Gratis beginnen met affiliate marketing: kun je met 0 euro naar winst?

Gratis beginnen met affiliate marketing: kun je van 0 euro naar winst?

Het grootste voordeel van affiliate marketing is dat je kunt beginnen zonder enorme investering vooraf. Het maken van een affiliate website brengt dus weinig risico met zich mee, en veel van de informatie die je nodig hebt kun je gratis online vinden.

Maar kun je ook echt gratis beginnen met affiliate marketing? Kun je een affiliate website maken zonder investering vooraf?

Of je met een affiliate marketing van 0 euro investering naar een winstgevende website kunt is wat ik heb onderzocht voor dit artikel.

Het korte antwoord is “ja, maar” en waarom dat lees je hieronder.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt via linkjes die je in jouw content plaatst. Zodra een bezoeker op zo’n linkje klikt en koopt krijg jij commissie. Afhankelijk van je niche is deze commissie een paar procent van het order bedrag, tot wel een paar tientjes per sale.

Hoe meer bezoekers je naar je website weet te trekken en hoe beter je die er van overtuigt om te kopen, hoe meer passief inkomen je kunt verdienen met jouw website of blog.

Lees hier het uitgebreide antwoord op hoe werkt geld verdienen met affiliate marketing?

Kun je gratis beginnen met affiliate marketing, met 0 euro investering?

Nu je in het kort weet hoe geld verdienen met affiliate marketing werkt is het tijd voor de vraag of je gratis kunt beginnen met affiliate marketing, met 0 euro investering?

Ja, je kunt gratis beginnen met affiliate marketing.

Er zijn platformen zoals Wix waar je een gratis website kunt maken. Als je hiervoor kiest heb je geen kosten voor webhosting, een domeinnaam of een WordPress thema.

Je start dan met een investering van 0 euro en de tijd die je nodig hebt voor het uitzoeken van je niche en het schrijven van de beste content.

En nu de maar…

Dat je gratis kunt beginnen met affiliate marketing betekent niet dat dit ook de beste manier is om te starten. Met een kleine investering in goede webhosting en een eigen domeinnaam geef je jouw website een kick-start.

Deze kick-start krijg je al vanaf 40 euro voor een domeinnaam met webhosting. Een kleine investering die je eenvoudig terug kunt verdienen, binnen de meeste niches al met een paar sales. Als je met weinig geld wil beginnen dan kun je af met een gratis WordPress thema, die je vaak later nog kunt upgraden, zoals het Astra thema.

Door deze kleine investering vooraf te doen ben je direct klaar om een succesvolle affiliate website te bouwen. Je hoeft niet halverwege ineens over te stappen op een ander platform, duurder pakket of alsnog de switch te maken naar je eigen domeinnaam.

Gratis starten met affiliate marketing in 5 stappen

Nu je weet dat het mogelijk is om gratis te beginnen met affiliate marketing. Hoe ga je dan aan de slag om vanuit niets een passief inkomen op te bouwen en geld te verdienen met affiliate marketing?

Hieronder vind je in het kort de 5 basisstappen om een nieuwe affiliate website te starten en te laten groeien tot een winstgevend project.

Stap 1: Niche selectie

Alle begin is moeilijk, ook bij het starten van een nieuwe affiliate website. Niche selectie is niet alleen de grootste factor voor succes, maar ook het moeilijkste onderdeel.

Er zijn zoveel onderwerpen om uit te kiezen, alle succesvolle onderwerpen zijn al eens beschreven en er zijn ook genoeg onderwerpen die geen affiliate programma’s hebben of een te kleine doelgroep.

Het is dus een enorme klus om te kiezen waar je een website over gaat maken. Om succesvol te worden moet het niet alleen een onderwerp zijn met een doelgroep die groot genoeg is en voldoende manieren om geld mee te verdienen.

Maar je moet het ook zelf nog maandenlang vol kunnen houden om met dit onderwerp bezig te zijn. Ook op de momenten dat je motivatie wegzakt en je liever Netflix aan zou zetten ipv een nieuw artikel te schrijven.

Als je op zoek bent naar inspiratie dan vind je hier een lijst met de 20 beste affiliate niches.

Stap 2: Kies je domeinnaam en maak je website

Zodra je een niche gekozen hebt is het tijd om na te denken over een naam, met bijpassende domeinnaam en het maken van je website.

Als je ervoor kiest om gratis te beginnen dan krijg je een sub-domein van bijvoorbeeld Wix. Maar als je kiest om die paar euro wel te investeren in een domeinnaam dan heb je een persoonlijke jouwwebsite.nl of .com. In het laatste geval maak je een WordPress website en in de onderstaande video krijg je uitgelegd hoe dit werkt:

https://youtu.be/fZ4u2PGUfiI

Kies je voor een Wix website om helemaal gratis te starten, dan kun je de instructies van Wix volgen om je website te maken.

Stap 3: Keyword research

Voor een affiliate website of blog is Google de meest betrouwbare bron van verkeer. Zodra je jouw website geoptimaliseerd hebt voor de beste vindbaarheid in Google trek je gratis verkeer naar je website, waar je alleen nog maar geld aan hoeft te verdienen.

Om geld te verdienen aan deze bezoekers is het wel noodzakelijk om te weten waar je lezers naar zoeken en welke keywords wel of geen geld opleveren. Om uit te vinden welke keywords van jouw website een geldmachine maken kun je de Gouden Keyword Research Formule gebruiken.

Hiermee vind je keywords die goed scoren op zoekvolume, lage concurrentie en die geld opleveren.

De andere keywords die niet aan de gouden standaard voldoen zijn niet helemaal waardeloos. Met deze keywords bouw je aan de topical authority van je website, win je featured snippets in Google en trek je als resultaat dus nog meer bezoekers naar je website.

Maak tijdens het doen van keyword research een topical map, een gestructureerd overzicht met onderwerpen binnen jouw niche. Met deze topical map en de gouden keywords kun je aan de slag om je website te vullen met de beste content.

Tip: Heb je hulp nodig bij het maken van een topical map? Een tool als Surfer SEO doet dit automatisch op basis van je belangrijkste keywords. (Maar is wel betaald.)

Surfer SEO
Met Surfer SEO maak je in een paar klikken een topical map voor je nieuwe affiliate website.

Stap 4: Maak de beste content

Na niche selectie is het maken van de beste content belangrijkste onderdeel van je nieuwe affiliate website. Of je nu gratis begint, of wel al een eigen domeinnaam gekocht hebt, uiteindelijk is je website niets zonder goede en voor SEO geoptimaliseerde content.

Nu je weet over welke onderwerpen je kunt gaan schrijven en welke keywords geld op gaan leveren is het tijd om die content ook echt te maken.

Hierbij is er een onderscheid tussen content voor buyer-intent, de pagina’s die geld op gaan leveren, en informational-intent, de pagina’s die je bezoeker van informatie voorzien.

Beide soorten pagina’s zijn noodzakelijk om je website compleet te maken en bestand te maken tegen toekomstige Google updates. Google houdt er niet van als een website er alleen maar op gericht is om mensen geld afhandig te maken, dus je hebt informational content nodig om dit te compenseren.

Bij het maken van de beste content zijn er twee onderdelen belangrijk om te slagen:

  1. Voeg iets toe aan wat er nu al online vindbaar is, maak unieke content
  2. Be the last click, zorg ervoor dat een bezoeker na jouw website niet meer verder hoeft te zoeken.

Als je aan deze twee punten voldoet, je website optimaliseert voor vindbaarheid in Google en gebruik maakt van rich media zoals Youtube of bijvoorbeeld infographics. Dan ben je goed op weg om van jouw website een succes te maken!

(En dan met enkel de investering van tijd!)

Stap 5: Investeer je verdiende commissie in groei

Op het moment dat je website geld op begint te leveren is het tijd om te investeren in groei. De snelste manier om meer geld te verdienen met je affiliate website is het investeren van je commissie in het verbeteren van je website.

Dit kan zijn investeren in betere webhosting, een tool zoals Mangools of Surfer SEO om je werk makkelijker en beter te maken. Of in het uitbesteden van het schrijfwerk aan copywriters zodat je meer content kunt plaatsen en zo sneller kunt groeien.

Copywriters voor je affiliate website op Fiverr
Investeer je commissie in copywriters om je website sneller te laten groeien.

Het kan ook zijn dat je wil investeren in het opnemen van Youtube video’s om zo je content te verrijken en een compleet nieuwe doelgroep te bereiken.

Wat je ook kiest, de mogelijkheden zijn eindeloos en de geldbomen groeien tot in de hemel! Ook als je gratis begonnen bent met affiliate marketing.

Conclusie, kun je gratis beginnen met affiliate marketing, met 0 euro investering?

Ja, je kunt gratis beginnen met affiliate marketing, met 0 euro investering vooraf. Maar dit betekent niet dat het ook de beste manier is om te starten, het doen van een kleine investering in webhosting en een eigen domeinnaam geeft je een kickstart naar meer succes.

Dit voorkomt dat je op een later moment moet overstappen op een ander platform of dat je inkomsten achterblijven omdat je website niet goed presteert. Afhankelijk van je niche is de investering die je in webhosting gedaan hebt met een paar sales terugverdiend. Je loopt dus vrijwel geen risico.

Weet je niet waar je moet beginnen en vind je succes belangrijker dan gratis starten? Bekijk dan hier de beste affiliate marketing cursus voor beginners.