De top 10 voordelen van affiliate marketing

De top 10 voordelen van affiliate marketing

Voor online geld verdienen zijn er legio mogelijkheden, affiliate marketing is er slechts één van. Dus waarom zou je juist voor affiliate marketing kiezen als passief inkomen, of als manier om geld te verdienen met bloggen?

In dit artikel geef ik je de top 10 voordelen van geld verdienen met affiliate marketing.

Uiteraard zijn er niet alleen voordelen, ik heb ook een artikel over de nadelen van affiliate marketing. En in dit artikel kun je lezen hoe affiliate marketing werkt.

#1 Je kunt goedkoop (of zelfs gratis) starten

Als je denkt aan passief inkomen dan is de kans groot dat cryptocurrency, beleggen in vastgoed of aandelen snel in je gedachten voorbij komen. Maar het nadeel hiervan is dat je een hoop geld moet investeren voor je kunt starten.

Dit geldt ook voor het starten van een webwinkel, of nog meer voor een fysieke winkel.

Één van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je heel goedkoop kunt starten. Als je gaat bloggen heb je alleen een domeinnaam met webhosting nodig om te kunnen starten met online geld verdienen. Kies je voor een platform als Instagram of Tiktok dan heb je deze investering niet eens nodig.

In dit artikel heb ik uitgezocht of je gratis kunt starten met affiliate marketing. Het antwoord was ja, maar een kleine investering is beter.

#2 Het is vrijwel risicovrij

De kleine investering maakt het niet alleen goedkoop om te starten, maar maakt het risico dat je loopt ook minimaal. Als je een domeinnaam met webhosting hebt gekocht en je besluit na een tijdje dat het toch niets voor jou is, dan ben je alleen een paar euro en je geïnvesteerde tijd kwijt.

Over die tijd kun je zelfs zeggen dat je, als het goed is, een hoop geleerd hebt en nieuwe ervaring hebt opgedaan.

Dus wat is dan “kwijt”?

Daarmee is starten met affiliate marketing vrijwel risicovrij.

#3 Affiliate marketing is passief inkomen

Dit voordeel is onderwerp van discussie en om heel eerlijk te zijn kost het vooraf ook een hoop werk om zover te komen. Maar als je het goed doet dan is affiliate marketing passief inkomen. Dat betekend dus zoveel als slapend geld verdienen!

Het is een discussiepunt of affiliate marketing echt passief inkomen is, je moet tenslotte werken aan nieuwe content om je website te laten groeien en zo genoeg bezoekers te trekken om geld te verdienen. Maar er is geen koppeling tussen tijd en geld, dus je kunt eindeloos veel meer verdienen dan wanneer je jouw tijd verkoopt.

Tel daar bij op dat je ook geld verdient als je een dag of een paar weken niet werkt en dit voordeel wordt alleen maar beter!

Wil je meer weten over het passieve deel van affiliate marketing? In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: Is affiliate marketing passief inkomen?

#4 Je inkomen kan alleen maar groeien

Bij het maken van affiliate marketing maak je optimaal gebruik van het compounding effect. Dat wil zeggen dat je website alleen maar groeit met ieder artikel dat je toevoegt en daarmee kan je inkomen ook alleen maar groeien.

Om het meer concreet te maken: Als je 1 artikel hebt dat €100 per dag oplevert en je voegt daar een 2e artikel aan toe dat €50 per dag oplevert. Dan verdien je dus ineens €150 per dag, en dit bedrag groeit met elk nieuw artikel dat geld oplevert.

Voor mij was dit een belangrijke reden om te kiezen voor affiliate marketing als full-time inkomen en dus om mijn baan op te zeggen. Ieder uur dat ik investeer in mijn portfolio levert vele malen meer op dan wanneer ik dat uur verkoop als freelancer.

#5 Je verdient direct geld zonder levertijd

Bij het openen van een webwinkel, met dropshipping, of het verkopen van je tijd als freelancer. Er is altijd sprake van een levertijd, je moet eerst het product, of het werk, leveren om daarna betaald te krijgen en het geld te mogen houden.

Bij affiliate marketing is er geen sprake van levertijd, in elk geval niet voor jou. En als je kiest voor het promoten van online producten of diensten dan is er ook bij de adverteerder geen levertijd.

Uiteraard is er voor jouw adverteerders nog wel de consumentenwetgeving, met o.a. 14 kalenderdagen bedenktijd. Dus het kan nog altijd dat iets geretourneerd wordt en je dus geen geld krijgt.

#6 Het kan overal, met een laptop en internet

Dit artikel schrijf ik in Da Nang, Vietnam. Ik werk hier aan mijn online business terwijl de zon schijnt en het strand met palmbomen op loopafstand is. Mijn volgende bestemming is een tropisch Thais eiland, met nog meer tropisch strand en zon.

Je snapt het al, werken aan een affiliate website kan overal. Zolang je een laptop met internet verbinding hebt kun je overal op de wereld aan het werk. Oh en in mijn geval heb ik daar graag een kop koffie bij.

Geld verdienen met affiliate marketing is dus ideaal als je geen zin meer hebt om opgesloten te worden in die duffe kantoortuin. Of als je geen zin hebt in de koude gure wintermaanden in Nederland.

#7 Geen klanten, geen support, geen stress

In mijn studententijd heb ik in winkels gewerkt, later op de klantenservice van een energieleverancier en als freelancer heb ik ook genoeg klanten gehad om nu te zeggen dat ik dat gedoe en de stress liever niet meer wil.

Bij affiliate marketing heb je geen directe klanten, de consument koopt tenslotte bij een ander bedrijf.

En dus heb je ook geen gedoe!

Als er problemen ontstaan, of vragen zijn, dan is de klantenservice niet jouw verantwoordelijkheid en dat scheelt een hoop stress. Het enige waar jij verantwoordelijk voor bent is het vertellen van de waarheid op je blog en het maken van de beste content om jouw bezoekers te helpen.

#8 Hoge commissie, dus hoge marges

Afhankelijk van je gekozen niche en de producten die daar bijhoren kun je tot 100% commissie krijgen voor een sale. Natuurlijk zijn dit uitzonderingen, gemiddeld ligt de commissie tussen de 2% en 30%, maar daar staat altijd tegenover dat je zelf niet hoeft te investeren in productontwikkeling, klantenservice etc.

Dit betekent dus dat de marge die je verdient, het verschil tussen je investering/kosten en de opbrengsten ontzettend hoog is! Je hebt hierbij ook nog eens geen last van opkomende concurrentie die hetzelfde product voor een lagere prijs verkoopt.

#9 Iedereen kan het

Het helpt uiteraard als je al kennis hebt van online marketing, maar in feite kan iedereen aan de slag met affiliate marketing. Een goede vriend van mij is opgeleid als tandarts, weet weinig van online marketing en seo. Maar toch bouwt hij inmiddels aan een affiliate website die langzaam, beetje bij beetje groeit.

Het voordeel van #4 geldt ook hier, je kunt alleen maar bijleren en dus succesvoller worden in het laten ranken van je website in Google en het converteren van jouw lezers naar kopende klanten zodat je meer commissie kunt verdienen.

Heb je hulp nodig om je affiliate website te laten groeien? Dan kun je sneller leren, en veel valkuilen ontwijken, met een affiliate marketing cursus.

#10 Je kunt volledig anoniem blijven

Hoe lang dit voordeel nog blijft bestaan weet ik niet, met de groeiende populariteit van niche sites en blogs gaat Google steeds meer waarde hechten aan de autoriteit van de auteur. In andere woorden, Google wil dat je laat zien wie je bent en dat je echt verstand hebt van het onderwerp waar je over schrijft, zodat de lezer van je blog erop kan vertrouwen dat de informatie klopt.

Voorlopig is dit voor veel onderwerpen nog relatief onbelangrijk en kun je dus heel anoniem werken aan je affiliate website. Niemand hoeft te weten dat je aan extra inkomsten werkt of dat je verstand hebt van een specifiek onderwerp.

Conclusie, de voordelen van affiliate marketing

Dit zijn alleen maar de top 10 voordelen van affiliate marketing. Degene die, jaren geleden, mijn interesse hebben gewekt en waardoor ik de stap heb gezet van actief naar passief inkomen met mijn affiliate portfolio.

Er zijn nog meer voorbeelden zoals de mogelijkheid om werk uit te besteden, dat je de vrijheid hebt om over vrijwel ieder onderwerp te schrijven en dat het gewoon onwijs leuk is om te doen.

Maar zoals ik in de intro al schreef, er zijn ook nadelen van affiliate marketing. Wel zo eerlijk om ook die te benoemen.

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.

Over de auteur