Online geld verdienen zonder investeren

Online geld verdienen zonder investeren in 2022

Als je online geld wil verdienen zijn er legio mogelijkheden. Zelfs als je jezelf beperkt tot passief inkomen, geld verdienen zonder werk, heb je nog een hele lijst aan opties om uit te kiezen. Maar een flink aantal van deze opties vragen om flinke investeringen vooraf en brengen ook nog het risico met zich mee dat je deze investering kwijtraakt. Online geld verdienen met crypto is hier een goed voorbeeld van.

Gelukkig zijn er ook alternatieven om online geld te verdienen zonder investeren. Hierbij loop je geen risico om je inleg te verliezen en kun je vooral winnen door geld te verdienen terwijl je niet aan het werk bent.

Hieronder vind je de uitkomst van mijn onderzoek naar de beste manier om online geld te verdienen zonder investering vooraf.
[toc]

De 10 beste manieren voor online geld verdienen zonder investeren

  1. Affiliate marketing
  2. Freelance werk
  3. Enquêtes invullen
  4. Ga vloggen, of wordt influencer
  5. Bloggen
  6. Cashbacks
  7. Schrijf en verkoop een e-book
  8. Word virtual assistant
  9. Verkoop spullen op marktplaats
  10. Word leraar, of geef bijles

Waarom online geld verdienen zonder investeren

In de basis is er niets mis met investeren, maar het vraagt wel meer geld vooraf en brengt het grote risico met zich mee dat je die investering nooit terug kunt verdienen. Zo is de beurs in de laatste maanden gedaald, waardoor je dus verlies zou maken op je aandelen van bedrijven. En ook crypto is niet meer zo spectaculair als het ooit was. De bitcoin heeft eerder dit jaar het laagste punt ooit behaald.

Als je net daarvoor was ingestapt, dan zit je nu met een flink verlies in plaats van de mogelijkheid om online geld te verdienen. Dat is wat online geld verdienen zonder investeren zo interessant maakt, je hoeft vooraf geen grote bedragen in te leggen en je verdient dus veel sneller geld, zonder een groot risico te lopen dat je jouw geld nooit meer terugkrijgt.

Daarom dus online geld verdienen zonder investeren.

Kun je een passief inkomen verdienen zonder investeren?

Ja je kunt een passief inkomen verdienen zonder investeren. Vooral door weg te blijven van de gouden bergen die crypto en vastgoed influencers je beloven. Deze twee voorbeelden van passief inkomen werken prima, voor een kleine groep, maar eisen een enorme investering vooraf en hebben ook een enorm risico op verlies.

Door te kiezen voor het starten van een blog, zelf influencer te worden, een e-book te verkopen of geld te verdienen met affiliate marketing, kun je een passief inkomen verdienen zonder investering vooraf. De enige investering die je hiervoor moet doen is tijd, de tijd die je bezig bent om je side-project op te starten of je e-book te schrijven.

Geld verdienen zonder investeren met affiliate marketing

Je leest dit artikel op een website over geld verdienen met affiliate marketing, dus het mag geen verrassing zijn dat dit mijn favoriete manier is voor online geld verdienen zonder investering. Ik heb eerder uitgezocht of gratis starten met affiliate marketing mogelijk is en het antwoord was ja.

Affiliate marketing is niet alleen de makkelijkste manier om geld te verdienen zonder investering, maar ook de manier waarmee je jouw inkomen het snelste kunt laten groeien. Hoe meer bezoekers je naar jouw website weet te trekken, en te laten kopen, hoe meer geld je kunt verdienen.

De geldbomen van affiliate marketing rijzen tot in de hemel!

Door affiliate marketing toe te passen op mijn portfolio verdien ik nu zelf een fulltime passief inkomen. Een inkomen dat zelfs hoger is dan in de tijd dat ik nog in loondienst werkte en dat ook nog eens in minder uren per week. Ik werk nu zo’n 4 uur per dag, in plaats van 8,5 uur opgesloten te zitten op kantoor. In de Affiliate Lifestyle cursus heb ik uitgebreid opgeschreven wat ik doe om zoveel geld te verdienen met affiliate marketing en hoe ik in de afgelopen jaren mijn inkomen en portfolio succesvol heb laten groeien.

Online geld verdienen zonder investeren, 9 alternatieven

Naast affiliate marketing zijn er nog meer opties om online geld te verdienen zonder investering. Deze mogelijkheden geven je niet allemaal een passief inkomen, voor een aantal ben je nog steeds afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Maar als je op zoek bent naar online inkomsten, in plaats van een passief inkomen, dan kun je makkelijk kiezen uit de onderstaande 9 alternatieven:

1. Freelance werk

Freelance werk is geen passief inkomen, maar wel een goede manier om online geld te verdienen zonder investering vooraf. Het is ook een manier om snel je inkomen te verhogen als je weinig of geen salarisverhoging kunt krijgen. Je hoeft alleen maar goed te zijn in je werk om als freelancer te kunnen starten.

Maar vergeet niet dat er ook een hoop bij komt kijken, je moet voortaan zelf je klanten en opdrachten vinden. Je bent hiermee dus wel onafhankelijk, je kunt het online en vaak remote doen, maar je bent niet automatisch meer verzekerd van een vast inkomen aan het eind van de maand.

Wil je starten met freelance werk dan zijn platforms als Fiverr of UpWork een goede plek om te starten.

2. Enquêtes invullen

Het invullen van enquêtes voor geld is misschien niet spannend, maar je hoeft er ook weinig voor te doen. De bekendste manieren zijn Euroclix en YouGov. Deze bedrijven betalen je per ingevulde enquête een paar euro die je op kunt sparen en kunt laten uitbetalen. Bij Euroclix kun je ook e-mails lezen om je inkomen te verhogen.

Het is een ideale manier wanneer je online geld wil verdienen zonder ergens een hoop tijd in te investeren. Je doet dit vaak snel en makkelijk tussendoor als je op de trein staat te wachten bijvoorbeeld.

3. Ga vloggen of wordt influencer

Het is inmiddels niet meer makkelijk, er zijn zoveel mensen die gaan vloggen op Youtube of via Instagram en Tiktok een influencer willen worden. Maar het is wel een manier van online geld verdienen waar je gratis mee kunt starten. Het aanmaken en hebben van een social media account is gratis en elke smartphone heeft een camera waar je mee kunt beginnen.

Investeren kan wachten tot je er meer geld mee gaat verdienen, op dat moment kun je jouw verdiende geld uitgeven aan een betere camera of hulpmiddelen om betere content te maken.

Het helpt voor dit verdienmodel wel als je het leuk vindt om je leven te delen op social media en voor je volgers ook een leuk verhaal te vertellen hebt. De concurrentie is moordend.

4. Bloggen

Geld verdienen met bloggen is naast affiliate marketing de makkelijkste manier om online geld te verdienen. Ook voor het starten van een blog heb je geen geld nodig, alleen tijd om je artikelen te schrijven. Als je kiest voor deze manier van online geld verdienen kun je het doen met affiliate marketing, maar ook met het plaatsen van advertenties of het schrijven van gesponsorde posts.

Het onderwerp van je blog, de niche, bepaalt voor een groot deel het succes. Weet je niet wat je moet kiezen? Bekijk hier dan de beste blog niches en ontdek waar jij een blog over kan schrijven. Heb je een ander onderwerp en weet je niet of dit geschikt is om een volledig passief inkomen mee te verdienen? Als onderdeel van de Affiliate Lifestyle cursus krijg je een niche checklist, met de belangrijkste onderdelen van de perfecte niche voor jouw passive income. En natuurlijk de praktische lessen om met jouw blog een fulltime inkomen te verdienen.

5. Cashbacks

Het is aan jou of je dit wil plaatsen onder online geld verdienen, of geld besparen. In beide gevallen levert het geld op. Door via platformen zoals Scoupy cashbacks aan te vragen kun je flink besparen op boodschappen en andere aankopen die je toch zou doen.

Ook via Euroclix kun je een cashback ontvangen als je aankopen doet bij een aangesloten webwinkel. Zeker als je veel online koopt kun je snel een leuk bedrag bij elkaar sparen. Ook met een creditcard van American Express is het mogelijk om punten te sparen voor iedere euro die je uitgeeft, maar deze kaart wordt in Nederland niet overal geaccepteerd dus je hebt wat meer geluk nodig om hier genoeg mee te kunnen verdienen.

6. Schrijf en verkoop een e-book

Weet je veel van een onderwerp af en wil je die kennis delen? Schrijf een e-book! Of een boek natuurlijk, maar een e-book kun je makkelijker zelf online uitgeven en verkopen. Zonder eerst te moeten bedelen bij een uitgever of te moeten investeren in drukkosten.

Het verkopen van een e-book is een geweldige manier om meer geld te kunnen verdienen met een blog, of om je affiliate website mee uit te breiden. Net als bij de meeste andere opties in deze lijst heb je alleen tijd nodig om te investeren. Je e-book moet tenslotte wel geschreven worden.

7. Word virtual assistant

Geen passief inkomen, maar wel lekker makkelijk vanuit huis en online. Er zijn veel beheerders van affiliate websites die een virtual assistant inhuren om content online te plaatsen, linkjes toe te voegen of de contacten met affiliate programma’s te onderhouden. Meestal moet je het hier wel doen met een Engels sprekende assistent uit bijvoorbeeld India.

Je hoeft niets anders te hebben dan een computer of tablet om e-mails op te beantwoorden en je werk te doen. Iets wat je waarschijnlijk toch al in huis hebt. Verder profiteer je vooral van het lage aanbod van Nederlandse virtual assistants.

8. Verkoop spullen op Marktplaats

Als je spullen hebt waar je vanaf wil dan kun je een leuk zakcentje verdienen door deze spullen te verkopen op Marktplaats, of op Vinted als het om kleding gaat. Je moet er wel lol in hebben om te onderhandelen met de kopers, persoonlijk had ik hier al snel genoeg van, maar als je dit goed doet kun je op een leuke manier geld verdienen.

Als je nog een stap verder wil gaan dan kun je producten op Marktplaats kopen, opknappen en daarna tegen een hogere prijs weer verkopen. Zo kun je ook op deze manier geld verdienen op internet als je door je eigen spullen heen bent.

9. Word leraar, of geef bijles

Onder Digital Nomads is het een populaire manier om extra geld te verdienen. Op reis in Azië zijn er veel die online Engelse les geven aan locals en zo extra geld verdienen om hun reis mee te betalen. De laptop die je nodig hebt om dit te doen zit toch al in de standaard Digital Nomad uitrusting.

Je kunt dit ook vanuit Nederland doen, maar vanwege het tijdsverschil is het dan handiger om online bijles te geven aan leerlingen uit Nederland. Dus als je het geduld hebt om iemand iets uit te leggen en je hebt een hoop kennis van een onderwerp, dan is dit een makkelijke manier van online geld verdienen.

Conclusie, kun je online geld verdienen zonder investeren?

Ja je kunt op verschillende manieren online geld verdienen zonder investeren. Mijn favoriet is, niet heel verrassend, geld verdienen met affiliate marketing. Al is het maar omdat je hier de meeste flexibiliteit in hebt en je inkomen ook het makkelijkste kunt laten groeien. Bij het invullen van enquêtes of het geven van bijles bijvoorbeeld ben je toch beperkt in je inkomen door de tijd die het kost.

Toch zorgt een kleine investering meestal wel voor beter resultaat. Zo helpt goede webhosting en een affiliate marketing cursus bij het opbouwen van je website en het verdienen van een fulltime passief inkomen. Terwijl je ook gratis kunt starten, als je meer geduld hebt.

Heb je dat geduld niet en wil je snel een fulltime passief inkomen verdienen? In de Affiliate Lifestyle cursus leer ik je alles over hoe ik mijn baan heb vervangen door een fulltime volledig passief inkomen. Waarmee ik nu de wereld kan rondreizen terwijl ik nog steeds meer verdien dan ik ooit aan salaris kreeg.