# Geld verdienen met bloggen, zo doe je dat

Geld verdienen met bloggen, zo doe je dat in 2023

Wat zou jij doen als je een fulltime inkomen kunt verdienen met bloggen? Dat je zoveel geld kunt verdienen met bloggen dat je nooit meer naar kantoor hoeft, of op zoek moet naar nieuwe opdrachten?

Voor veel andere bloggers was het de moeite waard om deze stap te zetten en een passief inkomen te genereren met hun eigen blog of website. Veel bloggers doen het erbij, om te sparen voor een verre reis of als extra zakcentje.

Maar de echt succesvolle bloggers verdienen zoveel met hun blog dat ze er hun baan en leven van hebben gemaakt. Wil jij weten hoe je succesvol geld kunt verdienen met bloggen in 2023?

Lees dan snel verder!

Wat is een blog?

Het woord blog komt nog uit de tijd dat de meeste webpagina’s statisch waren. In vroegere tijden maakte je een webpagina, die plaatste je online en die pagina bleef dan altijd zo. Tot het moment dat er de eerste weblogs ontstonden, waarbij de artikelen vaker bijgewerkt of toegevoegd werden.

Vanaf dat moment is het internet dus minder statisch geworden, een ontwikkeling die tot aan vandaag gezorgd heeft voor o.a. Youtube en andere social media. In diezelfde tijd is het woord weblog ingekort tot blog en gaat het vooral over het schrijven en publiceren van artikelen op het internet.

Een andere benaming voor een blog is ook wel niche website, een website die gericht gaat op 1 onderwerp binnen een bepaalde niche. Een niche kiezen is ook de eerste stap van het maken van een succesvolle blog.

Moet je jouw blog nog starten? De meeste mensen doen dit, net als ik, via WordPress. Een gratis platform waarmee je eenvoudig je eigen blog en website kunt maken. Alles wat je nodig hebt is goede webhosting waar je jouw website installeert.

Zelf host ik mijn websites bij SiteGround, niet alleen omdat zij de beste hosting bieden voor een goede prijs. Maar ook omdat de klantenservice uitstekend is en het dashboard ook makkelijk te gebruiken is als je niet zo technisch bent.

Omdat ik al klant ben bij SiteGround mag ik jou 80% korting geven op je eerste jaar webhosting. Klik hier om je SiteGround korting te verzilveren.

Populaire onderwerpen voor jouw blog

Bloggen doe je meestal over een onderwerp dat je leuk vindt, maar als je geld wil verdienen met bloggen dan is het ook belangrijk dat er producten zijn om te promoten of dat je zelf producten kunt maken waar mensen in geïnteresseerd zijn.
De blog die je nu leest is voor mij niet alleen een onderwerp dat ik leuk vind, maar ook iets waar uiteindelijk geld mee te verdienen valt. Andere blogs en websites die ik gemaakt heb zijn misschien minder mijn passie, maar leveren wel geld op.

Heb je nog geen idee waar je over kunt bloggen? Dan kan het helpen om naar populaire onderwerpen te kijken. Vaak hebben deze te maken met hobby’s gezondheid, lifestyle of reizen.

In de 20 beste affiliate niches van 2023 staan onder andere:

 • Geld besparen
 • Afvallen
 • Huisdieren
 • Smart Home
 • Mode

Deze onderwerpen zijn allemaal evergreen, dus als je een interesse hebt voor 1 van deze niches dan kun je er zeker van zijn dat je jarenlang geld kunt verdienen met je blog. Het kiezen voor een winstgevende niche is belangrijk voor een succesvolle blog.

Hoe krijg je (meer) lezers naar je blog?

Succesvol bloggen begint en eindigt bij het trekken van lezers naar je blog. De meest makkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van Google. Door SEO toe te passen op jouw content maak je jouw website vindbaar voor iedereen die op zoek is binnen jouw niche.
Met deze gratis bezoeker genereer je inkomsten die je kunt investeren in andere kanalen zoals social media of advertenties. Ook het combineren van influencer marketing en bloggen is een methode die steeds populairder wordt.

Hierbij gebruik je jouw status als influencer om mensen naar je blog te trekken en uiteindelijk te laten kopen.

Influencer marketing werkt alleen als je al een groot bereik hebt. Voor de meeste bloggers is SEO daarom het belangrijkste kanaal om je blog te laten groeien. Het is eenvoudig toe te passen om je bestaande en nieuwe posts.

Vind keywords die geld opleveren met de Gouden Keyword Research Formule

Gratis verkeer uit Google is fantastisch, maar hoe vind je de zoekwoorden die niet alleen veel bezoekers opleveren, maar waar je ook geld mee kunt verdienen?

Met de Gouden Keyword Research Formule!

In 6 praktische stappen leer je hoe je keywords vindt waarmee je blogs kunt schrijven die gratis bezoekers en gratis geld opleveren! Een geheim waarmee de meest professionele bloggers hun blogs al jaren optimaliseren.

Bestel hier het Gouden Keyword Research Formule eBook

Hoe kun je geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen kun je doen op een aantal verschillende manieren. Mijn favoriete methode is via affiliate programma’s. Maar ook advertorials, en het plaatsen van advertenties zijn een populaire manier om online geld te verdienen.
Als je blog groeit en je meer bezoekers trekt kan het lonen om niet alleen producten van anderen te promoten, maar ook ebooks, online cursussen of zelfs je eigen producten te gaan verkopen.

Hieronder vind je meer over de verschillende manieren om geld te verdienen met je blog:

Advertorials en gesponsorde artikelen

Een veelgebruikte manier om geld te verdienen met je eigen blog is het plaatsen van advertorials of het maken van gesponsorde content. Deze artikelen plaats je vaak in opdracht van bedrijven die je hiervoor een vergoeding betalen.
Hoeveel bedrijven betalen voor een gesponsorde post is afhankelijk van de niche die je gekozen hebt en van het bereik dat je met jouw blog hebt. Hoe meer bezoekers er op je blog komen, hoe meer een bedrijf zal willen betalen.

Juist omdat je al flink wat lezers nodig hebt is dit niet de meest geschikte methode om mee te beginnen.

Advertenties, Google Adsense en Ezoic

Je moet het maar net willen, het plaatsen van advertenties op je blog. Sinds steeds meer mensen adblockers zijn gaan gebruiken is het minder populair geworden. Maar het levert nog steeds een hoop geld op.
Voor je blog inkomsten gaat genereren met display advertenties heb je ook een flink aantal lezers nodig. Hoeveel bezoekers je nodig hebt hangt af van het platform waar je jouw blog bij aan wil sluiten. Google Adsense heeft minder hoge eisen dan bijvoorbeeld Ezoic.

Beide zijn voorbeelden van een platform dat advertenties weergeeft op jouw blog. Door een code op je website te plaatsen worden er automatisch display advertenties geplaatst, die vervolgens geld opleveren als iemand klikt.

Affiliate Marketing en affiliate programma’s

Zoals ik al schreef, en zoals je op deze website kunt zien, verdien ik zelf mijn geld met affiliate marketing. Na het maken en vullen van een nieuwe blog of niche website meld ik mij aan bij affiliate programma’s.
Na goedkeuring voeg ik de affiliate link toe aan de content die ik al geschreven had en kan het geld verdienen beginnen. Voor affiliate marketing zijn de eisen erg laag, het is vooral belangrijk dat je een onderwerp hebt dat past bij het product dat je wil promoten.

Geld verdienen met affiliate marketing doe je wanneer iemand via jouw link iets koopt bij de adverteerder. Ook hier heb je dus lezers voor nodig om geld te gaan verdienen, maar je hoeft niet al een enorm aantal te hebben voor je kunt starten.

Afhankelijk van je niche verdien je met affiliate marketing tussen de 2% en 6% commissie per sale. Of een paar euro tot een paar tientjes als je diensten of software promoot.

Verkoop je eigen online cursussen, digitale producten (e books), of fysieke producten

Als je niet genoeg geld kunt verdienen met affiliate marketing of advertenties en je hebt genoeg (unieke) kennis. Dan is het altijd nog een goede optie om je eigen product te gaan verkopen.

Er zijn al veel succesvolle bloggers die e books, digitale downloads, of online cursussen gemaakt hebben, deze verkopen en zo hun passieve inkomsten genereren. Als je onderwerp zich ervoor leent is het ook mogelijk om zelf digitale producten, fysieke producten of betaalde abonnementen te verkopen.

Voor deze manier van geld verdienen met bloggen ben je niet afhankelijk van andere partijen. Maar het betekent wel dat je gebonden met aan consumentenwetgeving en zelf verantwoordelijk bent voor dingen als klantenservice.

Daar staat tegenover dat je het volledige bedrag zelf mag houden en vaak sneller uitbetaald krijgt dan bijvoorbeeld bij affiliate marketing. Zeker wanneer je jouw producten aanbied als digitale downloads krijg je direct daarna het geld uitbetaald.

Verhuur jezelf als expert op jouw onderwerp

Werk je in een vakgebied waarin online cursussen of andere manieren van online geld verdienen niet werken? Dan kun je nog steeds geld verdienen met bloggen!

Hoe?

Door jezelf als expert neer te zetten! Door te bloggen maak je de hele wereld duidelijk dat jij goed bent in je vak en weet waar je het over hebt. Op deze manier word je een bekende blogger en verhoog je jouw eigen marktwaarde. Hiermee kun je jezelf als expert verkopen aan andere bedrijven of opdrachtgevers.

Via deze weg is het niet direct de blog zelf waar je geld mee verdient, maar levert het een indirecte toegevoeging aan je inkomen. Al kan het ook zijn dat je met jouw expert status gevraagd wordt om gesponsorde berichten te schrijven.

Verkoop een betaald lidmaatschap

Geld verdienen met betaalde abonnementen is in feite niets anders dan de manier waarop klanten geld verdienen. Door een betaalmuur toe te voegen aan je blog, exclusieve content te schrijven en hier maandelijks geld voor te vragen bouw je aan duurzaam passief inkomen.

Je verdient tenslotte geld zolang iemand klant blijft en je begint elke maand opnieuw met de abonnees die je al hebt!

In mijn beleving is dit wel de meest lastige manier om geld te verdienen met bloggen. Anno 2023 hebben mensen namelijk een hele goede reden nodig om zich ergens op te abonneren. Je moet in dat abonnement genoeg exclusieve voordelen bieden om het te verkopen.

Je hoeft trouwens niet je eigen abonnement te verkopen om op deze manier geld te verdienen. In de Affiliate Lifestyle cursus leer je hoe je met affiliate markting elke maand een terugkerend inkomen kunt verdienen, zonder steeds op 0 te beginnen.

Geld verdienen met bloggen en affiliate marketing

Ik schrijf op deze website over geld verdienen met affiliate marketing. Het mag dus duidelijk zijn dat ik affiliate marketing 1 van de beste manieren vind om geld te verdienen met bloggen.

Ik begon ooit met bloggen en affiliate marketing in mijn studententijd. Toen droomde ik er al van om op een andere manier geld te verdienen dan elke dag verplicht opgesloten te zitten op kantoor. (Tegen alle recruiters zeg ik: loondienst is geen mooie uitdaging, maar mijn ergste nachtmerrie.)

Omdat ik als student niet zoveel geld had zocht ik een manier van geld verdienen die geen grote investeringen vooraf zou vragen. Geld verdienen met bloggen en affiliate marketing was uiteindelijk het antwoord.

Ik was sinds mijn stage al bekend met SEO en had mij al steeds verder verdiept in de beste manier om gratis verkeer te trekken via Google. Dit was dus perfect te combineren met online geld verdienen met bloggen.

Wil je zelf leren hoe je een volledig passief fulltime inkomen genereert met bloggen en affiliate marketing, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan hier over de beste affiliate marketing cursus voor beginners en start vandaag nog!

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen

De meeste bloggers verdienen met bloggen een leuk inkomen, maar er gaat wel heel wat tijd overheen voor je zover bent. Hoeveel geld je verdient met jouw blog is afhankelijk van heel veel onderdelen, maar vooral van je eigen inzet.

Wat je aandacht geeft, groeit. En dat geldt zeker voor een online inkomen. Hoe meer tijd je investeert in je blog, hoe meer trouwe lezers je krijgt en hoe groter de kans dat je geld verdient met je blog.

Hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp/niche, hoe meer geld je kunt verdienen met jouw blog. Ongeacht de manier van geld verdienen je gekozen hebt.

Professionele bloggers combineren vaak verschillende winstgevende strategieën om zoveel mogelijk geld te verdienen met hun blog. Maar alles begint met het aantal mensen dat je blog bezoekt.

Hoeveel geld je verdient met bloggen hangt daarom in de eerste plaats af van de hoeveelheid nieuwe posts die je plaatst. Om je blog te laten groeien is nieuwe content nodig, deze wordt gevonden in Google en trekt meer bezoekers naar je website.

Het is eenvoudig om uit te rekenen hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen:

Aantal bezoekers x conversie x bedrag per verkoop = inkomen uit je blog

De gemiddelde conversie voor een blog ligt op 1%. Dat betekent dat maar 1% van je bezoekers uiteindelijk geld achterlaat en voor jou inkomsten genereert.

10 redenen om geld te verdienen met bloggen

Ben je nog niet overtuigd om je eigen blog te starten? Dan vind je hieronder de beste 10 redenen om blogger te worden en geld te verdienen met bloggen!

 1. Werk zoveel als je wil
 2. Werk waar je wil
 3. Je kunt oneindig veel geld verdienen
 4. Het levert passief inkomen op
 5. Er is niet 1 weg naar succes
 6. Het kost weinig om te starten
 7. Geen baas, geen opdrachtgevers, en geen klanten
 8. Je kunt alles (gratis) leren
 9. Geen onnodige saaie meetings
 10. Het is leuk! (als je het goed doet)

1. Werk zoveel als je wil

Of je nu extra geld wil verdienen naast je vaste baan, of een fulltime inkomen wil verdienen met je blog. Het is jouw blog, dus je kunt zoveel werken als je zelf wil. Nu is het zo dat iets sneller groeit als je er meer tijd een aandacht aan besteed.

Dus als je een goed inkomen wil verdienen met bloggen dan is het verstandig om er elke week een vaste tijd aan te besteden. Maar zelfs dan ben je nog flexibel in de hoeveelheid uren en de dagen waarop je werkt!

2. Werk waar je wil

Je kunt niet alleen werken zoveel als je wil, maar ook waar je wil! Heb je geen zin in de keukentafel? Wat dacht je van een lokaal koffietentje om je laptop open te klappen? Goed voor je inspiratie, de lokale horeca en wel zo gezellig!

Ik schrijf dit artikel op dit moment in Thailand, omdat ik ervoor gekozen heb om mijn vaste woning in Nederland in te ruilen voor een bestaan als Digital Nomad. Omdat ik mijn geld verdien met bloggen kan ik overal ter wereld mijn laptop openklappen en aan het werk gaan.

Wat houdt jou tegen om te werken waar je wil?

3. Je kunt oneindig veel geld verdienen

De mogelijkheden van het internet zijn eindeloos en de bomen groeien tot in de hemel! Als je jouw blog start met affiliate marketing en laat groeien, dan kun je later kiezen voor het schrijven van een e book of je eigen online cursus.

Afhankelijk van je niche zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je altijd opschalen. Genereer inkomsten door verschillende verdienmodellen te combineren, verkoop fysieke producten, en besteed het schrijfwerk uit zodat je nog sneller kunt groeien.

Geef een gratis e book weg om zo een e maillijst op te bouwen en je hoeft niet eens meer te wachten of lezers terugkomen naar jouw blog. Gebruik gewoon e mailmarketing om ze weer terug op je blog te krijgen!

4. Het levert passief inkomen op

Of je nu kiest voor display advertenties van Google adsense, het schrijven van artikelen met affiliate links of een e book gaat verkopen. Uiteindelijk levert een blog je passief inkomen op.

Dat wil niet zeggen dat je niet hard moet werken om geld te verdienen met bloggen, het grote misverstand, maar uiteindelijk levert je blog ook geld op als je op kantoor zit, of als je slaapt.

Ja je leest het goed, met een blog kun je geld verdienen terwijl je slaapt!

5. Er is niet 1 weg naar succes

Zoveel manieren als er zijn om geld te verdienen met je blog, zoveel manieren zijn er ook om lezers te trekken en vast te houden. Er is niet 1 weg die van jou een succesvolle blogger maakt.

Of je nu dagelijks een nieuwe post plaatst, of een wekelijkse nieuwsbrief stuurt via e mailmarketing. Uiteindelijk zijn er vele manieren om lezers steeds weer terug te laten komen naar jouw blog en zo succesvol te groeien naar een online inkomen.

6. Het kost weinig om te starten

Heb je al eens naar andere manieren van online geld verdienen gekeken? Dan is het je vast al opgevallen dat je voor o.a. crypto en het starten van een webwinkel ineens veel geld op tafel moet leggen om te starten.

Daarna is het maar te hopen dat je dit geld ook terugkrijgt en er winst op maakt.

Geld verdienen met bloggen, of geld verdienen met affiliate marketing, is vrijwel kosteloos om te starten. Met een paar euro voor webhosting, een domeinnaam en een gratis WordPress thema en gratis WordPress plugin kom je al een heel eind.

De grootste investering die je moet doen is tijd. Het schrijven van posts kost tijd en als je gaat uitbreiden met digitale producten kost het ook tijd om die te maken. Tot het moment dat je genoeg geld verdient om het schrijven uit te besteden.

7. Geen baas, geen opdrachtgevers, en geen klanten

Oke het duurt even voor je genoeg inkomsten hebt uit je blog om je baan op te kunnen zeggen. Maar als het zover is dan kun je jouw beste werk doen zonder baas, zonder opdrachtgevers en zonder klanten.

Of zoals ik het zeg, werken zonder gezeik. Niemand die je vertelt waar, wanneer en hoeveel uren je moet werken. Je hebt het volledig in eigen hand. Oh en als je meer wil verdienen, dan is er ook niemand die je stopt om meer geld te verdienen.

8. Je kunt alles (gratis) leren

Ben je nog geen online marketeer, seo specialist of goede schrijver? Geen probleem! Alles wat je nodig hebt om een succesvolle blogger te worden en veel lezers naar je blog te trekken, kun je (gratis) leren.

Er zijn een hoop boeken die je kunnen helpen bij het leren van online marketing of schrijven van webteksten. Als je liever iets meer interactief wil zijn, dan zijn er genoeg online cursussen die je leren om geld te verdienen met affiliate marketing en het internet.

Je kunt dus altijd starten, ook als je vanaf 0 begint kun je geld gaan verdienen met jouw blog.

9. Geen onnodige saaie meetings

Het was voor mij altijd 1 van de meest verschrikkelijke dingen op kantoor. De eindeloze meetings waar ik verplicht bij moest zijn, zonder dat deze meetings uiteindelijk iets opleverden. Of zonder dat ik een zinvolle bijdrage kon leveren aan de meeting.

Zolang je zelf al je blog content schrijft heb je geen meetings en op het moment dat je het schrijven uitbesteed heb je zelf invloed op de meetings die er zijn, als ze er al zijn.

10. Het is leuk! (Als je het goed doet)

Als je een niche kiest die bij je past dan is het leuk. Stap voor stap werken aan iets dat 100% van jou is, op de manier die voor jou het beste werkt.

En het moment dat je jouw eerste geld verdient… dat moment is onvergetelijk en daarna zijn er nog veel meer mijlpalen die het steeds leuker maken om aan je eigen blog te werken.

Conclusie, geld verdienen met bloggen in 2023

Geld verdienen met bloggen is in 2023 nog steeds een extreem populaire manier van online geld verdienen. Het is makkelijker dan ooit om te starten, de mogelijkheden zijn eindeloos en je loopt weinig risico vooraf.
Juist omdat het zo makkelijk is en je weinig risico loopt is het een geweldige manier om geld te verdienen. Ongeacht de methode waarop je blog geld op gaat leveren.

Met het Gouden Keyword Formule e book leer je hoe je de keywords vindt waarmee je jouw blogs kunt optimaliseren om zoveel mogelijk geld op te leveren en met de 12 Week Affiliate cursus leer je hoe je met jouw blog een fulltime passief inkomen verdient!

Wil jij elke maand €1000+ verdienen met je website?

Doe dan mee met de 5-daagse Affiliate Bootcamp! En verdien in 5 dagen meer geld met jouw affiliate website.