Kun je slapend geld verdienen?

Kun je slapend geld verdienen in 2022? (de manier die echt werkt)

Nooit meer om 6 uur de wekker, maar elke dag uitslapen, doen waar je zin in hebt en slapend rijk worden. Is dat ook jouw dagdroom? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af of het mogelijk is om slapend geld te verdienen in 2022.

In dit artikel lees je over het antwoord en op welke manier je vervolgens slapend geld kunt verdienen. Ben jij er klaar voor om van die dagdroom werkelijkheid te maken?
[toc]

Slapend geld verdienen, kan dat echt?

Ja je kunt slapend geld verdienen. Door moderne technieken is het mogelijk om slapend geld te verdienen in 2022. Er zijn zelfs meerdere manieren om slapend geld te verdienen, maar je moet wel weten hoe.

In dit artikel leer je hoe je slapend geld kunt verdienen en wat je nodig hebt om dit te doen.

Weg met uurtje factuurtje, hallo passief inkomen

Het antwoord om slapend rijk te worden is een passief inkomen. Dit betekent dat je niet meer elke dag je tijd gaat ruilen voor geld, maar je inkomen loskoppelt van de tijd die je werkt.

Uurtje factuurtje, of gewoon elke week 40 uur werken, dat is voor de meeste mensen de vorm van vast inkomen. Of je nu voor een baas werkt, of voor opdrachtgevers. Uiteindelijk krijg je betaald per uur en hoe meer uren je werkt, hoe meer je verdient.

Dit is niet alleen zonde, want tijd krijg je nooit meer terug. Maar belangrijker, er zit een maximum aan het aantal uren dat je kunt werken. Daarmee beperk je dus direct het inkomen dat je kunt verdienen. (En slapend geld verdienen gaat op deze manier ook niet lukken.)

Door te kiezen voor een passief inkomen haal je de koppeling tussen tijd en geld weg. Een passief inkomen levert ook geld op wanneer jij slaapt, op het strand ligt of andere leuke dingen doet. Het is geen droom, maar haalbaar zolang je weet wat je doet.

Verschillende vormen van passief inkomen

Passief inkomen is er in vele vormen, maar ze hebben allemaal dezelfde eigenschap. Er is geen koppeling tussen het aantal uren dat je werkt en het inkomen dat je kunt verdienen.

Welke vorm van passief inkomen voor jou het beste past is afhankelijk van je voorkeuren, maar ook de investering die je wil doen. Een huis kopen en verhuren is namelijk een goede bron van passief inkomen, maar je hebt wel een flinke zak geld nodig om dit huis te kopen.

De meest populaire manieren van passief inkomen zijn:

 • Beleggen in aandelen of Bitcoin
 • Een eBook schrijven en verkopen
 • Een online cursus maken en verkopen
 • Spullen verhuren
 • Koopzegels sparen bij je boodschappen
 • Een webwinkel beginnen met dropshipping
 • Affiliate marketing met een eigen blog of website

De laatste, affiliate marketing, is de meest veilige en meest betaalbare manier van geld verdienen terwijl je slaapt. Je hebt weinig geld nodig om te starten en je loopt ook geen risico’s om je inleg te verliezen, zoals bij Bitcoin of beleggen.

In de rest van dit artikel lees je waarom affiliate marketing de beste manier is voor een passief inkomen en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Slapend geld verdienen met affiliate marketing

Nu weet je dat slapend geld verdienen echt mogelijk is en ook dat affiliate marketing de beste manier is. Affiliate marketing is een vorm van passief inkomen via een website, blog of social media.

Online geld verdienen dus en dat is ideaal, want het internet is 24/7 open. Ook wanneer jij slaapt of met andere activiteiten bezig bent. Daarbij heb je geen grote investering nodig, voor 15 euro heb je al een WordPress website en kun je een passief inkomen verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het verkopen of promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Je hoeft dus geen voorraad aan te leggen, geen product te ontwikkelen en bent ook niet verantwoordelijk voor de klantenservice.

De kans is groot dat je weleens gebruikgemaakt hebt van een energievergelijker, of een website met reviews voor je een product kocht? Dit zijn typische voorbeelden van affiliate websites.

De website helpt jou als bezoeker bij het vinden van het beste of goedkoopste aanbod. Of informeert je onafhankelijk over het product dat je wil aanschaffen. Door hier een affiliate link bij te plaatsen krijgt de website een deel van het aankoopbedrag. Deze vergoeding kan een paar procent zijn, maar ook 40 euro of meer.

Dat je niet verantwoordelijk bent voor voorraden of klantenservice maakt affiliate marketing zo goed. Bij dropshipping heb je geen voorraad, maar ben je nog steeds eindverantwoordelijk voor tevreden klanten. In het geval van affiliate marketing ben je alleen verantwoordelijk voor jouw eigen website en hoeveel mensen er doorklikken naar de adverteerder.

Lees hier alles over online geld verdienen met affiliate marketing
Wat is affiliate marketing?

In 5 stappen slapend geld verdienen

Naast de beperkte investering zit het grote voordeel van affiliate marketing in de eenvoud. Ik hoor je al denken, welke eenvoud? Maar geloof mij, het klinkt allemaal moeilijker dan het is.

In slechts 5 stappen is het al mogelijk om een passief inkomen te verdienen met affiliate marketing. Dus slapend geld verdienen is dichterbij dan je denkt!

Lees hier de startersgids affiliate marketing voor beginners, of bekijk hieronder de 5 stappen.

Stap 1: Kies een onderwerp

Alles begint bij het kiezen van een onderwerp, of een niche. Dit kan een hobby zijn, of een onderwerp waar je al veel van weet. Ook je vakgebied kan een goed onderwerp zijn.

Maar zelfs als je nog niets van een onderwerp weet, dan kun je nog steeds een goede affiliate website maken.

Bekijk hier de beste affiliate niches voor de onderwerpen die het meeste geld opleveren.

Stap 2: Maak een website of blog

Nadat je een onderwerp gekozen hebt is de volgende stap het maken van een website. Dit gaat de basis worden voor al jouw geschreven content. De meest eenvoudige manier is het maken van een WordPress website, op een platform als SiteGround.

Bij SiteGround is het proces zo gemakkelijk gemaakt dat je binnen 20 minuten jouw eigen affiliate website online kunt hebben. Daarmee kan het echte werk beginnen!

Stap 3: Vul je website met de beste content

Het echte werk bestaat uit het schrijven en maken van de beste content voor jouw onderwerp. Dit is hard werken en lijkt helaas weinig op slapend geld verdienen, maar wanneer jouw content de beste is gaat dit voor lange tijd geld opleveren. Ook terwijl jij slaapt.

Afhankelijk van je gekozen onderwerp kan de beste content bestaan uit :

 • Reviews
 • Productomschrijvingen
 • Het beantwoorden van vragen over een product
 • Een stappenplan over de werking
 • List posts zoals “de 10 beste x…”

Het meest belangrijk is dat de content die je maakt van hoge kwaliteit is en van toegevoegde waarde is voor een bezoeker van je website. Op deze manier blijft iemand hangen op jouw website en vergroot je de kans dat hij op een affiliate link klikt.

Stap 4: Voeg affiliate links toe aan je content

Zodra je content gemaakt hebt en deze op je website staat is het moment gekomen om affiliate links toe te voegen. Dit zijn links van de adverteerder die ervoor gaan zorgen dat je uiteindelijk commissie gaat krijgen.

Het is belangrijk dat je de juiste links gebruikt, want een standaard link naar een webwinkel levert niets op. Dat zou zonde zijn van je werk.

Affiliate links vind je in affiliate programma’s, die je vindt bij affiliate netwerken. Voorbeelden hiervan zijn Awin, Daisycon en Tradetracker. Welk netwerk voor jou het meest interessant is hangt af van het product en waar de verkoper is aangesloten.

Stap 5: Verdien je eerste affiliate commissie

Nu je dit alles gedaan hebt is het wachten op je eerste bezoekers en je eerste affiliate commissie. Gefeliciteerd! Je hebt nu jouw eerste affiliate website gemaakt en kunt uitzien naar een passief inkomen.

Is het werk nu klaar? Nee dat niet, om geld te blijven verdienen met jouw website is het belangrijk dat je deze blijft onderhouden door content te updaten of door nieuwe content toe te voegen.

(Niemand heeft gezegd dat slapend geld verdienen niet hard werken is)

Leer slapend geld verdienen met een affiliate marketing cursus

Je kunt veel informatie over affiliate marketing vinden op deze website en ook het internet staat er vol mee. Helaas is niet alle informatie even betrouwbaar en zijn er genoeg valkuilen waar je in kunt trappen die geld kosten, of zorgen dat je langer moet wachten op je eerste commissie.

Heb je hier geen zin in en wil je graag leren van mensen die de fouten al gemaakt hebben? Dan kan een affiliate marketing cursus je helpen! Voor een kleine investering van 47 euro leer je van ervaringsdeskundigen wat je wel/niet moet doen.

Ook bij affiliate cursussen is niet altijd alles wat het lijkt, daarom vind je hier de beste affiliate marketing cursussen van 2022.

Conclusie, kun je slapend geld verdienen in 2022?

Als conclusie kun je dus wel zeggen dat het mogelijk is om slapend geld te verdienen in 2022. Door te werken aan een passief inkomen koppel je tijd en geld los van elkaar.

Daar staat wel tegenover dat slapend geld verdienen niet hetzelfde is als niet hoeven werken. Om een affiliate website succesvol te maken en te laten groeien is het noodzakelijk dat je werkt aan nieuwe content om zo de beste te blijven. Doe je dit goed?

Dan kun je absoluut slapend geld verdienen!

Over de auteur