor het geld aan begint

1. Kortingscodes

Ooit was het verzamelen en tonen van kortingscodes een goede manier om online geld te verdienen. Toen ik in 2013 begon met affiliate marketing was het de makkelijkste methode en ook een hele populaire.

Inmiddels zijn bedrijven tot inkeer gekomen en zijn veel affiliate programma’s gestopt met het toelaten van kortingscode websites. Bedrijven als Zalando, die groot geworden zijn met kortingscodes, zijn zelfs compleet gestopt met affiliate marketing.

Het hebben van een deals pagina als toevoeging op je inhoudelijke content werkt nog steeds goed, maar kortingscodes en deals als focus werkt als niche helaas niet meer. Als je echt succesvol wil zijn kun je beter een niche kiezen waarmee je meer toegevoegde waarde kunt leveren.

2. Verzekeringen

Verzekeringen zijn geweldig, zeker in een land als Nederland waarbij je voor vrijwel alles een verzekering kunt afsluiten. Betaal lekker veel geld per maand zodat je een klein beetje uitgekeerd krijgt als er ooit onverwachts iets misgaat in het leven.

Omdat verzekeringen relatief duur zijn en consumenten nauwelijks overstappen krijg je hier ook flink wat commissie bij uitbetaald. 50 euro commissie op een autoverzekering is bijvoorbeeld geen uitzondering.

Maar helaas betekent dit ook dat de verzekeringsmarkt overspoeld is door affiliate websites en grote vergelijkers zoals PriceWise en Independer. Deze websites zijn zo sterk in Google en nog sterker in merkbekendheid bij de consument, dat er nauwelijks meer tegenop te boxen valt.

Tel daarbij op dat je in het “Your Money, Your life” spectrum zit en je maakt het jezelf onnodig moeilijk als je met verzekeringen aan de slag gaat.

3. Tech algemeen

De tech niche staat zowel in het lijstje met de beste affiliate niches en in het lijstje met niches waar je beter van weg kunt blijven. En dat is niet zonder reden.

Verderop in dit artikel geef ik je de criteria waar een goede niche aan moet voldoen en afhankelijk van je insteek voldoet de tech niche niet aan het “evergreen” criterium. Het grote nadeel van tech is dat er steeds weer iets nieuws is, je content is dus nooit langer dan 12 maanden houdbaar.

Je bent dus steeds weer bezig met het aanpassen van content aan de nieuwste ontwikkelingen, in plaats van het uitbreiden van je content en daarmee je niche website. Zonde van je tijd als er zoveel andere niches zijn waar je beter en makkelijker in kunt groeien.

4. Alle niches waar je alleen voor het geld aan begint

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, online geld verdienen met affiliate marketing is geen methode om snel rijk te worden. Zodra je de eerste stap zet om een niche site te bouwen begin je aan een hele lange reis voor je echt succesvol geld gaat verdienen.

Daarom helpt het om een niche te kiezen die bij je past en voor de meeste van ons zijn dit niet de niches waar hele hoge commissies in uitbetaald worden. Het kiezen van een niche alleen voor het geld is daarom vaak gedoemd om te mislukken.

Ik heb deze fout zelf ook meerdere malen gemaakt en vrijwel alle projecten die ik begon met het idee om snel lekker veel geld te verdienen in een niche zijn gefaald.

Waarom? Omdat het erg lastig is om voor langere tijd met een onderwerp bezig te zijn waar je totaal geen interesse in hebt. Die reis waar je aan begonnen bent wordt daarmee een lijdensweg.

Waar moet een goede affiliate niche aan voldoen?

Het is allemaal leuk, maar deze lijst is natuurlijk niet compleet. Er zijn nog zoveel meer onderwerpen waar je online geld mee kunt verdienen. Maar hoe weet je nu of een affiliate niche die je in gedachten hebt geschikt is?

Een goede niche voldoet minstens aan de onderstaande 4 punten. Dus als je deze kunt afvinken dan is er reden genoeg om aan de slag te gaan!

 1. De producten zijn niet duurder dan 250-300 euro. Een duur product levert vaak ook een hoge commissie op, dus dat lijkt heel aantrekkelijk. Maar er is een grens waarbij de aankoop online uitgesteld of alleen offline gedaan wordt. Dus zorg ervoor dat je product goedkoper is dan zo’n 250 euro. Dan overtuig je lezers nog om online geld uit te geven. (uitzonderingen zijn er natuurlijk.)
 2. Je niche is evergreen. Als je een passief inkomen wil verdienen dan helpt het natuurlijk niet als je steeds weer je artikelen moet bijwerken omdat er een nieuwe versie is uitgekomen. Kies daarom een niche waarbij je artikelen langere tijd meegaan, zodat je focus kunt houden op het uitbreiden van je website.
 3. Je moet de niche leuk vinden. Zoals ik al schreef bij nummer 4 van de slechtste affiliate niches. Als je een niche niet leuk vindt dan wordt het een lijdensweg om hier zo lang en zoveel mee bezig te zijn.
 4. Er moeten affiliate programma’s zijn. Dit spreekt een beetje voor zich, als er geen affiliate programma’s zijn dan wordt het lastig om via deze manier geld te verdienen. Je kunt je niche site nog wel volhangen met advertenties, maar dat is een totaal ander spel.

Versla je concurrentie met een micro-niche

Binnen een aantal van deze niches, en andere grote niches, is de concurrentie enorm. Dat betekent dat het als nieuwkomer lastig kan zijn om er tussen te komen.

Het antwoord op dit probleem zit in micro niches. Een kleiner onderwerp binnen grote affiliate niches.

Bijvoorbeeld: keto dieet, binnen de niche afvallen.

Het voordeel is dat je meer gericht content kunt maken. Zo ben je sneller autoriteit en dat is goed voor Google en je bezoekers.

Een ander voordeel is dat een micro niche minder concurrentie heeft. Je komt er met een nieuwe website dus sneller tussen. Daarnaast zijn er meer zoekopdrachten met koopintentie. Meer cashen dus.

Hoe vind je een affiliate niche die bij je past?

Als je zelfs na deze lijst moeite hebt om een niche te kiezen kijk dan eens in je eigen leven of je eigen omgeving waar de kansen liggen. Wat voor hobby’s heb je, waar loop je tegenaan en zou je voor betalen om het opgelost te krijgen?

De antwoorden zijn allemaal potentiële onderwerpen voor jouw niche site!

Check je antwoorden met de 4 punten hierboven om zeker te weten dat je met jouw niche geld kunt verdienen.

Heb je nu echt geen idee wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt of waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Bekijk dan eens de onderstaande aflevering van de Psychologie van Succes podcast, download het gratis e-book en ontdek waar jouw passie ligt!

Geef jezelf een voorsprong met de beste affiliate marketing cursus

Nu je een affiliate niche uitgezocht hebt is het tijd om te beginnen met affiliate marketing, je eerste artikelen te schrijven en jezelf aan te melden bij affiliate netwerken.

Of geef jezelf dan een voorsprong met de beste affiliate marketing cursus!

affiliate marketing revolutie

Ja, alle informatie is ook gratis online te vinden, maar door een cursus te volgen leer je stap-voor-stap in te bouwen aan jouw succesvolle niche website. Omdat een cursus in kleine stukjes is opgedeeld voorkom je dat je verdrinkt in alle informatie en raak je ook niet afgeleid door het succes van anderen.

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.