De beste affiliate marketing niches

De 20 beste affiliate niches voor 2022

Het vinden van een niche die genoeg geld oplevert om een passief inkomen is een belangrijke klus. De winstgevendheid van een niche is bepalend voor het inkomen van jouw nieuwe affiliate website.

Voor je tijd gaat investeren in nieuwe website of blog is het handig om te weten met welke affiliate niches je in 2022 geld kunt verdienen.

Daarom vind je hieronder de 20 beste affiliate niches voor 2022.

1. Geld besparen

Dit is niet alleen een goede niche voor 2022, maar een niche die het vrijwel altijd goed doet. Wat het voor 2022 zo goed maakt heeft te maken met de coronacrisis. Meer mensen raken hun baan kwijt of zijn onzeker over de toekomst.

Dit zorgt ervoor dat nog meer mensen interesse hebben in het besparen op uitgaven zoals energie en verzekeringen.

Wat deze niche ook meer dan geschikt maakt is de gemiddelde commissie. 30 tot 50 euro per sale is geen uitzondering. Het levert dus snel veel geld op.

Daar staat wel tegenover dat de concurrentie hoog is. Voor succes is het vinden van een micro niche dus noodzaak. Als je die vindt, dan kun je een flink inkomen tegemoet zien!

2. (Online) geld verdienen

Om uit schulden te komen, of deze te voorkomen, kun je twee dingen doen. Je uitgaven verlagen, of je inkomen verhogen.

De crisis als gevolg van covid-19 was voor veel mensen een eye-opener. Met als gevolg de realisatie dat afhankelijk zijn van een werkgever niet meer de zekerheid geeft die het ooit gaf. Hiermee is ook de interesse in online geld verdienen toegenomen.

Je leest nu zelf een artikel over online geld verdienen met affiliate marketing en naast jou zijn er dus nog veel meer met deze interesse.

De verdiencapaciteit van deze niche is enorm, vrijwel oneindig zou ik zeggen. Je kunt kiezen uit een hoop affiliate programma’s, maar ook jouw eigen producten verkopen. Zelfs met de grote concurrentie kun je met jouw eigen uitgangspunt nog toegevoegde waarde leveren.

3. Smart home

Alles is tegenwoordig smart, je telefoon, je koelkast, verlichting en bij de voordeur hangt een slimme deurbel. Smart home tech is booming business!

Het begon ooit met de slimme lampen van Philips Hue en de voorspellingen dat koelkasten in de toekomst zelf boodschappen bestellen op basis van de inhoud. Nu zijn niet al die voorspellingen uitgekomen, maar van vrijwel alle apparaten is een smart versie te koop.

Smart home wordt van niche product steeds meer iets dat de gemiddelde consument ook koopt. Een mooi moment om op in te stappen en jouw aandeel van deze groeiende markt te pakken.

Smart producten zijn vaak flink aan de prijs, dus ondanks dat de commissie vaak minder hoog is levert het nog steeds leuk geld op.

4. Gezondheid

We zitten in de grootste gezondheidscrisis van de laatste decennia. Een niche die altijd al succesvol was is hiermee nog even extra gegroeid. Vooral de interesse in vitamines is met de komst van covid-19 nog eens flink toegenomen.

Een evergreen niche waar je ook in 2022 een goede boterham mee kunt verdienen. Al is het geen niche waar je zomaar instapt en vanalles kunt roepen.

Gezondheid valt bij Google onder “Your Money or Your Life” dus een niche waarbij het als nieuwkomer zonder medische achtergrond lastiger is om te ranken. Tel daar bij op dat de wetgeving op het gebied van gezondheidsclaims erg streng is.

Je kunt dus niet zomaar iets doen, maar er zijn micro niches binnen gezondheid die wel geschikt zijn. Het verbeteren van je conditie, beter slapen of het tegengaan van depressie bijvoorbeeld.

5. Afvallen

Een grote markt die altijd al populair was en nu met de coronakilo’s weer een extra boost heeft gekregen. Laat ik direct benoemen dat de concurrentie enorm is en je dus een micro niche nodig hebt om succesvol te zijn.

Met deze kanttekening uit de weg is het een niche met eindeloze mogelijkheden. Er zijn zoveel verschillende visies op afvallen, sporten, en dieeten dat er meer dan genoeg content te maken valt.

Ook zijn veel mensen bereid om geld uit te geven aan die ene wonderpil of het dieet dat binnen 6 weken voor een strak figuur gaat zorgen. Dus veel interesse + bereidheid om geld uit te geven = een uitstekend verdienmodel!

6. Thuis fitness

Aanvullend op afvallen is er natuurlijk sporten. Iets wat voorheen met een bootcamp in het park kon of zwetend in de sportschool. Sinds maart 2020 is sporten vooral iets dat je thuis doet, voor de televisie of met instructies op je telefoon.

Waar je in de sportschool alles kunt vinden dat je nodig hebt om aan dat sixpack te werken is dat thuis anders. Natuurlijk zijn waterflessen redelijke gewichten, maar voor de serieuze sporter is dit niet genoeg.

Zie hier de kans voor deze niche in 2022. Nog steeds zijn de sportscholen gesloten en zijn veel mensen op zoek naar de beste producten om thuis te sporten. Een uitstekend onderwerp om over te bloggen, met legio affiliate partners.

7. Kortingscodes

Bovenaan deze lijst staat geld besparen als succesvolle niche. Kortingscodes zijn daar een aanvulling op. Mits je dit op de juiste manier doet.

Door de lockdown zijn we met elkaar steeds meer online gaan winkelen. Ook het zoeken naar een kortingscode vlak voor het afrekenen is gegroeid. Niemand wil teveel betalen toch?

Je kunt hier op inspelen door werkende kortingscodes te verzamelen en je website vindbaar te maken voor klanten die op zoek zijn. De meeste zoekopdrachten gebeuren vlak voor het afrekenen, dus de conversie ligt hoog.

Een nadeel van deze niche is de lage commissie voor kortingscode websites. Deze is vaak flink lager door de lagere toegevoegde waarde. Iets wat soms zelfs een reden is om afgekeurd te worden door een webwinkel.

8. Mediteren, mindfulness

Geen fijne vakantie om naar uit te kijken, geen feestjes en het licht aan het einde van de coronatunnel is ook ver te zoeken. De coronadip ligt op de loer en mindfulness is voor velen een probaat middel tegen deze dip.

Mediteren en minfulness, het is allang niet meer het zweverige onderwerp dat het ooit was. Anno 2022 is het juist hip en gezond.

Als blogger kun je inspelen op deze trend met meditatie tips, yoga oefeningen, ontspannende kaarsen of de beste meditatie app. Maak de beste content en je lezers en je bankrekening zullen je dankbaar zijn.

Namasté.

9. Huisdieren

Nu we allemaal vaker thuis zijn is een huisdier ineens heel interessant. Steeds meer gezinnen zoeken een hond, kat of ander huisdier om de kinderen bezig te houden.

Dat je met de hond wel tijdens de avondklok naar buiten mag werkt ook mee.

Bij het aanschaffen van een huisdier komt een hoop kijken, veel meer dan mensen vaak denken. De kans voor jou als huisdierblogger om uit te leggen wat je allemaal nodig hebt voor een puppy en wat het beste biologische hondenvoer is.

Naast de vele affiliate programma’s die je kunt promoten is het ook een goed onderwerp voor infoproducts. Heb je al 40 jaar ervaring in het opvoeden van goudvissen? Schrijf er een e-book over en verkoop deze aan nieuwe goudvis eigenaren.

10. Interieur

Het andere gevolg van steeds meer thuis zijn. Je wordt je interieur zat, of kunt toch echt niet meer om die verbouwing van de badkamer heen.

Sinds de eerste lockdown zijn Nederlanders massaal gaan klussen, met alle drukte bij de bouwmarkt als gevolg. We hebben onze huizen verbouwd, opnieuw ingericht en de styling aangepast.

Iedereen die dacht het wel uit te stellen, want we kunnen snel weer reizen, komt er nu achter dat ze nog wel even thuis zitten. Een nieuwe doelgroep die gaat zoeken naar interieurtrends, koopjes of een compleet nieuwe inrichting.

Heb je een passie voor interieurstyling of inrichting? Pak dan deze kans op om geld te verdienen aan de massale verbouwlust van Nederland.

11. Tech

Eerder is al smart home als groeiende niche genoemd. Ditzelfde gaat op voor tech in de breedste zin.

Nu heeft het weinig nut meer om jezelf als algemene tech website te presenteren. De concurrentie aangaan op breed vlak met websites als Tweakers ga je niet meer winnen, of in elk geval niet op korte termijn.

Door een micro niche te zoeken binnen de techwereld kun je nog wel het verschil maken. Ook voor micro niches zijn de zoekvolumes binnen dit onderwerp hoog. Terwijl het ondertussen makkelijker is om jezelf als autoriteit te presenteren.

De commissie op software is hoog en soms zelfs terugkerend. Op hardware krijg je minder commissie, maar zijn de aankoopbedragen groter. Een prima balans dus.

12. Handarbeid hobby’s

Ben jij sinds de lockdown ineens extra gaan bakken, knutselen of kleuren? Met jou is half Nederland aan de slag gegaan met een nieuwe handarbeid hobby.

Vaak als alternatief voor reizen, of uitgebreid op het terras zitten. Kleurboeken, klei, diamond painting en schilderen het is mateloos populair geworden.

Omdat de opkomst zo snel is gegaan ontbreekt grote concurrent die in volwassen markten wel aanwezig is. Je kunt hier als nieuwkomer dus nog makkelijk tussenkomen.

13. Sneakers

Honderden euro’s uitgeven aan nieuwe sneakers in een limited uitgave en deze daarna in de kast zetten. Het is iets wat steeds vaker gebeurt en waar steeds meer interesse voor is. (Ook voor het wel dragen.)

Sneakers zijn inmiddels onderdeel van onze cultuur geworden en het groeiend aantal limited editions maakt het aantrekkelijk om op in te spelen. De prijzen van deze modellen liggen hoger en de vraag is groot.

Door het laatste nieuws van jouw favoriete limited edition te brengen kun je bij lancering zomaar een paar honderd euro verdienen. Zonder zelf in de rij te staan.

Grote affiliate programma’s in deze niche zijn o.a. Nike en De Bijenkorf.

14. Mode

Een niche die nooit uit de mode raakt of gaat vervelen. Kijk maar naar de hoeveelheid tijdschriften die al jarenlang elke maand uitgebracht wordt.

Ook in een tijd waarin onze kledingstijl verandert van stijlvol naar comfortabel is het een markt waar nog steeds veel geld te verdienen valt. Wat denk je van een blog over de beste thuiswerk outfits?

Ook dit is een onderwerp waar je het moet hebben van micro niches. Zoals bijvoorbeeld:

  • Thuiswerk outfits
  • Duurzame kleding
  • Minimalisme
  • Vegan kleding
  • Tweede hands kleding

Door je te specialiseren in een micro niche wordt je al snel de grote vis in de kleine modevijver.

15. Vakantie in Nederland

Gaf je altijd de voorkeur aan Frankrijk, Spanje, of een exotisch Thais eiland? Sinds de start van de pandemie zijn veel reizen onzeker of zelfs niet meer mogelijk.

Wat doe je dan?

Op vakantie in Nederland natuurlijk!

Ondanks alle maatregelen doen de Nederlandse vakantieparken en huisjes hele goede zaken. Niet zo gek nu we massaal in eigen land op vakantie willen.

En jij? Je kunt hier prima aan verdienen door tips te geven voor dagtrips, weekendjes weg of een uitgebreide vakantie in Nederland. De behoefte is er, nu de content nog!

16. Huisdierverzekeringen

Nederland is een land van verzekeringen. Alles waar een risico voor bestaat dat het ooit in de verre toekomst een keer fout zou kunnen gaan… ja dat kun je verzekeren.

Zo ook je nieuwe hond, kat of konijn. Bij een van de vele huisdierverzekeringen die we in Nederland kennen.

Verzekeringen leveren een hoge commissie op, 25 euro per sale gemiddeld, en met de toegenomen interesse in huisdieren zit hier dus een uitstekend affiliate onderwerp in.

17. Crypto valuta

De bitcoin is hoger, nog hoger, nog nog hoger, oh nee toch niet. Volg jij het nog?

Wat wel stabiel groeit, dat is de interesse in crypto valuta en hoe hoger de stand van de Bitcoin, hoe sneller deze groei plaatsvindt.

De markt is toegankelijk en tegelijkertijd heel ingewikkeld. Waar begin je, wat is het beste platform en wanneer moet je instappen? Allemaal vragen die je als crypto blogger, of vlogger kunt beantwoorden.

Geld verdienen kan via crypto cursussen of via de referal links van de verschillende platformen. De groei is er nog niet uit, dus met een goede basis heb je al snel een betrouwbaar passief inkomen.

18. Beauty

Net als mode een evergreen onderwerp dat tegelijkertijd nooit stilstaat. Met vrijwel dagelijks nieuwe trends en nieuwe producten is er altijd iets te doen.

De concurrentie is groot, heel groot, maar er zijn ook veel micro niches waar je mee aan de slag kunt.

Wat denk je van natuurlijke cosmetica, vegan make-up of het zelf maken van beauty producten? Kleinere onderwerpen met groeiende doelgroepen en relatief minder concurrentie.

Ook deze micro niches zijn evergreen je bouwt dus aan een website voor de toekomst. Helaas wel met de opmerking dat er nog niet heel veel affiliate programma’s zijn.

Ben je meer van de moderne cosmetica? Denk dan eens aan verzorgingsproducten voor mannen, een niche die groeit en nog niet overbevolkt is.

19. Tuinieren

Net als verbouwen is het aanpakken van de tuin een favoriete klus geworden door covid. Een tuin is niet meer een stapel tegels, maar moet ineens een eigen vakantieparadijs worden.

Hierdoor is ook de vraag naar producten om de tuin te veranderen of te verbeteren flink gegroeid. Met een groot aantal affiliate programma’s is het een goede kans om jouw groene vingers te delen met de rest van Nederland.

20. Werk zoeken

Dankzij corona raken meer mensen hun baan kwijt en van de bedrijven die nu staatssteun ontvangen gaan er waarschijnlijk nog velen omvallen. Voorlopig blijft werk zoeken dus een groot onderwerp voor veel mensen.

Een onderwerp waar je op in kunt springen als blogger, maar die tegelijkertijd ook wat lastig is voor affiliate marketing. Een website als Indeed gaat geen affiliate commissie betalen.

Maar… er is ook de andere kant van werk zoeken. Het omscholen of bijscholen door het volgen van opleidingen. Aanbieders als de LOI en NHA betalen wel affiliate commissie en flink ook.

Combineer beroepen waar veel vraag naar is met de opleidingen en kennis die nodig zijn om aan de slag te gaan en je helpt veel werkzoekenden opweg. Ondertussen hoef jij niet meer te werken.

Wat is een goede affiliate niche?

Een goede affiliate niche voldoet aan twee belangrijke punten:

  1. Het lost een probleem op, of vervult een behoefte.
  2. Er zijn genoeg producten om te promoten.

Daarnaast is het handig als de niche nog niet voorzien is van grote witte haaien. Al betekent dat niet dat jij niet de orka kunt worden die deze haaien wegjaagt. (Je hebt dan alleen wel extra geduld of tijd nodig)

Door een probleem op te lossen of een behoefte te vervullen kom je op een plek terecht waar mensen graag geld willen uitgeven. Als je last hebt van roos wil je graag geld uitgeven voor anti-roos shampoo.

En als je de behoefte hebt aan goede wijn dan ben je vaak ook bereid om extra geld uit te geven bij de slijter.

Combineer dit met affiliate programma’s en je kunt jouw aandeel meepakken van de momenten waarop het geld rolt.

Wat is een micro affiliate niche?

Binnen een aantal van deze niches, en andere grote niches, is de concurrentie enorm. Dat betekent dat het als nieuwkomer lastig kan zijn om er tussen te komen.

Het antwoord op dit probleem zit in micro niches. Een kleiner onderwerp binnen grote affiliate niches.

Bijvoorbeeld: keto dieet, binnen de niche afvallen.

Het voordeel is dat je meer gericht content kunt maken. Zo ben je sneller autoriteit en dat is goed voor Google en je bezoekers.

Een ander voordeel is dat een micro niche minder concurrentie heeft. Je komt er met een nieuwe website dus sneller tussen. Daarnaast zijn er meer zoekopdrachten met koopintentie. Meer cashen dus.

Conclusie

Zoals je kunt zien is er ook in 2022 meer dan genoeg mogelijk om online geld te verdienen met affiliate marketing of met bloggen.

In een aantal niches ben je afhankelijk van micro niches om te kunnen starten. Gelukkig levert dit als voordeel op dat je sneller de autoriteit bent en dat je makkelijker aansluiting kunt vinden bij een kopende doelgroep.

Heb je een onderwerp gevonden en wil je enthousiast aan de slag? Lees hier dan hoe geld verdienen met affilliate marketing werkt.