Online geld verdienen met een training

Online geld verdienen met een training

Soms is een onderwerp niet helemaal geschikt voor affiliate marketing. Meestal komt dit doordat de doelgroep te klein is, of door een gebrek aan geschikte adverteerders. Het kan zijn dat je hiermee dan net de kosten van je website kunt dekken, maar geld verdienen zit er dan niet in.

Gelukkig zijn er meer manieren om online geld te verdienen! Herken jij je in het bovenstaande? Lees dan verder, dan leg ik uit hoe je toch geld kunt verdienen.

[toc]

Een online training of cursus als alternatief

Om geld te verdienen met affiliate marketing geef je jouw kennis en beste content gratis weg te geven. Door hier vervolgens affiliate links aan toe te voegen kun je geld verdienen aan de bezoeker/lezer.

Mocht dit niet lukken, of niet genoeg opleveren om geld mee te verdienen dan is het een optie om juist jouw beste content te verkopen. Door een online training te maken kun je jouw bezoekers nog steeds helpen bij het oplossen van een probleem (of vervullen van een behoefte) zonder externe adverteerders.

Hoe maak je een online training?

Voor het maken van een online training of cursus begin je met het onderwerp. Kun jij jouw klanten iets leren waardoor zij een probleem kunnen oplossen of een behoefte kunnen vervullen?

Met dit onderwerp kun je aan de slag om je training een outline te geven, hiermee zet je op papier in welke stappen en onderdelen jouw klanten iets gaan leren. Voorkom hierbij dat je een braindump doet, klanten willen iets bereiken niet perse alles leren wat jij weet.

Met deze outline heb je de basis waarop je teksten kunt gaan schrijven en video’s op kunt nemen voor een videotraining. Wil je direct aan de slag? Lees dan hier hoe je in 90 minuten een training maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van een online training?

Het belangrijkste is een platform om jouw training of cursus te plaatsen, zoals bijvoorbeeld The Huddle. Op dit platform kunnen jouw klanten/abonnees vervolgens de training volgen. Betalen kunnen zij via Plug and Pay.

Wat je verder nodig hebt hangt er vanaf hoe je jouw training wil vormgeven. Voor een video training heb je een goede camera, een microfoon nodig en een programma om de video te bewerken.

Kies je ervoor om het in de vorm van podcasts te doen dan heb je alleen een microfoon nodig en bij alleen geschreven content heb je weinig meer nodig dan tijd en een computer. Of een freelance copywriter om het schrijven uit te besteden.

Wat kost het maken van een online training?

De kosten voor het maken van een online training zijn ook afhankelijk van de gekozen vorm. Bij het aanschaffen van een camera en microfoon ben je vanzelfsprekend meer geld kwijt dan wanneer je alleen tekst gebruikt.

Houd er bij het eventueel aanschaffen van materialen vooral rekening mee dat het gaat om de toegevoegde waarde die je kunt leveren. Klanten willen van jou iets leren en daarmee een resultaat of oplossing bereiken. Voor de laatste blockbuster uit hollywood gaan ze naar de bioscoop. Dus houd je meer bezig met de inhoud van je training dan met het kopen van de beste professionele camera.

De training verkopen of een abonnement?

Mijn eerste antwoord zou zijn, een abonnement. Dit levert namelijk op lange termijn meer inkomsten op. Wel onder de voorwaarde dat je waarde toe kunt blijven voegen voor jouw abonnees. Wanneer je niet elke maand nieuwe content toe kunt voegen is het beter om de training te verkopen.

Een online training verkopen

Het verkopen van een online training heeft als voordeel dat je direct het volledig bedrag ontvangt. Op korte termijn ontvang je dus meer inkomsten. Je hoeft ook maar één keer tijd te investeren om de training te maken.

Het grootste voordeel is ook direct het nadeel. Door de training te verkopen verdien je maar eenmalig geld. Je moet dus continu bezig blijven met marketing en het trekken van nieuwe klanten om inkomsten te blijven genereren.

Vrijwel alle onderwerpen zijn geschikt om als training te verkopen, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een online training als abonnement

Eenmalig tijd investeren om een training of cursus te maken en daarna elke maand geld ontvangen van betalende klanten. Dat is in het kort wat een abonnementsmodel doet. Hierdoor ontvang je in het begin minder geld, maar zolang je abonnees blijven komt er ook geld binnen.

Het weggeven van jouw eerste inkomsten kan een drempel zijn om te starten met een abonnementsmodel, je hebt immers kosten die betaald moeten worden. Toch levert het op lange termijn een stabiele inkomstenbron op.

Stel je voor dat je een cursus/training voor 99 euro zou verkopen. Wanneer je hier een abonnement van 10 euro per maand van maakt levert dit vanaf de 10e maand meer geld op dan je bij verkopen zou krijgen. Vanaf dat moment is elke maand 10 euro extra winst op diezelfde klant.

Om een abonnementsmodel te laten slagen is het belangrijk dat je toegevoegde waarde groot genoeg is. Zolang jij iedere moment waarde blijft toevoegen, bijvoorbeeld door nieuwe content, is het voor een klant aantrekkelijk om abonnee te blijven.

Het maken van een startersgids is bijvoorbeeld niet geschikt voor een abonnement. Dit houdt op na het doorlopen van alle stappen en daarna is er weinig reden om lid te blijven.

Over de auteur