De nr 1 grootste fout in affiliate marketing + de oplossing

De nr 1 grootste fout in affiliate marketing + de oplossing

Transcriptie:

Om maar direct met de deur in huis te vallen. 99% van de mensen die begint met affiliate marketing gaat er nooit geld mee verdienen. Diezelfde 99% haakt vervolgens ook voortijd af. Dat is natuurlijk jammer, want affiliate marketing is een van de makkelijkste manieren om aan een passief inkomen te werken.

Vandaag wil ik het hebben over de nummer 1 grootste fout die er voor zorgt dat zoveel mensen afhaken en uiteindelijk nooit geld verdienen met hun blog of website.

De nr1 fout: De weg van middelmatigheid

De nummer 1 grootste fout die er gemaakt wordt is kiezen voor middelmatigheid.

Affiliate marketing is vrij eenvoudig, je kunt er maar weinig geld mee verliezen en de kosten om te starten zijn erg laag. Daarom is het niet zo gek dat veel mensen denken “dat kan ik ook”. Het is namelijk ook iets dat iedereen kan. Wat velen helaas denken is dat je er wel komt door ongeveer hetzelfde te doen als de websites en blogs die er al zijn. Het gevolg is middelmatige content die weinig toegevoegde waarde levert.

Ook Google ziet dit dus je website komt niet zo hoog in de zoekresultaten als je zou willen, bezoekers blijven weg en de inkomsten ook. Het eindresultaat is op zijn hoogst middelmatig. Meestal worden er daarna excuses gezocht waarom er geen resultaat is en niet veel later wordt er gezocht naar een andere manier om snel gemakkelijk geld te verdienen.

Hoe komt dit?

Een deel van de oorzaak zit in het imago dat online geld verdienen heeft gekregen. Een paar uur per week werken, snel veel geld verdienen en vooral veel tijd doorbrengen in een hangmat. Dat beeld is natuurlijk geweldig en wie wil dat nu niet?

Toch is een passief inkomen niet hetzelfde als weinig werken, vooral niet in het begin. Om een blog of een affiliate website op te bouwen is het noodzakelijk om hard te werken en zo de concurrentie te verslaan. Of beter gezegd, te verpletteren.

Een ander stuk is de toegankelijkheid van affiliate marketing. Zoals ik al zei kost het weinig geld om te starten en is de basis zo eenvoudig dat iedereen het kan. Wat alleen niet iedereen kan is genoeg waarde toevoegen om succesvol te worden en de concurrentie te verslaan.

Vooral de “get rich quick” groep kiest er vaak voor om ongeveer te doen wat de concurrentie doet, en dan soms net een beetje beter. Door wat extra informatie toe te voegen, teksten te herschrijven en een mooiere website te maken, denken velen de nieuwe nummer 1 in Google te worden en snel geld te verdienen.

Hier gaan twee dingen fout. 1 Google is slim genoeg om de waarde van een nieuwe website in te schatten. Door alleen het herschrijven van teksten ontbreekt de toegevoegde waarde en kom je met jouw website nooit hoog genoeg om ook echt geld te verdienen.

2 Het kan soms even duren voor jouw website een hoge positie in Google haalt. Zelfs wanneer je wel zoveel toegevoegde waarde levert om de concurrentie te verpletteren kan het even duren voor jouw website op een toppositie staat. Tot het zover is ben je dus aan het werk, zonder dat het veel geld oplevert.

In het kort gaat het dus fout door een combinatie van te snel geld willen verdienen, niet genoeg waarde kunnen toevoegen en niet hard genoeg willen werken voor echt succes.

De oplossing, the 10X rule

De oplossing van dit probleem is terug te voeren tot the 10X rule van de Amerikaanse ondernemer Grant Cardone. Hoewel hij het soms wat zwart-wit zegt zit er een grote kern van waarheid in.

Ik raad je aan om het boek te lezen, maar voor we kijken naar hoe het werkt met affiliate marketing, hier een korte samenvatting.

In the 10X rule werkt Cardone pop basis van 3 punten:

  1. Zet targets die 10X groter zijn dan wat je denkt dat haalbaar is.
  2. Onderneem actie die 10X groter is dan je denkt wat nodig is om deze targets te bereiken.
  3. Denk niet in het verslaan van de concurrentie, maar in het overbodig maken van concurrentie.

Dit betekent dus hard en slim werken aan doelen die onmogelijk lijken te zijn. Volgens Cardone is het stellen van te kleine doelen de voornaamste reden waardoor mensen niet succesvol worden.

10X in affiliate marketing

Tot zover de samenvatting, nu de vraag hoe je dit toe kunt passen op affiliate marketing (en jouw leven).

Laten we beginnen met het stellen van 10X doelen. Toen ik begin met affiliate marketing had enkel als doel “geld verdienen met affiliate marketing”. Met dat doel gaat het al fout dat het weinig concreet is en dat iedere euro al zou betekenen dat het doel bereikt is.

Mijn huidige doel is voor mijn 30e kunnen leven van een passief inkomen in Nederland. Ik wordt in maart 29 dus ik heb nog iets meer dan 12 maanden te gaan om dit doel te bereiken. Denk ik dat dit haalbaar is? Nee! De kosten om in Nederland te leven zijn hoog dus het inkomen moet ook hoog zijn.

Maakt dit een 10X doel? Ja! Het stellen van dit doel betekent dat ik hard aan de slag moet om het te bereiken en het formaat maakt mij zelfs nerveus.

Hoe ga ik dit doen, en hoe pas ik the 10X rule toe op affiliate marketing?

Door affiliate websites te bouwen die stuk voor stuk beter zijn dan wat er nu op de markt is. Met een vast inkomen heb ik de tijd om uitgebreid onderzoek te doen naar een onderwerp en zo meer waarde te leveren dan de bestaande concurrentie.

Als tweede betekent dit dat ik aan de slag moet met focus. Focus staat voor “Follow one course until succesful”. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig een nieuwe strategie uitgeprobeerd, en nooit echt iets de tijd gegeven om te groeien. Nu heb ik nog 12 maanden en ben ik verplicht om te kiezen.

Door dit samen te voegen maak ik plek in de markt voor nog een affiliate website en werk ik zo hard dat er 10X content komt. Door hiermee meer waarde toe te voegen dan bestaande websites levert dit een toppositie op in Google.

Het verschil tussen 10X winnaars en verliezers

Volgens Cardone zit er een enorm verschil tussen 10X winnaars en verliezers (de rest). Op het gebied van affiliate onderscheiden 10X winnaars zich door met passie en een hoger doel te werken aan een website. Door content te maken die 10x beter is dan wat er nu beschikbaar is en door te bouwen aan een lange termijn passief inkomen.

De groep verliezers, de 99% die geen affiliate inkomen opbouwt, kenmerkt zich door te willen gaan voor snel geld. Zij haken af zodra blijkt dat snel rijk worden er niet in zit. Het is een groep die snel klaar wil zijn en denkt dat ongeveer doen wat de rest doet wel genoeg is.

Bij welke groep wil jij horen?

Conclusie

Het is inmiddels 2021, het aantal mensen dat begint met affiliate marketing is veel groter dan het aantal mensen dat daadwerkelijk geld gaat verdienen. De lat ligt dus hoog en goed is niet goed genoeg.

Door aan de slag te gaan met een 10X mindset en dus 10x beter te willen zijn dan de bestaande concurrentie kun je het verschil maken en horen bij die 1% die wel een passief inkomen heeft. Kun je of wil je dit niet? Dan is affliate marketing misschien niet de plek waar je tijd in moet steken.