Mijn 6 favoriete affiliate marketing tools

Wil je meer doen in minder tijd en ook het succes van je affiliate website vergroten? Dan ontkom je er vrijwel niet aan om te investeren in een aantal marketing tools. Deze tools maken het werk makkelijker, efficienter en vooral effectiever.

Ja, je kunt ook aan je website bouwen zonder deze tools. Dat betekent wel meer handmatig werk en kost dus meer tijd.

Laat ik er ook direct bij zeggen dat er veel meer tools zijn. Maar in dit artikel noem ik de tools die ik gebruik en waar ik fan van ben. Laten we niet langer wachten, hier zijn mijn 6 favoriete affiliate marketing tools.

[toc]

SiteGround hosting

SiteGround Hosting

Of het nu gaat om pagespeed, om core web vitals, of de veiligheid van jouw website. Goede hosting maakt het verschil tussen een matige en een goede affiliate website. In de afgelopen 8+ jaren heb ik al zoveel webhosting geprobeerd die allemaal op een zeker punt faalden.

Of de website werd traag, of er ontstond down-time, of een ander account op dezelfde server werd gehackt (met gevolgen voor mijn websites). Slechte, of zelfs waardeloze webhosting, heeft enorme gevolgen voor het succes van jouw website.

Na alle aanbieders die ik geprobeerd heb ben ik blijven hangen bij SiteGround. Dit is voor mij, ondanks aanpassingen en prijsverhogingen, nog steeds de beste affiliate web hosting die er bestaat.

Waarom?

Omdat SiteGround servers geoptimaliseerd zijn voor snelheid, omdat jouw account is afgeschermd van andere gebruikers (dus geen last van hacks), omdat de klantenservice ook helpt bij problemen die je zelf veroorzaakt, oh en had ik de snelheid al genoemd?

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel…

De klantenservice is alleen te bereiken in het Engels en de prijs is relatief hoog. (Er zijn goedkopere aanbieders te vinden). Het probleem van de hoge prijs kan ik voor je oplossen!

Via de onderstaande knop krijg je 69% korting op je eerste jaar SiteGround hosting. Voor nog niet 1/3 van de prijs kun je de snelheid van SiteGround zelf ervaren!

Mangools KWfinder

Mangools KWfinder

Keyword research is dood, het gaat Google alleen nog maar om topic, blabla… Het is iets wat je online steeds vaker zit en waar een deel waarheid in zit. Maar wat vooral veel te kort door de bocht is.

Hoe weet je wat consumenten zoeken zonder keyword research? Hoe weet je of er genoeg gezocht wordt naar jouw affiliate product? Hoe weet je welke woorden jouw doelgroep gebruikt?

Precies, door het doen van keyword research.

Er is een ontelbaar aantal tools dat dit voor je kunt doen. Met allemaal mooie beloften en prachtige prijskaartjes. Oh en vaak ook met een moeilijkheidsgraad waar je u tegen zegt…

Daarom kies ik voor keyword research al jaren voor KWfinder van Mangools. Deze tool is eenvoudig te gebruiken, ook wanneer je nieuw bent met seo, en is met een prijs vanaf 30 euro per maand ook nog betaalbaar. (Wil je het eerst uitproberen? Dat kan zelfs gratis!)

KWfinder geeft je een lijst met relevante zoekwoorden, een overzicht van de concurrentie, het gemiddelde zoekvolume en de moeilijkheidsgraad. Dus alles wat je nodig hebt om je keyword research goed te doen.

Had ik al gezegd dat je voor die 30 euro ook tools krijgt voor keyword tracking, concurrentie onderzoek en serp-onderzoek? Het is dus een absoluut koopje voor iedereen die de affiliate lifestyle wil leven!

SurferSEO

SurferSEO

Wil je de kracht van een SEO specialist, zonder iemand in te huren, zonder zelf jaren te studeren en zonder te moeten raden wat wel of niet werkt? Dan is SurferSEO de oplossing waar je naar zoekt!

Heb je wel uitgebreide kennis van seo in huis? Dan maakt SurferSEO het werk een stuk eenvoudiger. Je hoeft nooit meer handmatig onderzoek te doen naar de concurrentie. Dit wordt voor je gedaan. (Met meer dan 8 jaar ervaring als SEO specialist vind ik het een verademing om dit te automatiseren.)

Wat je nog wel moet doen is schrijven van de best mogelijke content. Volledig gebaseerd op wat Google wil zien voor een ranking bovenaan pagina 1. Het is dus gedaan met de vraag “is mijn content wel goed genoeg”, dankzij SurferSEO kun je vol zelfvertrouwen jouw content publiceren en wachten op die nr 1 positie.

Oh en nog iets, voor 49 dollar per maand vind je geen goede SEO specialist die hetzelfde werk voor je doet!

Affiliatable

Affiliatable

De eerste keer dat ik deze tool zag dacht ik “ja alweer iets om voor te betalen, ik doe het wel handmatig”. Dit heb ik met behulp van Elementor ook lang volgehouden, maar dat kost zoveel extra tijd…

Uiteindelijk heb ik de gratis versie van Affiliatable geprobeerd en ik was direct verkocht. Het is zoveel makkelijker om top 3 of vergelijkingstabellen te maken. Niet alleen het maken, ook het bijwerken van de tabellen is een flink stuk eenvoudiger.

Sinds de komst van de Affiliatable WordPress plugin is het leven zelfs nog makkelijker geworden. Na het updaten van de content in de tabel staat dit met 2 klikken live op jouw website. Houd jij weer tijd over om dat extra artikel, of die nieuwsbrief, te schrijven.

In mijn geval dus 89 dollar meer dan goed besteed!

Mailerlite

Mailerlite

Mailerlite doet meer dan alleen e-mail nieuwsbrieven versturen. Het bied je de mogelijkheid om het versturen van e-mails, voor een sales-funnel, volledig te automatiseren. Dat is 1x aan het werk om alles in te stellen en daarna doet de software de rest.

Ook het e-book dat je hier gratis kunt aanvragen wordt automatisch verstuurd via Mailerlite. Niet direct persoonlijk, maar wel efficient. En dat draagt weer bij aan hoe passief jouw online inkomen is.

Of met de woorden van Bill Gates: “The first rule of any technology used in a business is that automation applied to an efficient operation will magnify the efficiency.”

Naast de mogelijkheid voor automatisering is Mailerlite voor nieuwe gebruikers ook gratis. Daarmee wordt het bouwen van een e-mailbestand makkelijk, zonder investering vooraf.

Grammarly

Grammarly

Grammarly is echt mijn held wanneer ik werk aan een Engelse website. Het schrijven van Engelse teksten gaat mij goed af, maar toch laat ik als niet-native speaker vaak kleine punten liggen.

Laten het dan ook die kleine punten zijn die een lezer het vertrouwen geven dat ze goed zitten op jouw website. En dat ze de door jouw geadviseerde producten kunnen kopen.

Voor Nederlands heb je niet zoveel aan Grammarly, maar werk je aan een Engels project. Dan kan ik je absoluut aanbevelen om het te proberen, de basisversie is gratis en werkt o.a. met Word en Google Docs. Of gebruik de gratis Grammarly app.

Zeg vaarwel tegen spelfouten en hallo tegen de beste Engelse content die je ooit geschreven hebt!

Aanraders die ik zelf niet getest heb:

Er zijn ook nog een aantal tools die wel aangeraden worden, maar die ik zelf nog niet heb uitgeprobeerd. Toch wil ik ze je niet onthouden.

Wordable, maakt een koppeling tussen o.a. Google Docs en WordPress. Dit verkort de tijd die het kost om jouw nieuwe blogs en teksten te publiceren.

LongTailPro, dit is een alternatief voor SurferSEO. In de wereld van affiliate SEO heb je twee kampen, Surfer of LongTailPro. Zelf ben ik van kamp SurferSEO, maar LongTailPro biedt je dezelfde informatie en hulp.

SEMrush, wil je meer inzichten in de seo-prestaties van jouw websites en makkelijker spioneren bij de concurrentie? Ruil Mangools dan in voor SEMrush. Je krijgt meer data, meer inzichten, maar ook een hogere prijs.

Conclusie

Zoals ik aan het begin al zei, er zijn zoveel meer tools op de markt dan alleen de tools die hier genoemd zijn. Voor de tools op deze pagina durf ik mijn handen in het vuur te steken, maar vergeet zelf niet op zoek te gaan naar alternatieven of hulpmiddelen die jou verder helpen.

Een kleine kanttekening, de meeste tools betaal je via een abonnement. Dit zorgt er dus voor dat je elke maand minimaal zoveel moet verdienen om je kosten terug te verdienen. Bedenk dus goed of je in staat gaat zijn om de investering terug te verdienen, voor je overgaat tot aankoop.

Over de auteur