de donkere kant van affiliate marketing

De donkere kant van Affiliate Marketing

Online geld verdienen met affiliate marketing is een goede manier om een passief inkomen te verdienen. Met dit passieve inkomen kun je vanalles doen, eerder met pensioen, op reis, je kinderen laten studeren, of zoals ik ervoor kiezen om ontslag te nemen en niet meer voor een baas te werken.

Door deze mogelijkheden lijkt affiliate marketing al snel de makkelijke weg naar financiele vrijheid en een onafhankelijk leven. Je hebt tenslotte zelf invloed op je inkomsten, je bent niet afhankelijk van een baas en je verdient ook geld als je niet werkt.

Maar is alles aan geld verdienen met affiliate marketing wel zo zonnig als het lijkt?

In deze blog neem ik je mee naar de donkere kant van affiliate marketing. Of de nadelen, als je het zo wil noemen. De inhoud van dit artikel maakt affiliate marketing niet minder goed, maar het geeft je wel inzicht in de valkuilen die je tegen kunt komen.

[toc]

Je hebt geen invloed op de verkoop

Als affiliate partner kun je niets anders doen dan zoveel mogelijk mensen laten klikken op jouw link. Zodra een bezoeker jouw website verlaat heb je vervolgens geen invloed meer op wat er gebeurt.

Je kunt dus nauwelijks iets doen aan de conversie. Heeft een webshop onverwachte kosten, of werkt de website niet helemaal. Voorbeeld

Commissie kan (zonder bericht) aangepast worden

Je krijgt maar een beperkt deel van de opbrengst

Niet alle verkopen worden getracked

Verkopen worden zonder reden afgekeurd

Je bent nooit helemaal onafhankelijk

Conclusie, zonder negatief is er geen positief

Na het lezen van dit artikel denk je misschien. Waarom zou ik nog beginnen aan affiliate marketing als er zoveel negatieve punten zijn? Als antwoord zeg ik dan dat er zonder negatief ook geen positief is.

Ying en yang zijn twee zijden van dezelfde munt. Het is dus allemaal niet zo slecht als hierboven beschreven wordt. Maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de nadelen die affiliate inkomen met zich meebrengt.

Om minder afhankelijk te zijn is het verstandig om meerdere inkomstenbronnen te hebben. In de Affiliate Lifestyle cursus ga ik daarom dieper in op de manier waarop je meer kunt verdienen met jouw website en tegelijk minder afhankelijk wordt van affiliate inkomsten.