Veelgstelde vragen over affiliate marketing + antwoord

De 8 meest gestelde vragen over affiliate marketing + antwoord

Ik krijg veel mails met vragen van mensen die willen starten met affiliate marketing. Soms van mensen die al begonnen zijn en niet weten hoe ze verder moeten, maar ook van mensen die niet weten waar ze moeten beginnen. Voor de meeste mensen is het hebben van een vraag een reden om niet door te pakken of zelfs niet te beginnen.

Onwijs zonde natuurlijk!

Daarom vind je hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over affiliate marketing

[toc]

1. Ben ik te jong/oud voor affiliate marketing?

Dit vind ik de leukste vraag om te krijgen. Lezers die vragen of zij niet te oud zijn, of te jong zijn om geld te verdienen met affiliate marketing.
In het kort, nee je bent nooit te jong of te oud voor affiliate marketing. Laat ik beginnen met de makkelijkste, of je ooit te oud bent voor affiliate marketing?

Nee, je bent nooit te oud om te beginnen met affiliate marketing, of andere manieren voor online geld verdienen. Oke, mocht je 85 zijn en grote kans hebben dat je binnen 12 maanden komt te overlijden. Dan zou ik adviseren om iets anders te doen met je tijd.

Nu de andere vraag, ben ik te jong om te starten met affiliate marketing?

Deze vraag komt veelal van tieners, 16-18 jarigen die zo vaak op internet zitten dat ze zich afvragen of dit geld op kan leveren. Als eerste het antwoord, nee je bent niet te jong om te starten met affiliate marketing. Ook als 16-jarige kun je een website maken en teksten schrijven om hier geld mee te verdienen. Het is wel belangrijk dat je onder de 18 niets doet zonder toestemming van je ouders/verzorgers.

Zolang je minderjarig bent zijn zij verantwoordelijk voor wat je doet op internet. Daarbij is 50 euro voor een 16-jarige al snel veel geld, dus geef ook niets uit zonder toestemming.

2. Ben ik niet te laat om te beginnen met affiliate marketing?

Deze vraag is begrijpelijk. Er zijn al zoveel websites en blogs dat alles al een keer beschreven is. Dus ben je ook te laat voor affiliate marketing. Of toch niet?Nee je bent nooit te laat om te beginnen met online geld verdienen en affiliate marketing.

De beste tijd om te starten is vandaag.Dat vrijwel alles al eens beschreven is wil niet zeggen dat je te laat bent of niets meer toe te voegen hebt. Door jouw unieke visie en kennis toe te voegen kun je nog elke dag geld verdienen met affiliate marketing.

3. Hoe snel kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe hard je werkt en welke niche je gekozen hebt. Meer concreet gemiddeld duurt het 3-6 maanden voor je de eerste commissie krijgt. Het kan ook sneller, ik heb zelf een website ontwikkeld die binnen 30 dagen geld opleverde. De niche had weinig concurrentie, dus de website scoorde snel hoog op relevante zoekwoorden.

Aan de andere kant betekent een niche met heel veel concurrentie ook dat het langer duurt voor je geld gaat verdienen.

4. Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?

The sky is the limit. Het hangt van jouw werk af hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing.Oke, niet alleen jouw werk. Ook het onderwerp en de producten die je promoot hebben invloed op hoeveel geld je kunt verdienen. Hoe hoger de commissie hoe meer geld je kunt verdienen.

 • Consumenten producten: 0.5% tot 8% commissie
 • Verzekeringen, diensten: 50% of €10 tot €100 commissie
 • Software: €50-€200 commissie

Dus hoe duurder je product, hoe meer je kunt verdienen. Met een uitzondering voor dure producten die nauwelijks online verkocht worden. Dure auto’s of exclusieve designer tassen bijvoorbeeld.

Producten promoten die niet eenmalig, maar maandelijks commissie opleveren kunnen voor nog meer inkomsten zorgen. Zo krijg je elke maand een paar euro/tientjes voor iedereen die via jou klant is geworden.

5. Met welke niches kan ik geld verdienen?

Een niche uitzoeken is voor een groot deel bepalend voor het succes van jouw nieuwe blog of website. De belangrijkste vraag in dit proces is met welke niche je geld kunt verdienen. Zolang je een probleem op kunt lossen, of een verlangen kunt vervullen is een niche geschikt om geld mee te verdienen. Mensen willen namelijk graag geld uitgeven aan oplossingen en vrijetijdsbesteding.

Niches die het altijd goed doen zijn onder andere:

 • Gezondheid
 • Reizen
 • Geld besparen/verdienen
 • Huisdieren
 • Hobby’s

Deze niches zijn evergreen en kunnen zo voor langere tijd een passief inkomen genereren.Bekijk hier de beste affiliate niches

6. Moet ik veel van een niche weten voor ik begin?

Nee dat is niet noodzakelijk, maar het is wel makkelijk. Hoe meer kennis je over een onderwerp hebt, hoe makkelijker het is om te schrijven. Tegelijkertijd kun je met wat onderzoek, video’s of het lezen van boeken al snel veel informatie verzamelen. Dus ook aan de slag gaan met een onderwerp waar je nog niets over weet is geen probleem.

Misschien zelfs een mooie uitdaging omdat je zelf ook iets nieuws leert.

7. Moet ik een niche zoeken met veel of weinig concurrentie?

Het antwoord op deze vraag is niet zo makkelijk als het lijkt. Veel concurrentie betekent dat er ook veel geld te verdienen is. Maar, weinig concurrentie betekent niet dat er geen geld te verdienen is. Niches waar je veel geld mee kunt verdienen zijn vaak ook voorzien van de nodige concurrentie.

Denk hierbij aan niches zoals :

 • Afvallen
 • Energie
 • Verzekeringen
 • Gezondheid

Om in deze niches nog het verschil te maken is het kiezen van een micro-niche. Een sub-onderwerp binnen deze niches de oplossing. Voor micro-niches is er vaak minder concurrentie, waardoor je makkelijker geld kunt verdienen.

8. Waarom zou ik een affiliate cursus kopen?

Of je een affiliate marketing cursus koopt is uiteindelijk een keuze die je zelf moet maken. Wat ik wel kan zeggen is dat de maker van de cursus alle stappen en fouten al eens gemaakt heeft. Je kunt er dus voor kiezen om alle fouten zelf opnieuw te maken. Om in iedere valkuil te trappen en alle antwoorden gratis online uit te zoeken.

Dit is een prima optie, maar in mijn persoonlijke geval duurde het op deze manier jaren voor ik geld ging verdienen.

Een affiliate marketing cursus helpt je om alle valkuilen te vermijden en zo sneller resultaat te boeken. De kosten van de cursus kun je zo terugverdienen met je affiliate commissies.Wil je meer weten? Bekijk dan hier alle Nederlandse affiliate marketing cursussen.

Over de auteur