Hoe Oud Moet Je Zijn Voor Affiliate Marketing?

Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing?

Steeds meer mensen hebben interesse in online geld verdienen en affiliate marketing. Zij zijn op zoek naar meer vrijheid, of naar meer financiële zekerheid.

Daarmee ontstaat ook steeds vaker de vraag of je niet te jong, of te oud bent om te starten met affiliate marketing. Daarom geef ik je hieronder antwoord op de vraag: Hoe oud met je zijn voor affiliate marketing?

Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing?

Er is geen minimale of maximale leeftijd voor online geld verdienen met affiliate marketing. Als je nog geen 18 bent is het wel belangrijk dat je toestemming vraagt van je ouders voor je begint, je bent dan tenslotte nog minderjarig.

Op elke leeftijd is het wel belangrijk om op tijd advies te vragen over de gevolgen voor je belastingen. Extra inkomen moet uiteindelijk opgegeven worden bij de Belastingdienst en dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uitkeringen, of toeslagen.

Moet je 18 zijn voor affiliate marketing?

Nee het is niet nodig om 18 jaar of ouder te zijn voor affiliate marketing. Je kunt eerder beginnen, zo is Ben Woldring (van Bellen.com) al op 13-jarige leeftijd begonnen met zijn eerste affiliate marketing website. Ook jij kunt dus als tiener al beginnen met affiliate marketing en zo online je zakgeld verdienen.

Het is wel belangrijk dat je dit in overleg met je ouders doet. Je gaat tenslotte geld uitgeven aan webhosting en een domeinnaam. Ook kan het zijn dat jouw inkomen gevolgen heeft voor je ouders, bespreek dit dus altijd voor je begint!

Lees ook altijd goed de voorwaarden van een affiliate programma voor je jezelf aanmeld. Er zijn, helaas, affiliate programma’s die als voorwaarde stellen dat je 18 jaar of ouder bent. In dat geval kun je dus niet deelnemen als je jonger bent.

Is het goed om jong te beginnen?

Ja het is altijd een goed idee om jong te beginnen, het duurt even voor je affiliate website geld oplevert en hoe langer je aan een website werkt, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Daarbij bouw je ervaring op die je later in het leven kunt gebruiken bij je opleiding of daarna bij het vinden van werk. Ook kan het hebben van een winstgevende affiliate website ervoor zorgen dat je geen supermarkt baantje nodig hebt.

Maar hier opnieuw de waarschuwing, als je nog geen 18 bent overleg dan eerst met je ouders voor je een website start en geld uitgeeft.

Kun je te oud zijn voor affiliate marketing?

In mijn omgeving spreek ik regelmatig mensen die zichzelf te oud vinden om te starten met affiliate marketing. Vaak is het niet de leeftijd die het bezwaar geeft, maar het gebrek aan technische kennis.

Je bent nooit te oud om te leren en dus ook nooit te oud voor affiliate marketing. Tel daarbij op dat je tegenwoordig geen code meer hoeft te schrijven om een website te maken. Dus uitgebreide technische is allang niet meer nodig.

Zelfs zonder technische kennis kun je met WordPress eenvoudig een blog starten om hier later geld mee te verdienen.

Op latere leeftijd heb je al meer levenservaring en dat is een groot voordeel. Zo wordt het makkelijker om een goede affiliate niche te kiezen en heb je ook sneller een beeld van wat mensen in jouw niche belangrijk vinden.

Meer over geld verdienen met affiliate marketing:
Handleiding: Affiliate markting voor beginners
Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing
Is affiliate marketing betrouwbaar?
Wat kost affiliate marketing?
Wat is de beste affiliate marketing cursus?

Conclusie

Er is geen beperking in leeftijd om te beginnen met affiliate marketing. Als je jong start heb je als voordeel dat je langer de tijd hebt om je website te laten groeien en zo dus meer geld kunt verdienen.

Als je al meer levensjaren achter de rug hebt dan geeft dit als voordeel dat je makkelijker een niche kunt uitzoeken en vaak meer ervaring hebt binnen de gekozen niche.

Het belangrijkste is dat je niet te lang twijfelt, en een keuze maakt. Elke dag die je wacht met online geld verdienen is een dag die je kwijt bent en duurt het weer een dag langer om je eerste commissie te verdienen.

Wil je starten met begeleiding? Bekijk dan hier de beste affiliate marketing cursus voor beginners.

Over de auteur