SiteGround Nederland hosting

 • Geoptimaliseerde servers, voor een supersnelle website
 • Hosting op servers in Nederland, dus uitstekend voor een NL doelgroep
 • Tijdelijk 60% korting voor nieuwe klanten

Als je dit leest val je waarschijnlijk in één van de volgende categorieën:

 1. Je bent op zoek naar de beste webhosting voor jouw affiliate website.
 2. Je hebt gehoord over SiteGround en wil een eerlijke review van deze aanbieder.

Voor beide opties geldt dat het zoeken van onafhankelijke informatie lastig is. Veelal wordt een review gebaseerd op de hoogte van de commissie, niet op de kwaliteit van het product. Daarom zie je ook veel affiliate webhosting artikelen die Bluehost aanbevelen.

Ik kan niets zeggen over Bluehost, want ik heb het nooit geprobeerd. Wel weet ik dat dit de partij is met de hoogste commissie per sale. Dus Bluehost producten verkopen levert een hoop geld op.

Met SiteGround heb ik wel ervaring, daarom krijg je van mij in dit artikel informatie op basis van mijn eigen ervaring. Ik ben als gebruiker van SiteGround hosting oprecht enthousiast over de producten. Maar ik ben ook kritisch over punten als de prijs en de nieuwe beperkingen die zijn ingesteld.

Wil je direct een SiteGround coupon gebruiken voor 60% korting!? Gebruik dan de onderstaande button, of lees eerst de volledige review.

[toc]

SiteGround review: mijn ervaring

Zoals ik al schreef, ik ben zelf gebruiker van de hosting van SiteGround Nederland en ben ook fan. Voor ik ga uitleggen waarom is het goed om te weten dat ik hiervoor al vele hostingpartijen versleten heb.

Ik heb dus al vele malen de overstap gemaakt van o.a. Mijndomein, Vimexx, Versio, Namecheap, Strato en andere (on)bekende aanbieders. Bij de meeste vertrok ik vanwege problemen met de snelheid, de techniek, veel downtime, of opgelegde beperkingen. In een aantal gevallen ook vanwege enorme prijsverhogingen of het gebrek aan support bij problemen.

In 2017 was  het weer zover en moest ik dus op zoek naar een andere aanbieder. Inmiddels had ik meer ervaring met het bouwen van WordPress websites en besloot ik om verder te kijken dan de bekende Nederlandse aanbieders.

Bij dit verder kijken kwam ik terecht bij SiteGround. Een webhosting waar ik veel goede reviews over kon vinden en die op hun eigen website een betrouwbare indruk maakte.

De serie video’s die ik op Youtube vond, waarvan de onderstaande over de snelheid gaat, maakte het plaatje compleet en ik besloot over te stappen.

Dit is een keuze geweest waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.

Er is in die jaren veel gebeurd. Ik ben de focus gaan leggen op andere, meer, websites. Ik ben andere WordPress thema’s en plugins gaan gebruiken.

Ik heb zelfs meegemaakt dat mijn websites gehackt werden omdat ik een plugin niet op tijd bijgewerkt had.

Wat er ook gebeurde, zelfs als ik het zelf had veroorzaakt, wanneer ik aanklopte bij SiteGround support was er altijd hulp. Niet alleen hulp in de vorm van een oplossing, maar vaak compleet met uitleg wat er mis ging en hoe ik dat kon voorkomen.

Naast de support ben ik ook nooit teleurgesteld door de technische prestaties van SiteGround hosting. Mijn websites zijn altijd snel geweest en gebleven.

In een tijd waarin pagespeed en user experience een steeds grotere rol spelen is dit een belangrijke factor voor het succes van jouw affiliate website.

Snap je nu waarom ik enthousiast ben over SiteGround en het na al die jaren nog steeds gebruik?

Heb je nog meer enthousiasme (en kritiek) nodig? Hieronder licht ik de belangrijkste voordelen, nadelen en eigenschappen van de webhosting uit.

SiteGround hosting: de voordelen

Laat ik beginnen met het uitlichten van de grootste voordelen. Wil je liever weten wat ik minder goed vind? Scroll dan even verder voor de nadelen.

Alle SiteGround voordelen op een rij:

 • Geoptimaliseerd voor snelheid
 • Lokale servers (in Nederland)
 • Veiligheid voorop
 • 24/7 support
 • Gebruikersgemak 
 • Eenvoudig (laten) verhuizen
 • Siteground❤️Wordpress

Geoptimaliseerd voor snelheid

Snelle webhosting van SiteGroundDit is voor mij het grootste voordeel van een (affiliate) website hosten bij SiteGround. De complete dienstverlening is gebaseerd op snelheid en het bieden van de beste technische prestaties.

SiteGround doet dit door een aantal technische oplossingen te combineren:

 1. Snelle hardware in de servers
 2. Het gebruiken van de nieuwste technieken (zoals de nieuwste PHP versie)
 3. Een geoptimaliseerde SiteGround caching plugin voor WordPress
 4. Het aanbieden van Cloudflare CDN vanuit je SiteGround account

Door deze 4 punten te combineren weet je zeker dat jouw website zo snel mogelijk geladen wordt. (Vertragingen in jouw eigen website niet meegerekend natuurlijk.)

Niets is zo vervelend, en slecht voor de conversie, als een langzame website. Bedenk zelf maar wat je doet wanneer een website te langzaam geladen wordt…

Lokale servers (in Nederland)

Dit is nog een ander onderdeel dat meehelpt in de snelheid van jouw website.

Hoe dichter de server staat bij de bezoeker die je wil bereiken. Hoe sneller data deze afstand af kan leggen.

Zelfs met alle bestaande internet snelwegen gaat dit principe nog steeds op. Je bent tenslotte nog altijd sneller bij de buren, dan over de snelweg van Utrecht naar Amsterdam.

SiteGround biedt servers op de volgende locaties:

 • Iowa, VS
 • London, VK
 • Eemshaven, NL
 • Frankfurt, DE
 • Sydney, AU
 • Singapore, Singapore

Is jouw website gericht op een Nederlands publiek dan kies je het beste voor de locatie Eemshaven. Op die manier is jouw website het snelst bij een Nederlandse bezoeker.

Veiligheid voorop

De standaard WordPress hosting van SiteGround is een vorm van shared hosting. Dit betekent dat je de opslag op de server deelt met andere gebruikers.

Dit model heef van zichzelf voor- en nadelen, maar het grootste nadeel is op het gebied van veiligheid. Wanneer een andere gebruiker gehackt wordt dan heeft de hacker ook toegang tot jouw website.

SiteGround heeft dit veiligheidsissue opgelost door alle websites in zogenaamde “sandboxes” te plaatsen. Dat betekent dat iedere gebruiker afgeschermd is van de rest van de server.

Mocht een website gehacked worden, dan blijft dit probleem beperkt tot dat account en hebben anderen daar geen last van.

Over veiligheid hoef je jezelf dus geen zorgen te maken.

24/7 support

Ben je een echte nachtuil en is er een probleem met je website of hosting? Geen nood!

Je kunt 24/7 terecht voor support. Er staat dus altijd iemand klaar om je te helpen bij het oplossen van een probleem of om vragen te beantwoorden.

Gebruikersgemak

Veel webhosting dashboards kunnen nogal intimiderend zijn. Zeker wanneer je minder technisch aangelegd bent en gewoon een affiliate website wil maken.

Om dit op te lossen heeft SiteGround het oude cPanel vervangen door een eigen dashboard. Hierin vind je eenvoudig alles wat je als gemiddelde gebruiker nodig hebt.

Ben je meer technisch en wil je instellingen aanpassen? Dan heb je in het nieuwe dashboard nog steeds toegang tot alle opties.

In de onderstaande video krijg je meer uitleg over het nieuwe SiteGround dashboard. Of probeer het hier zelf!

Eenvoudig (laten) verhuizen

Zelf heb ik zo vaak een website moeten verhuizen dat het inmiddels routine is geworden. Hopelijk is dit voor jou niet het geval.

In dat geval kan het spannend zijn om je affiliate website te verhuizen naar een andere hosting aanbieder.

Om dit zo zorgeloos mogelijk te maken heeft SiteGround twee oplossingen bedacht:

 1. Gratis website migratie bij een nieuw hosting account.
 2. SiteGround migrator plugin voor WordPress

Of je het nu zelf wil doen, of liever laat doen. Het verhuizen van jouw website naar SiteGround Nederland is nog nooit zo eenvoudig geweest.

SiteGround ❤️ Wordpress

De meeste (affiliate) websites worden gemaakt met WordPress. Dat is de reden dat SiteGround hosting geoptimaliseerd is voor WordPress.

De servers en SiteGround plugins zijn speciaal aangepast voor dit cms, maar ook het installeren van WordPress is kinderspel via het dashboard.

SiteGround hosting: de nadelen

Eerlijk, tegenover voordelen staan ook altijd nadelen. Helaas is niets in deze wereld perfect en ook bij SiteGround hosting is niet alles rozengeur en maneschijn.

Misschien zijn niet alle nadelen voor jou even belangrijk (zelf heb ik geen moeite met Engelse support), maar ik wil wel zo transparant zijn om ze allemaal te benoemen.

Alle SiteGround nadelen:

 • Alleen betalen met creditcard
 • Engelse support
 • Beperking in het aantal websites
 • Hoge prijs bij verlengen

Alleen betalen met creditcard

Heb je geen creditcard en wil je eenvoudig kunnen betalen met iDeal? Dan heb je helaas pech. Sinds februari 2021 is het niet meer mogelijk om met iDeal te betalen.

Dit betekent dat je een creditcard, of Paypal nodig hebt om te kunnen betalen. Wil je met Paypal betalen? Dan kan dit zelfs alleen via de klantenservice.

Engelse support

Dit is voor mij persoonlijk geen nadeel, ik kan mij prima uitdrukken in het Engels. Toch is het thuiskomen van een koude kermis als je liever Nederlandse support hebt.

Die is er namelijk niet.

Zowel de SiteGround support informatie, als het contact met de klantenservice is er alleen in het Engels. Dit is dus iets om vooraf over na te denken of het voor jou een probleem is, of niet.

Beperking in het aantal websites

Deze beperking is nieuw. Voorheen kon je bij SiteGround een onbeperkt aantal websites hosten op jouw hostingpakket.

Helaas is dit sinds kort beperkt tot 1, 5, of 10 websites. Afhankelijk van het gekozen pakket.

Volgens SiteGround is dit om de technische prestaties te kunnen garanderen, maar ik ontkom niet aan de gedachte dat het er ook een commerciële overweging achter zit.

Heb je teveel websites, dan heb je duurdere of extra hosting nodig. Kassa!

Make it rain money

Dat meer websites op dezelfde hosting invloed hebben op de prestaties is overigens wel waar. Wanneer je 100 tabbladen opent in je webbrowser dan wordt je computer ook langzamer dan bij 10 tabbladen.

Voor mij is dit wel een belangrijk nadeel. Ik probeer nog weleens nieuwe dingen uit en zit er echt niet op te wachten om telkens een nieuw duur hosting pakket aan te moeten schaffen.

Wil je met dezelfde prestaties, voor minder geld, wel 10+ websites laten hosten? Probeer dan Hostarmada met 70% korting!

Hoge prijs bij verlengen

Over de prijs, en prijsverhogingen, gesproken. Dit is voor mij een ander groot negatief punt van SiteGround. Of eigenlijk van alle webhosting aanbieders.

Als nieuwe klant krijg je 60% korting op je nieuwe webhosting. (Klik hier voor deze SiteGround korting.) Maar wanneer je moet verlengen, dan betaal je direct 60% meer.

Het is een truc die voor heel veel producten geldt. Scheermesjes, of printers, bijvoorbeeld. Een goedkope aanbieding voor de starterskit, of de printer. Om je daarna dure scheermesjes en cartridges te verkopen.

Overstappen naar een andere webhosting is iets wat moeilijker lijkt dan het is, maar wat vooral extra werk met zich meebrengt. Los van de hoeveelheid werk, voor veel mensen is het eng.

SiteGround maakt ook handig gebruik van deze angst, waardoor je na de eerste 12 maanden flink meer gaat betalen voor hetzelfde product.

SiteGround review: prijs/kwaliteitsverhouding

De prijs/kwaliteitsverhouding is bij alle producten belangrijk, maar bij webhosting misschien nog net iets meer. Goedkope hosting is al snel duurkoop, maar dure hosting betekent niet perse betere kwaliteit.

In het geval van SiteGround Nederland was de prijs/kwaliteit altijd uitstekend. Maar… dit was voor prijsverhogingen en beperkingen die geïntroduceerd werden.

Begrijp mij niet verkeerd, de kwaliteit is nog steeds uitstekend. Alleen de prijs is niet meer in lijn met wat je krijgt. Inmiddels betaal je meer, voor minder.

Heb je 1 of 2 websites en wil je de beste prestaties van je webhosting? Dan is SiteGround de beste keuze.

Heb je meerdere websites en ben je nieuwe klant? Dan is SiteGround hosting te duur en te beperkt. Een goed alternatief is dan Hostarmada.

De hostingpakketten van SiteGround Nederland

Je hebt nu een hoop kunnen lezen over de voordelen en nadelen van SiteGround hosting, maar wat krijg je nu eigenlijk wanneer je klant wordt?

Om die vraag te beantwoorden vind je hieronder een overzicht van de 3 pakketten die je kunt kiezen.

StartUp

 • Prijs: €5,99 per maand
 • 1 website
 • 10 GB opslag
 • Geschikt voor 10.000 bezoekers per maand
 • Unlimited traffic
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis WP migrator plugin
 • WordPress Auto-updates
 • Gratis SSL certificaat
 • Dagelijkse backup
 • Gratis CDN
 • Gratis e-mail
 • WP-CLI en SSH
 • Geoptimaliseerde caching
 • Ongelimiteerd aantal databases
 • Verbruikt 100% groene stroom
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug -garantie

GrowBig

 • Prijs: €9,99 per maand
 • 5 websites
 • 20 GB opslag
 • Geschikt voor 25.000 bezoekers per maand
 • Unlimited traffic
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis WP migrator plugin
 • WordPress Auto-updates
 • Gratis SSL certificaat
 • Dagelijkse backup
 • On-demand backups
 • Staging opties
 • Meerdere gebruikers
 • Gratis CDN
 • Gratis e-mail
 • WP-CLI en SSH
 • Geoptimaliseerde caching
 • Ongelimiteerd aantal databases
 • Verbruikt 100% groene stroom
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug -garantie

GoGeek

 • Prijs: €13,99 per maand
 • 10 websites
 • 40 GB opslag
 • Geschikt voor 100.000 bezoekers per maand
 • Unlimited traffic
 • Extra server resources (CPU, geheugen)
 • Gratis WordPress installatie
 • Gratis WP migrator plugin
 • WordPress Auto-updates
 • Gratis SSL certificaat
 • Dagelijkse backup
 • On-demand backups
 • Staging + Git opties
 • Meerdere gebruikers
 • Supersnelle PHP
 • White label mogelijkheid
 • Gratis CDN
 • Gratis e-mail
 • WP-CLI en SSH
 • Geoptimaliseerde caching
 • Ongelimiteerd aantal databases
 • Verbruikt 100% groene stroom
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug -garantie
 • Priority ondersteuning

SiteGround ervaringen van andere gebruikers

Nu weet je wat mijn ervaring is met webhosting van SiteGround en wat de voor- en nadelen zijn. Om het af te maken wil ik nog een aantal beoordelingen van andere klanten met je delen.

Al deze beoordelingen zijn terug te vinden op Trustpilot.

Handleiding WordPress website maken met SiteGround

Ben je er klaar voor om jouw eerste WordPress website te maken met je nieuwe SiteGround hosting? Bekijk dan de onderstaande videohandleiding voor de stappen en het beste eindresultaat.

Conclusie: SiteGround als beste hosting voor affiliate marketing

Als conclusie kan ik zeggen dat alle voordelen (vooral de snelheid en gebruiksvriendelijkheid) van SiteGround sterk opwegen tegen de nadelen.

Dus ben je op zoek naar de beste webhosting voor jouw affiliate website? Kies dan voor SiteGround Nederland. Ben je nieuwe klant, dan kun je via de onderstaande knop 60% korting krijgen.