Mijndomein review 2021, goede deal of slimme oplichting?

Mijndomein review 2021, goede deal of slechtste keuze?

Een van de grote voordelen van affiliate marketing is dat je met weinig geld kan starten en dus weinig risico loopt. Met een domeinnaam voor 15 cent + gratis hosting is de aanbieding van Mijndomein perfect. Toch? Of toch niet…

In deze review kijk ik naar de waarheid achter deze aanbieding, de gebruiksvriendelijkheid, technische prestaties en zoek ik voor je uit hoe goed de deal van Mijndomein echt is.

Wil je een antwoord zonder de hele Mijndomein review te lezen? De aanbieding van Mijndomein is geen goede deal, maar een vorm van slimme oplichting. Ipv 1 cent per maand zijn de werkelijke kosten vele malen hoger, voor een middelmatig product.

De Mijndomein aanbieding en prijs

Een .nl domeinnaam voor 1 cent per maand, dit kan niet? Het was de eerste vraag die ik mij stelde op het moment dat ik de aanbieding zag.

Op het eerste oog blijkt het te kunnen. Je kiest een domeinnaam, voegt eventueel hosting toe voor 0 euro en na toevoeging van btw reken je 15 eurocent af. Ja het kan echt.

Toch is het niet zo rooskleur is als het lijkt. Als je zoals velen niet uitgebreid leest wat er in de algemene voorwaarden staat dan kom je ineens bedrogen uit. De domeinnaam met webhosting kost geen 15 cent, maar minimaal €6,20. Dat is ruim 41x zoveel als in de aanbieding staat!

Omdat Mijndomein een product verkoopt onder de kostprijs, moet de marge later betaald worden. Dus op het moment dat je gaat verlengen kost je domeinnaam 10,89 euro. Niet alleen een bizar prijsverschil, maar ook ruim boven de marktprijs. Om je te verplichten deze prijsverhoging te accepteren zit er een prijs op het verhuizen van je domeinnaam. Wil je voor de verlengdatum verhuizen naar een aanbieder met normale prijzen? Dan kost dit je 6,05 euro.

0,15+6,05= 6,20 euro, de daadwerkelijke prijs van je domeinnaam.

Nog los van het grote verschil tussen de marketing en de daadwerkelijke prijs zijn er veel vraagtekens te zetten bij het rekenen van kosten voor een verhuizing. Stel je voor, je gaat als student naar de Hema voor betaalbaar servies. Na je afstuderen ga je verhuizen van kamers naar jouw eigen woning. Om dan een rekening te krijgen van Hema, “je hebt een bij ons gekocht servies verhuist, dus hiervoor brengen wij kosten in rekening”.

Dat zou bizar zijn toch? Helaas is dit wel precies wat Mijndomein doet.

Je kunt er ook nog voor kiezen om te verlengen zodat je deze kosten niet hoeft te betalen. Maar ook dan blijkt de aanbieding opnieuw niet zo goed. Een domeinnaam met WordPress hosting verlengen kost je namelijk €101,64.

Een gigantische prijsverhoging, waar je vooral geen beter product voor krijgt. Mocht je er voor kiezen om te verlengen dan betaal je in totaal €101,79. Dus zo’n €51 per jaar, 340x meer dan de beloofde 15 cent.

Dus 0 punten voor de prijs van Mijndomein.

Gebruiksvriendelijkheid van Mijndomein hosting

Als de aanbieding in de verste verte niet zo goed is als het lijkt. Hoe zit het dan met de gebruiksvriendelijkheid?

Ben je een beginner met WordPress en wil je dat het gewoon werkt? Dan is het platform van Mijndomein een prima oplossing. Het is eenvoudig en de mogelijkheden zijn beperkt. Met een paar klikken installeer je WordPress, en meer kun je er niet mee.

Wil je jouw website optimaliseren dan is deze eenvoud ook gelijk een handicap. Je kunt niets dus je kunt ook niets optimaliseren om jouw website sneller te maken. Wil je dit wel kunnen dan ben je bij andere aanbieders aan een beter adres.

Voor de gebruiksvriendelijkheid: 1 punt

Technische prestaties van Mijndomein

Het optimaliseren van je website is hard nodig op de servers van Mijndomein. De pagespeed van je website is na heel veel optimalisaties slechts matig te noemen.

Op het gebied van de server kun je niets doen. Je kunt niet kiezen uit de servers en ook op de lokale caching heb je geen invloed. Wanneer je kiest voor Mijndomein hosting dan krijg je daar dus matige technische prestaties bij.

Een van mijn eigen websites heb ik verhuisd van Mijndomein, naar Siteground. Hieronder zie je het verschil in pagespeed:

Mijndomein review pagespeed
Van matige score bij Mijndomein, naar groene score bij Siteground. (Zonder aanpassingen)

Conclusie technische prestaties: 0 punten

Mijndomein klantenservice

Het platform van Mijndomein is gerecht op eenvoud in gebruik. Dus dan zal de klantenservice ook wel goed zijn toch?

Ervaring met klantenservice is altijd erg persoonlijk, maar in mijn beleving heeft Mijndomein geen klantenservice. Contact opnemen kan alleen via tickets waarbij je uitgebreid lang moet wachten op antwoord. Een antwoord dat nooit gericht is op de klant, maar op het belang van Mijndomein.

Dus klantenservice is iets wat bij Mijndomein niet bestaat en op ondersteuning hoef je ook niet te rekenen.

0 punten voor het ontbreken van klantenservice.

Conclusie

Na bovenstaande kan ik maar 1 conclusie trekken. Blijf weg bij Mijndomein!

De aanbieding die groot op de website staat die bestaat in werkelijkheid niet. De technische prestaties zijn middelmatig en mocht je een succesvolle affiliate website willen verhuizen naar betere hosting. Dan komt Mijndomein met een factuur omdat het gras bij de buren groener is.

Waar kun je dan wel terecht? Voor betaalbare en vooral hoge kwaliteit hosting kun je terecht bij Siteground. Niet alleen is hun backend gebruiksvriendelijk, ook de klantenservice staat altijd voor je klaar met advies, of hulp bij een probleem.

Mijndomein hosting

€101
0.3

Prijs

0.0/10

Gebruiksvriendelijkheid

1.0/10

Pagespeed

0.0/10

Voordelen

  • Eenvoudig platform

Nadelen

  • Prijs is veel hoger dan beloofd
  • Matige pagespeed score
  • Geen vorm van klantenservice