In 90 minuten online geld verdienen met een training

In 90 minuten online geld verdienen met een training

Het aanbieden van een online training kan een goede manier zijn om online geld te verdienen. Je kunt jouw doelgroep helpen met een oplossing zonder afhankelijk te zijn van adverteerders of affiliate programma’s. Omdat de eerste stap altijd het moeilijkste is, en vaak belemmerd wordt door de vraag “waar moet ik beginnen?”, help ik je in dit artikel om in 90 minuten jouw online cursus te maken.

In 90 minuten heb je een outline, de inhoud van de training en kun je dit uploaden. Wanneer je voor een uitgebreide training gaat duurt het natuurlijk langer dan 90 minuten. Toch kun je een goede start maken in deze tijd. Ready? Laten we aan de slag gaan!

[toc]

Begin met een outline van je training (10 min.)

Alle begin is het moeilijkste, daarom beginnen we met het maken van een outline voor je cursus. Hierbij is het vooral belangrijk om op papier te zetten wat je jouw deelnemers wil leren. Omdat je al veel over dit onderwerp weet is het een valkuil om alles te delen in de training.

Dit kun je voorkomen door te beginnen bij het einde. Wat wil je dat jouw kopers kunnen en geleerd hebben na het doorlopen van jouw training? Met het antwoord op deze vraag kun je een outline maken met de kennis en stappen die nodig zijn om tot dit resultaat te komen.

Schrijf of maak de inhoud (30 min.)

Nu je weet wat de inhoud van je training gaat worden is het tijd om die inhoud te maken. Het makkelijkste is om de lessen eerst uit te schrijven. Je kunt deze teksten direct gebruiken in je training, of later gebruiken om je video’s mee te maken.

Wil je meer dan alleen tekst dan kun je op basis van wat je geschreven hebt een powerpoint maken die je toevoegt. In de volgende stap kun je vervolgens de video’s of de voice over voor een powerpoint opnemen.

Houd je het liever bij een geschreven training? Sla dan de video’s over en voeg afbeeldingen toe aan je tekst. Op deze manier wordt je uitleg duidelijker en vooral plezieriger om te lezen.

Neem de training video’s op (40 min.)

Wanneer je hebt gekozen om een video training of cursus te maken is nu het moment om de video’s op te nemen. Je kunt ervoor kiezen om een voice over in te spreken bij een powerpoint presentatie, of natuurlijk zelf in beeld verschijnen.

Bereid in beide gevallen je script voor en zorg voor een vloeiend verhaal. Een paar keer oefenen kan helpen om je presentatie vloeiender te maken. Bewerk na het opnemen van je video’s de opnames met ondertitels, muziek of een intro.

Plaats je training online (10 min.)

Nu de inhoud van je online training of cursus compleet is wordt het tijd om deze online te publiceren. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een WordPress plugin, of een online platform zoals Podia. De laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur omdat ik mij dan alleen bezig hoef te houden met de inhoud van de training. De technische kant, de hosting en het platform onderhouden wordt voor mij gedaan.

Geef je cursus een naam en bouw de basis op via de outline die je in de eerste stap hebt gemaakt. Voeg hierna de tekst, afbeeldingen en video’s toe. Geef je training als laatste een omschrijving en een prijs. Gebruik de omschrijving om kopers duidelijk te maken wat zij kunnen verwachten.

Publiceer je training en je bent klaar! Tijd om klanten te trekken en geld te verdienen met jouw eigen online training!

celebration gif